Νέα

2η απάντηση Δήμου Άνδρου στον Θεοδόση Σουσούδη για τις καταστροφές…

 

Στη δημοσίευση της 12 δεκεμβρίου 2019 του συνδυασμού Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες πάλι για τις καταστροφές:

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ κ. ΛΟΤΣΑΡΗ

Δυστυχώς ο πανικός , αλλά περισσότερο οι κακές προθέσεις δημιουργούν ενοχές, που εξωτερικεύονται με ύβρεις και προσωπικές εκφράσεις. Ο κ. Λοτσάρης έχει διαλέξει το δρόμο της εμπάθειας, της μνησικακίας, μέσα από μια αστεία αλαζονική συμπεριφορά και έπαρση, που δεν αντέχει την κριτική και το μόνο που προκαλεί, είναι απογοήτευση σε όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Τον λίβελο του κειμένου-απάντησής του ο Δ. Λοτσάρης εκτός των παραπάνω, τον διακρίνει το ψέμα και η παραπληροφόρηση.
Συγκεκριμένα:
1ο ψέμα: Έχουμε κάνει μόνο ένα ισολογισμό, αναφέρει ο κ. Λοτσάρης.
Οι ισολογισμοί που πραγματοποίησε ο Δήμος στη θητεία μας κ. Λοτσάρη, είναι ΠΕΝΤΕ με πρώτο το 2011. Καλά διαβάσατε του 2011, αφού όταν αναλάβαμε δεν είχε γίνει κανένας ισολογισμός και ο Δήμος κινδύνευε να μπει σε επιτήρηση. Ήταν ο πιο δύσκολος ισολογισμός αφού ήταν ο πρώτος του ενιαίου Δήμου Άνδρου. Κατόπιν ακολούθησαν οι ισολογισμοί του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, ενώ είχαμε ήδη συμφωνήσει με το εξωτερικό λογιστικό γραφείο-συνεργάτη, να μας παραδώσει μέχρι τον Ιούλιο τους ισολογισμούς του 2016 και του 2017.
Είναι ο ίδιος εξωτερικός συνεργάτης με εκείνον, που έχετε τώρα κ. Λοτσάρη.
2ο ψέμα: Ο μηδενισμός σχετικά με το «κλειστό Γαυρίου»
Ίσως για εσάς το μηδέν να σας χαρακτηρίζει, αφού μηδενικό έργο έχετε να επιδείξετε ως έπαρχος, με μηδενική παρουσία στο νησί. Για το «κλειστό Γαυρίου» έχει κατατεθεί φάκελος έργου, δύο φορές. Την πρώτη κατατέθηκε, στη Γ.Γ.Αθλητισμού τον Μάιο του 2016 και την δεύτερη, όταν ύστερα από την πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης στις 13/06/2017, επανυποβλήθηκε στο ΥΠΟΑ στις 04/08/2017, ύστερα από απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου στις 31/07/2017. Υπάρχει αντίγραφο φακέλου στον Δήμο, με πλήρες τεχνικό δελτίο.
Αξιολογήθηκε θετικά ο «φάκελος» του «κλειστού», μαζί με το φάκελο έργου, αναβάθμισης της μαρίνας του Μπατσίου και έτσι το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης μας ενέταξε στη λίστα που εξέδωσε με τις χρηματοδοτήσεις στις 15/03/2018. Για το «κλειστό» η χρηματοδότηση 1.436.000 ευρώ θα δοθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος, όταν θα βγει ανάλογη πρόσκληση.
Αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το Υπουργείο αυτή η απόφαση χρηματοδότησης.
3ο ψέμα: Δεν έχει γίνει κανένας δημόσιος απολογισμός λέτε κ. Λοτσάρη.
Έχουν πραγματοποιηθεί 5 δημόσιοι απολογισμοί σε Άνδρο και Αθήνα. Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου, βάλαμε απόλυτη τάξη, στέλνοντας ότι χρειαζόταν προς τις προϊστάμενες αρχές του Δήμου μας σε πολύ γρήγορο διάστημα, ενώ υπήρχε η απειλή για επιτήρηση, αφού τίποτα δεν είχε κατατεθεί μέχρι τότε, που είχαμε αναλάβει (Σεπτέμβριος του 2014).
Αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα για τον Δήμο μας όταν μας κατέταξαν ΤΕΤΑΡΤΟ Δήμο στην Ελλάδα ανάμεσα σε 320, όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια και διαχείριση των οικονομικών μας.
4ο ψέμα: Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Δήμος Άνδρου για το πρώην Επαρχείο, μετέπειτα Επισκοπείο.

Δυστυχώς κ. Λοτσάρη καταφέρατε να είστε μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Προφανώς και δεν έχετε ιδέα για το τι λέει το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, από Νομαρχία-Περιφέρεια. Αναφέρει ρητά ότι το επαρχείο είναι υπεύθυνο για την συντήρηση του κτιρίου μέχρι τη λήξη του συμβολαίου και να το παραδώσει σε αρίστη κατάσταση τον Μάρτη του 2016, όπου λήγει η τριακονταετής παραχώρηση. Εσείς μας το αφήσατε ερείπιο και έτοιμο προς κατεδάφιση, ενώ τρία χρόνια από το 2016, παίζατε κρυφτούλι για να μη βοηθήσετε στην επισκευή.
Ποτέ δεν κάνατε επίσημη παράδοση στον Δήμο μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 και αυτό δεν σας ενοχλούσε τότε, αφού νομίζατε ότι υπεύθυνοι σε περίπτωση ατυχήματος, θα ήταν άλλοι και όχι εσείς, κατά τα άλλα σκέπτεστε την περίπτωση ατυχήματος. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να μην έχετε ευθύνη.
Επειδή αναφέρεστε σε αγωγές και μηνύσεις, που δεν κάναμε κατά της περιφέρειας, θέλω να σας ενημερώσω, ότι δεν είχαμε και δεν θα είχαμε, καμία πρόθεση να πράξουμε κάτι τέτοιο.
Αν πιστεύετε ότι είναι λάθος, αυτό είναι άποψή σας, που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είχαμε πάντα καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και το μόνο εμπόδιο ήσασταν εσείς κ. Λοτσάρη.
5ο ψέμα: Δεν κάναμε καθαρισμούς χαντακιών και δεν αντιμετωπίσαμε σωστά ακραίες καταστάσεις στο νησί.
Καθαρισμούς χαντακιών και στρώσιμο χωμάτινων δρόμων κάναμε κάθε χρόνο στο μέτρο που το επέτρεπαν τα οικονομικά του Δήμου. Αντιμετωπίσαμε ακραίες καταστάσεις πολλές φορές, όπως εκχιονισμούς, πλημμύρες, καταστροφές από τις σοροκάδες, ιδιαίτερα στη παραλία Μπατσίου και Γιαλίων.
Δυστυχώς για εσάς ξεχνάτε ότι τα χαντάκια του επαρχιακού και τα ρέματα, από το 2018, ήταν δική σας αρμοδιότητα. Λέγοντας επαρχιακό δίκτυο δεν είναι μόνο ο δρόμος Χώρα Γαύριο, είναι πολλά ακόμα χιλιόμετρα οδοποιίας.
Κλείνοντας θα αναφερθώ και σε μια αλήθεια που πηγάζει από τα γραφόμενά σας.
Επί της ουσίας δεν αρνηθήκατε σε καμιά περίπτωση την σπατάλη των 203.000,00 ευρώ, απλά την δικαιολογήσατε με ψέματα και ανακρίβειες. Πρέπει να αναθεωρήσετε τις άσκοπες εργασίες γιατί είναι πρόκληση τέτοια σπατάλη. Συναντηθείτε με τον κ. Έπαρχο συνεργαστείτε και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο Δήμος κ. Λοτσάρη διαθέτει επίσης μηχανήματα έργου και χειριστές, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στους καθαρισμούς και έτσι να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έργα αποκατάστασης.

Επίσης σε λίγο διάστημα θα έχει ο Δήμος στο δυναμικό του, τέσσερα καινούρια μηχανήματα έργου, που τα διεκδίκησε και τα εξασφάλισε η δική μας δημοτική αρχή. Τρία μηχανήματα εκσκαφείς τύπου JCB και ένα BOBCUT που θα ενισχύσουν σημαντικά τα βαρέα οχήματα του δήμου μας και θα συνεισφέρουν και αυτά στους καθαρισμούς.

Συνεπώς κ. Λοτσάρη αφήστε το αγοραίο ύφος, που δεν αρμόζει σε Δήμαρχο της Άνδρου, αφήστε τα δαχτυλάκια και τους καθρέπτες και κάντε επιτέλους αυτό που πρέπει. Η ανοργανωσιά, η σπατάλη και οι παλινωδίες πρέπει να πάρουν τέλος.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι «ελεγκτές» σας, όπως μας αποκαλέσατε και αυτό είναι μια ακόμα αλήθεια.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

 

 Η απάντηση  Δήμου Άνδρου: 

Κύριε Σουσούδη,
Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των Ανδριωτών και για τελευταία φορά επανερχόμαστε στην από 12 Δεκεμβρίου ανακοίνωση σας και σας
ευχαριστούμε θερμά διότι στην προσπάθεια σας να απαντήσετε, εν μέσω πανικού, επιβεβαιώσατε πλήρως τον Δήμο Άνδρου. Και συγκεκριμένα:
1η Επιβεβαίωση: Αναφέραμε ότι έχετε κλείσει ΜΟΝΟ έναν ισολογισμό, αυτόν του 2015, από την δική σας θητεία και διαχείριση.
Αυτό ακριβώς λέτε κι εσείς.
2η Επιβεβαίωση: Σας είπαμε ότι δεν έχετε κάνει ΚΑΝΕΝΑΝ Δημόσιο Οικονομικό Απολογισμό.
Και σεις λέτε ότι κάνατε δημόσιο απολογισμό. Κάνατε συγκεντρώσεις, κυρίως στην Αθήνα. Μιλούσατε για διάφορα θέματα, όχι για τα οικονομικά του Δήμου με στοιχεία, απολογισμό, Ισολογισμό. Ποτέ δεν κάνατε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ απολογισμό. Εάν δεν γνωρίζετε την διαφορά ρωτήστε, δεν είναι κακό.
3η Επιβεβαίωση: Αναφέραμε ότι ΔΕΝ υπάρχει ΩΡΙΜΗ μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο
Δεν το λέμε εμείς. Το λέει η Τεχνική Υπηρεσία. Το λένε – με ξεχωριστό κείμενο και τα τρία μέλη της επιτροπής που συστάθηκε γι αυτό τον σκοπό. Σας στο είπαν στο υπουργείο Εσωτερικών. Και σεις άλλωστε πουθενά δεν αναφέρεστε σε ώριμη μελέτη. Αναφέρεστε σε χρηματοδοτήσεις που υπήρχαν, που δέχεστε ότι σήμερα ΔΕΝ υπάρχουν και που πιθανολογείτε ότι θα υπάρξουν στο μέλλον. Μην επανέρχεστε στο θέμα. Κινδυνεύει να καταντήσει το ανέκδοτο της χρονιάς.
4η Επιβεβαίωση: Είπαμε ότι ιδιοκτήτης του «Επισκοπείου» είναι ο Δήμος, η σύμβαση με την Περιφέρεια έληξε στην δική σας θητεία και δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να προστατέψετε τα συμφέροντα του Δήμου.
Και σεις συμφωνείτε ότι ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος, λέτε ότι η μίσθωση έληξε το 2016 (κατά την θητεία σας) και δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να διεκδικήσετε και να προασπίσετε τα συμφέροντα του Δήμου. Τι διαφορετικό λέτε; Σε τι διαφωνείτε; Άλλωστε ότι δεν κάνατε τίποτα για το κτίριο το βλέπουν, δυστυχώς, όλοι οι Ανδριώτες που περπατούν, ζουν και εργάζονται στην «Αγορά»……..
5Η Επιβεβαίωση: Δηλώσαμε ότι καμία σπατάλη δεν υπάρχει κατά την διαδικασία αποκατάστασης από την θεομηνία της 7ης Οκτώβριου 2019. Ότι οι καθαρισμοί για μας αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία πρόληψης για την αποφυγή μελλοντικών καταστροφικών φαινομένων κάτι που ποτέ δεν κάνατε.
Και σεις πουθενά στο έγγραφο σας δεν αποδεικνύεται κάποια σπατάλης. Εάν έχετε στοιχεία για κάτι τέτοιο παρακαλούμε να τα βγάλετε σήμερα στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα νούμερα , τιμολογήσεις ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί σπατάλη.
«Η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν θα γίνει ανεκτή». Όσο αφορά δε τα χαντάκια και τα ρέματα που καθαρίσατε κατά την θητεία σας, ναι στα χαρτιά και στα εντάλματα πληρωμής έχετε καθαρίσει πολλά. Στην πράξη οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά. Μην το συνεχίζετε…
Τέλος, όσο αφορά την δήλωση σας ότι θα συνεχίσετε να ασκείτε «τον ρόλο του ελεγκτή» βέβαιοι ότι θα το κάνετε. Είναι ο εύκολος και ανέξοδος ρόλος. Το δύσκολο είναι η παραγωγή πολιτικής. Η κατάθεση θέσεων και προτάσεων. Αυτά όμως έχουν πολιτικό κόστος. Θέλουν δουλειά, συνεργασίες, συνολική θεώρηση του Νησιού και των προβλημάτων, καθώς και των ευκαιριών του.
Κύριε Σουσούδη επανέρχεστε ξανά και ξανά στην δημοτική περίοδο στην οποία διοικήσατε. Αυτή έληξε και κρίθηκε προ πολλού από τους Ανδριώτες, έτσι όπως γίνεται στις Δημοκρατίες. Η Άνδρος συνεχίζει , όπως συνέχιζε και πριν από εσάς και θα συνεχίζει και στο μέλλον.
Σ αυτό το ταξίδι σάς καλούμε να αφήσετε τις κορώνες και την αντιπολίτευση από το πρώτο τρίμηνο. Θα έχετε ευκαιρίες, πολλές για αντιπολίτευση. Άλλωστε οι επόμενες εκλογές είναι πολύ μακριά. Καθίστε να δουλέψουμε για το καλό της Άνδρου για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι ενδιαφέρεστε. Απομακρύνετε όλους αυτούς που θέλουν την ένταση. Όλους αυτούς που μπορεί να έχουν συμφέροντα στο Νησί, όμως δεν αγαπούν την Άνδρο. Σας περιμένουμε!!
Εκ του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο