Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση στο Γαύριο για τη κατασκευή αιολικών πάρκων στην Άνδρο

Η υπόθεση της εγκατάστασης εκατοντάδων ανεμογεννητριών γιγαντιαίων διαστάσεων (ύψους 100-150 μέτρων-όσο το Super Ferry) στο νησί της Άνδρου οδεύει προς την τελική φάση της υλοποίησής της. Παράλληλα, σε περιφερειακό επίπεδο λαμβάνονται αποφάσεις περί διακοπής όλων των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης χωρίς προηγούμενη χωροθετική μελέτη. Και ενώ σε άλλα μέρη, όπως Πάρο, Τήνο, Άγραφα κ.α. σύσσωμες οι κοινωνίες αντιδρούν σε αυτό που έχουν αντιληφθεί ως μη αναστρέψιμη καταστροφή των τόπων τους, η κοινωνία της Άνδρου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύπνωση με ευθύνη μεταξύ άλλων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Το θέμα πρέπει επειγόντως να τεθεί σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού, με έμφαση τους κατοίκους που είτε ζουν είτε έχουν την περιουσία-εργασία τους στις περιοχές εκείνες όπου έχουν χωροθετηθεί αυθαίρετα οι ανεμογεννήτριες. Πρέπει να ενημερωθούν όλοι άμεσα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μετατροπή της Άνδρου σε νέα Νότια Εύβοια για το φυσικό της περιβάλλον και τη βιοποικιλότητά του, για το ανθρωπογενές τοπίο (μονοπάτια, πηγές, φυσική κλίμακα κ.α.) που αποτελούν και την υπεραξία του νησιού, την τοπική οικονομία και κυρίως τον τουρισμό, την αξία της γης, τα νερά και γενικότερα για την κοινωνική ειρήνη και ευημερία. Επίσης, οι κάτοικοι που προσδοκούν οφέλη από αυτή τη δραστηριότητα θα πρέπει να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες απαλλοτριώνουν τις εκτάσεις που δεσμεύουν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αλλά θα την υποστούν λόγω της γειτνίασής τους με ιδιοκτησίες άλλων κατοίκων που ήδη έχουν προσφέρει έδαφος στις ιδιωτικές εταιρείες.
Για όλα αυτά, καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, όσο μένει ακόμα καιρός,
ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ!
Η περίσταση απαιτεί την άμεση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Αυτή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα των ανεμογεννητριών

στο χώρο του Νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου στις 10:30π.μ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν κάτοικοι περιοχών με ανάλογα προβλήματα, όπως η Κάρυστος, τα Άγραφα και η γειτονική Τήνος. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τα έργα που έχουν αδειοδοτηθεί στην Άνδρο, τη φάση στην οποία βρίσκονται, τις νομικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από φορείς της Άνδρου ενάντια στην πραγματοποίησή τους και τις ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κεντρικού Αιγαίου και τη Δημοτική Αρχή της Άνδρου για την αποτροπή τους.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:
Το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου
Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ)
Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Άνδρου
Το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου (Ε.Κ.Α. Andros Routes)
Η Άνδρος Κοιν.Σ.Επ.
Η Trekking Andros
Επιτροπή κατοίκων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τοπίου και του περιβάλλοντος της Άνδρου

Ας διατηρήσουμε τον ήπιο χαρακτήρα του νησιού. Το φυσικό περιβάλλον δεν είναι δικό μας για να το καταστρέψουμε. Είναι των παιδιών μας. Ας τους το παραδώσουμε αγνό και καθαρό, όπως αυτά θα το ονειρεύονται…

2 Σχόλια

 • Να δούμε Πόσοι είναι η αληθινή Ανδριώτes Που υπάρχουνε στην Άνδρο Και πόσοι θα προέλθουν από την Αθήνα για υποστήριξη
  Που νομίζω πιο πολύ τρέχουμε όταν υπάρχει γλέντι Έκανε ένα φαγοπότι
  Πραγματικά Θα είναι μεγαλύτερο γλέντι εάν το σκεφτείς λιγάκι Με τις ανεμογεννήτριες γύρω μας θζNy

 • Προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ισχυρών και εχόντων πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας κατοίκων και εποίκων της Ανδρου, μπορεί ν ανατρέψει τα δεδομένα.
  Το πέτυχαν στην Μύκονο και προσφάτως στην Πάρο.
  Οσοι διαθέτουν σημαντικά περουσιακά στοιχεία στο νησί, η έχουν επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη και βιομηχανία,πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και ν αντιδράσουν δυναμικά.
  Απο δίπλα και ο μέσος απλός ανδριώτης να δραστηριοποιηθεί επιτέλους.
  Το νησί βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ζημιά που θα γίνει αφορά τον καθένα και όλους εμάς που αγαπάμε την Ανδρο μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio