Νέα

Οι κάτοικοι της Κοινότητας Κορθίου αναβιώνουν τα κοινοτικά μεροκάματα

 

Παλιά ήταν συνηθισμένο οι κάτοικοι του χωριού να προσφέρουν την εργασία τους χωρίς αμοιβή για την εκτέλεση έργων που  ήταν αναγκαία στην κοινότητα, όπως χτίσιμο σχολείου ή εκκλησίας, κατασκευή δρόμου και η προσφορά  από κάθε άνδρα  18 μέχρι 80 ετών ήταν ορισμένα  μεροκάματα το χρόνο.

Η Δημοτική Κοινότητα Κορθίου  πήρε την απόφαση να αναβιώσει για μία ημέρα την προσφορά εργασίας για το κοινό καλό, συμβολική η αναβίωση, λέει η ανακοίνωση που έβγαλαν, αλλά και ουσιαστική μιάς και θα καθαρίσουν τους δρόμους.

Η ανακοίνωση:

“Οι κάτοικοι της Κοινότητας Κορθίου αποφάσισαν ομόφωνα, στην από 12 Οκτωβρίου 2019 ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητάς τους, να αναβιώσουν συμβολικά τα Κοινοτικά μεροκάματα και να εκδηλώσουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο τους, προσφέροντας εθελοντικά τα μηχανήματα και την εργασία τους, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 για το καθάρισμα των τάφρων και για το κλάδεμα των δέντρων στο δημοτικό οδικό τους δίκτυο.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο νηπιαγωγείο του Κορθίου στις 10:00 π.μ., σεβόμενοι τον εκκλησιασμό όσων το επιθυμούν.

Ο Δήμος Άνδρου θα συνδράμει με το προσωπικό και τα μηχανήματά του.

Παρακαλείται να μη λείψει κανείς,

ιδίως οι νέοι του τόπου μας και τα παιδιά, για να κατανοήσουν τι σημαίνει αλληλεγγύη βασισμένη στο κοινό καλό και απόλαυση της ανθρώπινης συνύπαρξης. Θα περιμένουμε ακόμη και όσους πρέπει να παρευρεθούν σε κοινωνικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, ότι ώρα και να έρθουν, αρκεί να έρθουν.

Οι Κορθιανοί που έχουμε έμφυτη τη χαρά της ζωής, πράττουμε για την Κοινότητά μας ενωμένοι. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί.”

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Κορθίου

Ιωάννης Α. Αντωνέλλος

 

 

 

1 Comment

  • Μάλιστα αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα φέρνει πίσω τα παλιά χρόνια που όλοι κάναμε κάτι για το χωριό μας
    Και ασφαλώς τα μονοπάτια Ήτανε πάντοτε καθαρά διότι περπατιούνταν Καθημερινά πολλά συγχαρητήριαθζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio