Νέα

Έφυγε ο ανασκαφέας της Ζαγοράς, καθηγητής Αλέξανδρος Καμπίτογλου

Ο Αλέξανδρος Καμπίτογλου, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής αρχαιολογίας,  ο αρχαιολόγος που έφερε στο φως τον σημαντικό γεωμετρικό οικισμό της Ζαγοράς στην Άνδρο και ιδρυτής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, πέθανε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019,στο Σίδνεϊ.

Τον θάνατό του ανήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας του Α.Α.Ι.Α. ο τωρινός  διευθυντής του, Καθηγητής Σταύρος Πασπαλάς.

Μικρό Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά στα Πανεπιστήμια του Μάντσεστερ, του Λονδίνου και  της Οξφόρδης.  Το 1961, πήγε στην Αυστραλία, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ  και

μετά ως καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ  μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1989.

Από το 1963 έως το 2000,  ήταν επίσης επιμελητής της Συλλογής Αρχαιοτήτων του Μουσείου Nicholson στο Σίδνεϊ.

Λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία,  άρχισε να προωθεί την έρευνα της Αυστραλίας στην Ελλάδα. Το 1967 άρχισε τις ανασκαφές του στον γεωμετρικό οικισμό της Ζαγοράς στην Άνδρο , σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Το 1980, ο Αλέξανδρος Καμπίτογλου ίδρυσε το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα (AAIA), του οποίου διευθυντής ήταν μέχρι το 2016.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio