Νέα

Δεκατρείς δάσκαλοι τοπικής ιστορίας στου Κοχύλου

Η συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, ήταν να γίνει στο ωραίο καφενείο στου Κοχύλου αλλά κάτι έτυχε εκείνο το απόγευμα  και δεν άνοιξε και έτσι η συγκέντρωση έγινε από κάτω στο στέκι του Συλλόγου Κοχύλου “Της γριάς το κάστρο”, εκεί μαζεύτηκαν μετά από μία ιδέα του Λεωνίδα Ρόμπου, ο ίδιος,  ο  Γιώργος Λουλούδης, ο Νικόλαος Στρατής, ο Φρατζέσκος Στρατής,  ο Γιώργος Σταθάκης, ο Γιώργος Βολτής, ο Δημήτριος Διαμαντής, ο Γιώργος Βαράγκης,   ο Γιώργος Βλαχάκης, ο Δημήτρης Κρητικός, ο Δημήτρης Κρητικός , ο Γιώργος Τσαούσης και ο Γιώργος Τηνιακός .

Σκοπός  της συγκέντρωσης ήταν , λίγο πριν φύγουν για τις δεύτερες πατρίδες τους, να θυμηθούν και να πουν την ιστορία του αγαπημένου τους χωριού , της Κοχυλούπολης, όπως την ονοματίζουν όσοι Κοχυλιανοί ζουν στην Αμερική.

Ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να εξιστορούν την ζωή  του  χωριού, τις ασχολίες και τις συνήθειες των κατοίκων, τα μαγαζιά του ,  τις μετακινήσεις και τα μεταφορικά μέσα, τη ζωή των μαθητών στη Χώρα, τη διατροφή όσων δούλευαν στα χωράφια και στις πελεκανιές και πολλά άλλα . Το μάθημα κράτησε κοντά 2 ώρες και κανείς τους δεν ήθελε να σταματήσει τις διηγήσεις , μαθητές για να κουραστούν και να θέλουν διάλειμμα δεν υπήρχαν, μόνο δύο κάμερες υπήρχαν που κατέγραψαν τα πάντα αλλά οι μπαταρίες τους άδειασαν κάποια στιγμή. Όλο το υλικό οι Κοχυλιανοί δάσκαλοι  θέλουν να φτιαχτεί και να υπάρχει στο σύλλογο για τη νέα γενιά του χωριού και η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου θα οργανώσει μία προβολή  το ερχόμενο καλοκαίρι στη πλατεία του χωριού.

2 Σχόλια

  • Γρήγορα να μονταριστεί και να προβληθεί, είτε στο σινεμά είτε στο διαδίκτυο, καλύτερα και στα δύο. Βαγγέλη τεμπελιάζεις…

  • Άνθρωποι που βγήκα στο εξωτερικό και προόδευσαν ένα καλό παράδειγμα για τη νεολαία Της Ελλάδος
    και ορισμένοι γύρισαν Πίσω στην πατρίδα τους για να περάσουν Τα υπόλοιπα χρόνια την ζωή τους
    Εάν τα καταφέρουν Και μένουν με τα ελληνικά δεδομέναΑνώνυμος θζ Ny

Αφήστε ένα σχόλιο