Νέα

Άρχισε η μεγάλη και προβληματική επισκευή στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας

 

Άρχισε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, η μεγάλη επισκευή στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου της Χώρας που κρίθηκε αναγκαία μετά από πτώση σουβάδων ταβανιών μέσα σε σχολικές αίθουσες, ευτυχώς χωρίς θύματα, την περασμένη χρονιά. Αν και η χρηματοδότηση της επισκευής εξασφαλίστηκε αρχές του καλοκαιριού και με τη διαβεβαίωση του Δήμου  στο σύλλογο Γονέων, ότι η επισκευή θα γίνει όσο γρήγορα γίνεται , ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση με τον εργολάβο την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, τελευταία εργάσιμη ημέρα της θητείας του.

Και ενώ η σχολική χρονιά αρχίζει σε μία εβδομάδα, ο εργολάβος  διαβεβαίωσε την διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαργαρίτα Κορκοδείλου,  ότι η επισκευή δεν είναι δυνατόν να κρατήσει λιγότερο από ένα μήνα.

Η μελέτη προβλέπει το ξήλωμα όλων του σουβάδων στα ταβάνια και των έξη αιθουσών του παλιού κτιρίου και το  νέο σοβάτισμα τους αφού πρώτα κτυπηθούν και βαφτούν με ρητίνες  όλα τα εμφανή σίδερα της πλάκας που λόγω υγρασίας  προκάλεσαν το φούσκωμα και το πέσιμο των σουβάδων.

Εξωτερικά, ήδη πετάχτηκαν τα φαγωμένα από το αλάτι κεραμίδια της  προ εικοσαετίας κατασκευασμένης  με δαπάνες  Ειρήνης και Φώτη Τζοάνου κεραμοσκεπής του ίδιου κτιρίου.

Για την αντιμετώπηση του προβλήματος της επισκευής εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποφασίστηκε  η περίφραξη  του προς  επισκευή κτιρίου και η σύμπτυξη των 11 τάξεων με τους 184 μαθητές  σε 7 τάξεις  και η με μεγάλη δυσκολία  στέγασή τους στο νέο κτίριο του σχολείου και στις 3  προκάτ  τάξεις  του.

Η διευθύντρια του σχολίου είναι ικανοποιημένη που, παρά την μεγάλη ταλαιπωρία  των μαθητών  και των δασκάλων, θα λυθεί ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του σχολείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio