Νέα

Πότε θα πάρει πάλι μπρος η ανακύκλωση;


Αγαπητοί Δημότες,
Λόγω των δικαιολογημένων ερωτημάτων σας, σχετικά με το ζήτημα της ανακύκλωσης σας ενημερώνουμε τα εξής:
Οι συμβάσεις με τους εργολάβους ανακύκλωσης του 2019 έληξαν στις 30 Νοεμβρίου 2019. Οι αναθέσεις οι οποίες είχαν γίνει εντός του 2019 είχαν εξαντλήσει το όριο της απευθείας ανάθεσης – που είναι 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α ανά Δημοτική Ενότητα, Άνδρου – Υδρούσας – Κορθίου, οπότε ΔΕΝ μπορούσε ο Δήμος να προχωρήσει σε εκ νέου αναθέσεις εντός του 2019.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ΔΕΝ υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα στον τομέα των τακτικών-ανταποδοτικών υπηρεσιών. Τα όποια υπόλοιπα χρήματα που υπήρχαν, χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη άμεσων και υποχρεωτικών δαπανών όπως η εξόφληση οφειλών από δικαστικές αποφάσεις.
Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, προχωρούμε άμεσα στις πρώτες συμβάσεις με τους εργολάβους, ώστε να αρχίσει ξανά η ανακύκλωση. Αργότερα, με την δημιουργία Πράσινων Σημείων και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θα επανασχεδιαστεί η ανακύκλωση στην Άνδρο, με κύριο στόχο την μεγιστοποίησή της και την προσέγγιση των εθνικών στόχων, όπως είναι υποχρέωσή μας.
Για εμάς η ανακύκλωση αποτελεί την σημαντικότερη διαδικασία για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί το νησί μας.
Αγαπητοί Δημότες,
καταβάλουμε καθημερινά και συντονισμένα τις προσπάθειές μας, ώστε άμεσα να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στον τομέα της ανακύκλωσης.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 06/02/2020

3 Σχόλια

  • Δεν θέλω να φαίνομαι αρνητικός πάντοτε αλλά τι έγινε μαυτό το εξαιρετικό μηχάνημα Της ανακύκλωσης που θα έπαιρνε τα μπουκάλια τα χαρτόνια και τα υπόλοιπα το είδε κανένας Εάν Ξέρει κάποιος γι’ αυτό το ζήτημα ας γράψει να μάθουμε κι εμείς θζNy

  • Δεν μας είπατε το πότε ξεκινάει η αποκομιδή της ανακυκλώσεις αλλά λέτε όταν γίνει η σύμβαση…δηλαδή αόριστον ακόμα …ειδωμεν…τι είναι αυτά..έργα θέλουμε..όχι λόγια..

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio