Νέα

Ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου στο χριστουγεννιάτικο Μπατσί

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πολλές χαρούμενες εκπλήξεις, γεύσεις και αρώματα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Μπατσί που όμορφα στολισμένο, γιόρτασε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Κοινότητα Μπατσίου σε συνεργασία με τους Συλλογους Γονέων και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

Όσοι ήταν εκεί θα ένοιωσαν ίσως την διαφορετική νότα που έδωσε το άκουσμα των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, όχι από τυποποιημένες μουσικές λίστες, αλλά από την μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου , εμπλουτισμένη από τους 40 χορωδούς του νεοσύστατου παραρτήματος της ΜΟΥΣ.Σ.Α στην Υδρούσα και ειδικά των παιδιών που την απαρτίζουν. Την χορωδία διεύθυνε η μαέστρος της, Αμαλία Τηνιακού, συνοδεύοντάς την και με τις μελωδίες του πιάνου.

Οι νότες απέκτησαν χρώματα και η μουσική δημιούργησε συναισθήματα αρμονικά δεμένα με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αγάπη, συνεργασία, και ομαδικότητα που φέρνει ανθρώπους κοντά με μοναδικό σκοπό να ενώσουν μελωδικά τις φωνές τους. Η μουσική πράγματι λειτουργεί σαν ψυχικός και πνευματικός τροφοδότης, αποτελεί τρόπο έκφρασης πολιτισμού. Τα παιδιά και οι έφηβοι μάλιστα, που έχουν μία πιο αληθινή και ενθουσιώδη σχέση με τη μουσική, εκδήλωσαν την διάθεσή τους να πλαισιώσουν την χορωδία.

Και ήρθαν κι οι γεύσεις, από γλυκίσματα που πρόσφεραν οι σύλλογοι γονέων, ο Συνεταιρισμός Γυναικών “Η Αρχόντισσα του Αιγαίου” κι η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα και από το απολαυστικό “της ώρας” ζεστό ρυζόγαλο της Μαρίας Λυπήρου-Συρίγου που έγινε ανάρπαστο από μικρούς και μεγάλους.

Αποκορύφωμα για τα παιδιά, το σπάσιμο της πινιάτας που δεν ήταν άλλο από μια μπάλα με την μορφή του Άγιου Βασίλη γεμάτη με παιχνίδια και γλυκά που με κλειστά μάτια προσπαθούσαν να την σπάσουν. Και τα κατάφεραν. Χαρούμενες φωνές και γέλια παντού. Τα Χριστούγεννα είναι η χαρά των παιδιών η αλήθεια να λέγεται!

Καλές γιορτές και του χρόνου!

Ελένη Πολίτου

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio