Νέα

Οι τρεις ενορίες, Επισκοπιού, Γιαννισαίου και Λαρδιάς, δύο πίτες και ο παπα Ιάκωβος

Τα μέλη  των ενοριών  τριών χωριών του Κορθίου, του Επισκοπιού, του Γιαννισαίου και της Λαρδιάς μαζεύτηκαν τη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, στο στέκι του συλλόγου Επισκοπιού για να κόψουν τη πίτα τους, μαζί και κάτοικοι από την Αλαμανιά  και απ΄τα Κοχύλου

Κανείς δεν ήρθε στο παλιό σχολείο του χωριού με άδεια χέρια, ο ένας έμπαινε με το ταψί ή το τάπερ με τους μεζέδες και ο άλλος με ένα μπουκάλι ντόπιο κράσι, Σάριζα, Αύρα, Ιόλη, Κορπί, Ζαγόρι, Βίκος, Κόκα κόλα και ένα ονόματι “Τούρλος” από αμπέλι της ομώνυμης περιοχής του Επισκοπιού.

Η μικρή αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και ο παπά Ιάκωβος Στεφάνου που λειτουργεί εκ περιτροπής  στις τρεις ενορίες και μια φορά το μήνα στην Αλαμανιά, ευλόγησε και έκοψε τις πίτες . Μία είχε το φλουρί και αυτό έπεσε στο κομμάτι των ενοριών.

Αμέσως μπήκανε και έξτρα τραπέζια , όλοι βρήκαν τη θέση τους και τι ώρα βγήκαν οι τόσοι μεζέδες κανείς δεν κατάλαβε, τυποπιτάκια, σάντουιτς, πίτσες, χορτόπιτες, τυρόπιτες, γέμιση, ντολμαδάκια, κοτολέτες, κολοκυθόπουλα τηγανιτά, μπακαλιαράκια τηγανιτά, κρεατο και πατατοκεφτέδες, καλαμαράκια και στο τέλος πατάτες στο φούρνο με κοτόπουλο.

Τα μπουκάλια άρχισαν να κατεβαίνουν και η κ. Ελένη  Μπάβα άνοιξε το στερεοφωνικό, βρέθηκε  λίγος χώρος ανάμεσα στις καρέκλες και ανέβηκαν οι πρώτοι για χορό που κάτησε ….

Και του χρόνου!

 

 

 

Gepostet von EPISKOPEIO am Montag, 29. April 2019

 

Αφήστε ένα σχόλιο