Νέα

Στη μνήμη του Αλέξανδρου Ι. Ζαγοραίου άνοιξε νέα αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Όρμου

Με ευγνωμοσύνη και μεγάλη συγκίνηση ανοίξαμε την ημέρα του αγιασμού τη νέα μας αίθουσα (απαίτηση και αναγκαιότητα χρόνων), η οποία πρόκειται να στεγάζει την Α΄τάξη αλλά και τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Το εγχείρημα στάθηκε δυνατό εξαιτίας δωρεάς που πρόσφερε η οικογένεια του εκλιπόντος Αλέξανδρου .Ι.Ζαγοραίου, στη μνήμη του.
O Aλέξανδρος Ζαγοραίος 1943-2019 είχε γονείς Κορθιανούς. Ήταν πολίτης του κόσμου αφού έζησε στην Αμερική και στη Γαλλία για πολλά χρόνια. Η ψυχή και η σκέψη του πάντα, όμως, κατοικούσε στο Κόρθι, το οποίο φρόντιζε να επισκέπτεται πολύ συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις του σε μαθητές που προετοιμάζονταν για το Παν/μιο. Όλη αυτή η αγάπη και η στοργή του Αλέξανδρου Ζαγοραίου για το Κόρθι μετατράπηκε από τους κληρονόμους του σε μια πολύ σημαντική δωρεά προς το σχολείο μας, που σίγουρα θα έκανε ευτυχισμένο και τον ίδιο.
Ελπίζουμε το παράδειγμα της οικογένειας Ζαγοραίου να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συντοπίτες μας. Με τέτοιου είδους προσφορές τα χαμόγελα των μικρών μαθητών γίνονται πιο φωτεινά, η διάθεσή τους δημιουργικότερη και τα πρότυπά τους πιο ισχυρά και υγιή .

Με τις θερμές ευχαριστίες
Του Συλλόγου Διδασκόντων
Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Των μαθητών του 6/Θ Δημ. Σχολείου Όρμου Κορθίου

Αφήστε ένα σχόλιο