Νέα

Κάρολου Γιαγιάννη: ” Περί του γόνιμου διαλόγου που ποτέ δεν έγινε” (σχόλιο για την εκδήλωση του Γαυρίου στις 09/02)

 

Περί του γόνιμου διαλόγου που ποτέ δεν έγινε
(σχόλιο σχετικά με την εκδήλωση του Γαυρίου στις 09/02)
του Κάρολου Γιαγιάννη

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
αν νομίζετε ότι το επικοινωνιακό show της Κυριακής στο Γαύριο που μας προσφέρατε έχει οποιαδήποτε σχέση με γόνιμο διάλογο, σας λέω ότι προσωπικά δεν με πείσατε. Και μιλάω σε προσωπικό ύφος, ως ένας πολίτης που δεν εκπροσωπώ κανέναν, παρακολουθώ το θέμα εδώ και πολλά χρόνια και έχω άποψη επ’ αυτού, μία άποψη ωστόσο με την οποία πιθανώς να συμφωνούν και πολλοί άλλοι.
Ένας γόνιμος διάλογος απαιτεί την αντιπαράθεση μεταξύ δύο πλευρών με ίσες ευκαιρίες έκφρασης. Μα θα μας πείτε ότι στο πάνελ υπήρχαν και οι δύο πλευρές. Αλήθεια, προσκαλέσατε εσείς και τις δύο πλευρές; Ή μήπως φροντίσατε να υπάρχει μόνο η μία πλευρά και συγκεκριμένα αυτή των εκπροσώπων των ιδιωτικών εταιρειών, ενώ η άλλη πλευρά ουσιαστικά «αυτοπροσκλήθηκε»; Και λέγοντας άλλη πλευρά, εννοώ τον κ Μαβή και τον κ. Κόλλια, γιατί ο κ. Πισσίας δεν θεώρησε απαραίτητο να εκφράσει οποιοδήποτε αντίλογο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ή μήπως φροντίσατε να υπάρξει εκπρόσωπος από την Τήνο ή την Πάρο, δηλαδή από τα γειτονικά νησιά που έχουν εξεγερθεί ενάντια στις ανεμογεννήτριες, ώστε να ακουστούν όλα εκείνα τα επιχειρήματα ενάντια στην επικείμενη καταστροφή των νησιών; Επιχειρήματα που επιμελώς φροντίζετε να αποσιωπηθούν από το δημόσιο διάλογο, κατηγορώντας μάλιστα όσους τολμούν να τα ξεστομίζουν ως λαϊκιστές. Ή μήπως θεωρείτε ενημέρωση των πολιτών τα ψέματα και τις ανακρίβειες που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των εταιρειών και τα οποία θα φροντίσω με νέα ανάρτηση να εκθέσω και να απαντήσω, ώστε να μπορεί να κρίνει ο κόσμος ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος τον παραπληροφορεί και να αποφασίσει ποιο είναι το καλό του τόπου. Ή, τέλος, μήπως ο συντονιστής φρόντισε να πάρει έστω μία ερώτηση του κοινού και να την θέσει επί τάπητος, ώστε να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση ένθεν και ένθεν; Τα παραπάνω ερωτήματα μόνο ρητορικά δεν είναι, οι απαντήσεις είναι απλές και ξεκάθαρες και διαψεύδουν τον τελικό πανηγυρικό ισχυρισμό σας ότι έγινε πολιτισμένος και γόνιμος διάλογος. Να τον χαίρεστε και τον πολιτισμό σας και την άποψη που έχετε περί διαλόγου.
Εσείς κ. Δήμαρχε δεν κόπτεστε για την πραγματική ενημέρωση των πολιτών. Αυτό που σας καίει είναι μην τυχόν επηρεαστεί η Ανδριακή κοινωνία από αυτή της Τήνου και της Πάρου, δηλαδή να μη «μολυνθεί» από τον «ιό» της συνειδητοποίησης και της αντίδρασης στην επαπειλούμενη, μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του τόπου συνολικά και των ιδιωτικών περιουσιών πιο ειδικά και να συνεχίσει αμέριμνα τη χειμερία νάρκη της, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο των ιδιωτικών εταιρειών. Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη επιχειρήσατε και με την πρόσφατη εκδήλωση του Γαυρίου, εκμεταλλευόμενος δυστυχώς και τις ΆΥΛΑ και ΚΟΙΝΣΕΠ, αφήνοντας εσκεμμένα μία ευκαιρία για πραγματική αντιπαράθεση να πάει χαμένη.
Καταλήγοντας, σε αντίθεση με εσάς, θεωρώ ότι η κοινωνία της Άνδρου έχει απόλυτη ανάγκη πραγματικής ενημέρωσης σχετικά με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μετατροπή της σε βιομηχανικό τοπίο εγκατάστασης τεράστιων ανεμογεννητριών και να ενώσει τη φωνή της με εκείνες της Τήνου, της Πάρου και των υπόλοιπων περιοχών ανά την Ελλάδα που αντιδρούν στην καταστροφή τους.

8 Σχόλια

 • Πολύ σωστά.
  Στημένο παιχνίδι με διαιτητές αλλά και παρατηρητές VAR, υπέρ των τερατογεννητριών.
  Τι να λέμε τώρα.
  Επι Δημαρχίας Γλυνού άνοιξε ο δρόμος και η όρεξη για τις αναμογεννήτριες,και ως φαίνεται ο σημερινός Δήμαρχος θα τις καλωσορίσει στο νησί.
  Ισως κάποιο κοριτσάκι με τοπική φορεσιά να δώσει στα καλωσορίσματα και την σχετική ανθοδέσμη με αγριολούλουδα,που μαζεύτηκαν σε κάποια πλαγιά απο αυτές που θα βιαστούν μέ τόνους μπετού και ατσαλιού, στους εκπροσώπους των νονών των ΑΠΕ.

 • Συγχαρητήρια Κάρολε! Κάλυψες την γνώμη πολλών από εμάς με το άρθρο σου. Συγχαρητήρια και στον Βαγγέλη που αναρτά κείμενα σαν το δικό σου στο androsfilm, μιας και ο κύριος Λοτσάρης φροντίζει μέσω τού “εν Άνδρω” να “κοιμίζει” την Ανδριώτικη κοινωνία με πομφόλυγες και φληναφήματα υπέρ των βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών που έχουν σχεδιαστεί να μπουν στο νησί μας. Και πάλι συγχαρητήρια και στους δυό σας!

 • ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!!!ΜΑΖΕΨΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ!!!!

 • Δεν υπάρχει διάλογος με τον ισχυρό, Κοιτάζει να σε κοροϊδέψει και αυτό λίγο τον ενδιαφέρει !! Εάν δεν ενωθείτε με την Τήνο και τις άλλες Κυκλάδες και με την άλλη Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ελπίδα. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ !!

 • Διάλογος δεν υπήρξε ούτε για δείγμα…. Το μόνο που έγινε ήταν αποκάλυψη των κινήτρων και της ηθικής υπόστασης των δύο πλευρών. Από την μία το χρήμα, πολύ χρήμα, για χάρη του οποίου δεν βλέπουν δεν ξέρουν και δεν ακούν τίποτα….βλέματα άδεια, φάτσες στεγνές, αγέλαστες , υπάλληλοι- υπαλληλίσκοι και μεγαλοϋπάλληλοι από εκείνη την πάστα που οι περισσότεροι από εμάς που σπουδάσαμε ντραπήκαμε να καταντήσουμε και αποτρέπουμε τα παιδιά μας να ξεπουλήσουν την ψυχή τους για να γίνουν έτσι. Από την άλλη η οι άνθρωποι της Άνδρου που σχεδόν εκβιαστικά βρήκαν θέση στο τραπέζι της εκδήλωσης, αυτοί που μίλησαν για τον ευλογημένο τόπο, το χθες, το σήμερα, το αμφίβολο αύριό του, αυτοί που μίλησαν για αρχές και αξίες που δεν αγοράζονται με το χρήμα των πρώτων και με τις οποίες αυτοί που ήρθαν να εκμεταλλευτούν χυδαία την Άνδρο δεν συναντήθηκαν ποτέ. Υπήρξαμε πολύ πολιτισμένοι σε αυτή την πολύωρη συνάντηση, ακόμα και όταν από το στόμα των ¨καλεσμένων¨έβγαιναν ψέματα ή και προκλητικές φράσεις. Δεν πιστεύω ότι έχουμε να πούμε ο,τιδήποτε με αυτούς και τελικά είχαν δίκιο όσοι μίλησαν εξαρχής για επικοινωνιακό τρυκ ενός Δημάρχου που παραπαίει μεταξύ της επιθυμίας-εντολής του Δημοτικού Συμβουλίου και των Ανδριωτών και της προσωπικής του θέσης που δεν συμπίπτουν κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.
  Να μην ξαναέρθουν, να κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα, να πάρουν την καταστροφή που σέρνουν και να πάνε στον αγύριστο.

 • Μάλλον μας έχουν ποτίσει με κάτι ηρεμιστικό το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και το κάνουμε με ευκολία να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον Και να λέμε Πολλά και διάφορα Χωρίς αυτά να γίνονται σε πράξεις Θέλω να ξέρω εάν κανείς από εσάς Εάν άκουσε η είδε μεγάλες συγκεντρώσεις Αναντίον στης Ανεμογεννήτριες Εγώ δεν άκουσα τίποτα ούτε είδα τίποτα
  Πολύ διαμαρτύρονται πως ο δήμαρχος και Εν Ανδρω Είναι υποστηρικτές να έρθουν και οι ανεμογεννήτριες πολύ σωστά Από τη στιγμή που
  Οι Ανδριώτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για το καλό του νησιού μας Στον δήμαρχο Και αυτό κάνει Και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα απ’τη στιγμή Οι δημότες Δεν δίνουν μία δεκάρα για το νησί τους Και ξυπνούν μόνο Για διασκέδαση και για πίτες καιγια καρναβάλια θζNy

 • Όπως είπαμε μόνο ο Φοιτητής της Τιεν ναμεν που στάθηκε εμπρός στο τανκ θα μπορούσε να κάνει κάτι, ελλείψει αυτού απευθυνθείτε στις μεγάλες ναυτικές οικογένειες που αποδεδειγμένα αγαπούν το νησί τους να εκβιάσουν (Ναι να εκβιάσουν) την κατάσταση και να στείλουν αυτούς τους κυρίους με τους καρνάβαλους από εκεί που ήρθαν !! Ζητείστε Δημοψήφισμα !!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio