Νέα

Ο Ανδριώτης Γιάννης Αλαφραγκής πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο!

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο αναδείχθηκε ο Γιάννης Αλαφραγκής του οποίου τη συμβολή δεν αμφισβήτησαν ούτε οι αντίπαλοι και η  εθνική πόλο νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε τη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας.

Η «χρυσή γενιά» της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανέβηκε και πάλι στο «θρόνο» της, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018. Η χώρα μας ανέβηκε για τρίτη φορά στην κορυφή, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στη Βελιγράδι.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες στις μικρές ηλικίες ανοίγουν την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών και για το όνειρο γενιών και γενιών, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Στέλιος Δαλμάρας, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Αλαφραγκής, Κώστας Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Χάρης Ρομπόπουλος, Στάθης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Δίπλαρος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Άγγελος Γωνιωτάκης, Νίκος Μητράκης με προπονητές τους Τεό Λοράντο (πρώτος προπονητής) και Νίκο Καραμάνη (βοηθός προπονητή), φυσικοθεραπευτή τον Κώστα Αποστολόπουλο και αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Χριστοφοράτο έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου πόλο. Η back to back κατάκτηση πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά μετά από εκείνη της Σερβίας και Μαυροβουνίου (2003 Νάπολι – Ιταλία, 2005 Μαρ Ντελ Πλάτα – Αργεντινή).

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά στην αναμέτρηση αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την εξαιρετική του άμυνα άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κώστα Γκιουβέτση που κέρδισε ο Δημήτρης Νικολαΐδης στα δύο μέτρα. Εν συνεχεία η Εθνική μας ομάδα διπλασίασε τα τέρματα της με υπέροχο τέρμα του Γιάννη Αλαφραγκή από τη θέση 3 πηγαίνοντας προηγούμενη με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι διεθνείς μας συνέχισαν στο ίδιο τέμπο διευρύνοντας το προβάδισμα στα τρία τέρματα και πάλι με τον Γιάννη Αλαφραγκή αλλά οι Σέρβοι μείωσαν σε 3-1 με τον Ράντοβιτς σε παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Τεό Λοράντο και Νίκο Καραμάνη δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και με σύμμαχο την εξαιρετική άμυνα έφτασαν στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι μείωσαν σε 5-4 τρία λεπτά πριν τη λήξη του μεγάλου τελικού. Η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με τρία τέρματα (5-2) στα μέσα της τελευταίας περιόδου χάρη σε τέρματα των Κώστα Γκιουβέτση και Δημήτρη Νικολαΐδη αλλά οι Σέρβοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής αλλά με προσωπικό τέρμα του Κώστα Κάκαρη σε παίκτη παραπάνω η Ελλάδα έφτασε στη κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Σερβία είχε 3/14 παραπάνω και 0/0 πέναλτι

Η Ελλάδα είχε 1/8 παραπάνω και 1/1 πέναλτι

Σερβία – Ελλάδα 4-6 (0-2, 1-1, 0-0, 3-3)

Σερβία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπάνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς Π., Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πιέβανσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς

Ελλάδα (Νίκος Καραμάνης): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης, Μητράκης

Η τελική κατάταξη

Ελλάδα
Σερβία
Ιταλία
Κροατία
Ισπανία
Μαυροβούνιο
ΗΠΑ
Ιαπωνία
Ουγγαρία
Καναδάς
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ρωσία
Νότια Αφρική
Αίγυπτος
Κίνα
Βραζιλία
Ουζμπεκιστάν
Κουβέιτ και Ιράν (το μεταξύ τους παιχνίδι διακόπηκε λόγω επεισοδίων μέσα στην πισίνα με το σκορ στο 12-4 υπέρ του Ιράν).

 

το βίντεο από την απονομή

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio