Νέα

2ο Andros on Foot Festival: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει…

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο φεστιβάλ πεζοπορίας Andros on Foot ξεκίνησε. Σε τριάντα ημέρες οι πεζοπόροι που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχαίες στράτες της Άνδρου, να απολαύσουν τα καταπράσινα τοπία και τη θερμή φιλοξενία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, όπως επίσης και τις εξαιρετικές γεύσεις των τοπικών παραγωγών.

Μετά την περσινή επιτυχία, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν πολλαπλασιαστεί και πεζοπόροι κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή εξερεύνησης της Άνδρου, ανακαλύπτοντας βήμα – βήμα τις  θεαματικές εναλλαγές του τοπίου του νησιού, με τις εύφορες κοιλάδες και τα βουνά, τα καταπράσινα μονοπάτια, τις εντυπωσιακές ξερολιθιές, τα ρυάκια και τους καταρράκτες κι όλα αυτά σε διαδρομές που συναντούν σημαντικά ιστορικά μνημεία της Άνδρου.

 

Το Andros On Foot Festival στη δεύτερη μόλις διοργάνωσή του έχει πετύχει τους βασικούς του στόχους, που είναι:

-Η ενίσχυση της πεζοπορίας ως δραστηριότητας που βοηθά την υγεία –σωματική και ψυχική- και ταυτόχρονα επιτρέπει στους κατοίκους του νησιού και ειδικά τους νέους να ανακαλύψουν την ανδριώτικη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

-Η στήριξη χωριών και απομονωμένων περιοχών της Άνδρου και η ευκαιρία που δίνεται στους τοπικούς παραγωγούς να προβάλλουν τα προϊόντα τους και στους τοπικούς Συλλόγους να μοιραστούν τις δράσεις τους με τους επισκέπτες – πεζοπόρους.

-Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Andros Routes σχετικά με την ανάδειξη και συντήρηση των μονοπατιών του νησιού και η ενθάρρυνση της στήριξης της προσπάθειας.

Επίσης, το Andros On Foot Festival, μέσα από τις καθημερινές του δραστηριότητες δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τουρισμού να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μια πολύ χαρακτηριστική «γεύση» από το φετινό Φεστιβάλ:

Το teaser φέρνει την υπογραφή του βραβευμένου Νώντα Μαρμαρά.

Οι εγγραφές και οι κρατήσεις θέσεων συνεχίζονται, ενώ η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή και περιγράφεται αναλυτικά στη διεύθυνση: https://www.androsonfootfestival.gr/participation_step_by_step/

Τέλος, το καθημερινό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: https://www.androsonfootfestival.gr/events/, ενώ οι εγγραφές και οι κρατήσεις θέσεων συνεχίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στο www.androsonfootfestival.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio