Νέα

Μεγάλη  και συγκινητική η συμμετοχή των  Κορθιανών  στον καθαρισμό του δρόμου Όρμος -Αηδόνια -Πίσω Μεριά 

Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου και συμμετείχαν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο  καθαρισμό του κεντρικού δρόμου που εξυπηρετεί τα Αηδόνια, τον Άη Γιάννη, το Κόρθι, τον Μουσιώνα, το Αμονακλιού, το Μπενετιάνο, τους Πύργους, το Κεραμιό, το Μπολιαδέο, τον Νιώνα, την Αγία Παρασκευή, το Πέρα , το Πάνω, το Κάτω Χωριό, όλα της Πίσω Μεριάς, το Μπατσιλιάνο και το Γλυνάδο πριν τα Αϊπάτια.

Καθαρισμός ίδιος είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια αλλά τόσο γερός με καθαρισμό χαντακιών από χώματα , θάμνους και κόψιμο κλαδιών μεγάλων δέντρων  για καλύτερη ορατότητα, δεν είχε γίνει ποτέ.

Στον καθαρισμό συμμετείχε ο Δήμος Άνδρου με τρεις εργάτες του  με φορτηγό, bobcat και JCB, εθελοντής και ο Αντιδήμαρχος Κορθίου Δημήτρης Τηνιακός. Παρών όπως πάντα  ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών με δύο οχήματα και τέσσερα άτομα που άρχισαν από τ’ Αηδόνια , άλλη ομάδα ξεκίνησε από την αρχή του δρόμου στον Όρμο και άλλη μία από τη Πίσω Μεριά και προχωρούσε αντίθετα.

Μαζί με την προσωπική εργασία, οι εθελοντές έβαλαν όχι μόνο  τα εργαλεία τους, από τσουγκράνες και αλυσοπρίονα μέχρι φορτηγά και J C B, αλλά και τα καύσιμα τους.

Η κούραση ήταν μεγάλη αλλά όλοι δούλευαν με μεγάλη ευχαρίστηση και  ούτε η βροχή κατάφερε να τους σταματήσει, γυναίκες μοίραζαν συνεχώς νερά και άλλοι ήταν εφοδιασμένοι με ρακί και νερό της φωτιάς.

Σούρουπο πια και όχι όλοι, γιατί άλλοι έμεναν μακριά ή είχαν ζώα, μαζεύτηκαν στην αίθουσα της Αγίας Παρασκευής, η Κοινότητα φρόντισε για το φαγητό, που ήρθε σε ταψιά, κοτόπουλο που έψησε ο Γιάννης Παντερλής και μανέστρα από τα χεράκια της Μαίρης Γιγίνη, κρασιά και μπύρες πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Μουστάκειο” και στο τέλος γλυκά  το ζαχαροπλαστείο του Τζιώτη, ήταν να έρθουν και όργανα  αλλά ο βιολιτζής ανέβασε πυρετό και δεν ήρθε, τα παιδιά του Γιάννη Παντερλή του έφεραν τούρτα έκπληξη με κεράκι γιατί είχε γενέθλια αλλά με τα πριόνια και τα κοτόπουλα τα είχε ξεχάσει.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορθίου, Γιάννης Αντωνέλλος τέλος, συγκινημένος ευχαρίστησε όλους και δήλωσε ότι αυτή η προσφορά του κόσμου τον κάνει να νιώθει αληθινά  άνθρωπος  και να  χαίρεται και να μη μετανοιώνει που άρχισε ν’ ασχολείται με τα κοινά του τόπου του.

 

Προσεχώς και βίντεο Vanglouk

1 Comment

  • Μπράβο και πολλά Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που Εργάστηκαν εθελοντικά στον καθαρισμό
    επίσης στον ΣΕΔΑ Που είναι παντού παρόν όπου χρειάζεται
    Επίσης ευχαριστούμε κινηματογραφική λέσχη Άνδρο για τις φωτογραφίες και τα σχόλια θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio