Νέα

Τρίτη 18/2 20, η ταινία “Ultra: Ο αληθινός Μαραθώνιος”

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 8:15 Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

Ultra: Ο αληθινός Μαραθώνιος

Ultra: The Real Marathon

Ντοκιμαντέρ Ουγγρικής και Ελληνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Balázs Simonyi.

Εμφανίζονται Béla Szabó, Judit Táncsics, Annett Bahlcke, Herbert Ziefle, Angel Pallaruelo, Gilles Pallaruelo, Françoise Pallaruelo, Balázs Simonyi, Eiolf Eivindsen.

Γλώσσες: Ουγγρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ελληνικά με Ελληνικούς υπότιτλους, 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′

To ντοκιμαντέρ «Ultra: Τhe Real Marathon» ακολουθεί πέντε αθλητές που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον». Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.
Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Ο Μπάλαζ Σιμονί δεν είναι μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά και ένας από τους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες, ενώ στο «Σπάρταθλον» έχει τερματίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές. Μέσα από την ταινία μοιράζεται μαζί μας τον άγνωστο κόσμο του δρομέα υπεραποστάστεων. Για τον σκηνοθέτη και τους χαρακτήρες της ταινίας, το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους.
Η ταινία έλαβε τρεις διακρίσεις με αντίστοιχες υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ σε κάποια κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio