Νέα

Νέα οικονομική ενίσχυση του Δήμου Άνδρου για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών

Νέα χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφάσισε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Υπουργού, εγκρίθηκε η οικονομική χορήγηση προς τον Δήμο Άνδρου ποσού 200.000 ευρώ μέσα από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας».
Υπενθυμίζεται, ότι, σχετική ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη ενίσχυσης της Άνδρου είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, με αντίστοιχες επαφές και ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση και με το δήμαρχο Άνδρου.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατάθηκε για έξι επιπλέον μήνες (έως 7 Ιουλίου του 2020) η κήρυξη της Άνδρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που σημειώθηκαν την περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων τον περασμένο Οκτώβριο.

1 Comment

  • Μπράβο στο δήμαρχο που προσπαθεί να κάνει κάτι για τους ανθρώπους που υποφέρουν για Τέσσερους μήνες από την τελευταία θεομηνία πιστεύω Αυτά τα χρήματα Να πάνε εκεί που πρέπει Και να φτιαχτούν οι δρόμοι να μπορούν να πάνε στις δουλειές σας
    οι φωτογραφία τα λέει όλα θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο