Νέα

Πέμπτη 15/8 στην αυλή: “Άννα Καρένινα” με τη Γκρέτα Γκάρμπο

Άννα Καρένινα

Anna Karenina

Πέμπτη, 15 Αυγούστου  8:45 – 10:45 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Αμερικανική δραματική  ταινία του 1935 Α/Μ διάρκεια 95΄,

σκηνοθεσία Κλάρενς Μπράουν

με τους: Γκρέτα Γκάρμπο, Φρέντρικ Μαρτς, Φρέντι Μπαρθόλομιου και Μπέιζιλ Ράθμποουν.

Η Άννα Καρένινα (Γκρέτα Γκάρμπο) είναι η ομορφότερη γυναίκα στην Πετρούπολη και σύζυγος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Τσάρου, του Καρένιν (Μπέιζιλ Ράθμποουν), με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο τον Σεργκέι (Φρέντι Μπαρθόλομιου). Όταν κάποια στιγμή πηγαίνει στη Μόσχα για να βοηθήσει τον αδελφό της Στίβα (Ρέτζιναλντ Όουεν) που έχει προβλήματα με τον γάμο του, συναντά τον αξιωματικό της φρουράς στην Πετρούπολη, Βρόνσκι (Φρέντερικ Μαρτς) και τον ερωτεύεται. Θέλοντας να ξεχάσει τον Βρόνσκι, η Άννα επιστρέφει στην Πετρόπολη για να ξεφύγει από το πάθος που φώλιασε μέσα της.
Ο άνδρας όμως την ακολουθεί κι εκείνη υποκύπτει. Σύντομα η σχέση της με τον Βρόνσκι δίνει αφορμή για σχόλια στους κοσμικούς κύκλους της Μόσχας και βάζει σε κίνδυνο της θέση και τον γάμο της στη ρώσικη κοινωνία του 19ου αιώνα. Ο σύζυγός της αρνείται να της παραχωρήσει διαζύγιο κι οι δυο εραστές ταξιδεύουν στη Βενετία, όπου ζουν τον έρωτά τους μακριά από την κακία του κόσμου.
Η Άννα όμως δεν αντέχει να είναι πλέον μακριά από το γιο της. Όταν επιστρέφει στη Ρωσία για να τον δει, ο σύζυγός της τής το απαγορεύει. Στο μεταξύ ο Βρόνσκι αποφασίζει να επιστρέψει στον στρατό, αφήνοντας μόνη της την Άννα. Η γυναίκα έχοντας πλέον χάσει τα πάντα θα κάνει μια πράξη απελπισίας.
Η ταινία έλαβε την 42η θέση στη λίστα που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου με τις 100 καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία αποτελεί την πιο διάσημη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τολστόι μέχρι σήμερα.

Αφήστε ένα σχόλιο