Νέα

H αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου αντιμέτωπη με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη ανεμογεννητριών

Με αίσθημα ευθύνης, κι επειδή θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, σε αντιδιαστολή με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά με την Άνδρο νησιά, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναφορικά με το θέμα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αιολικών σταθμών στο νησί μας,
Μετά τη διοργάνωση της πρόσφατης εκδήλωσης με τις εταιρείες, κι ενώ η Άνδρος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε σχέση με τα σχέδια των επενδυτών, πιστεύουμε πως είναι απόλυτη ανάγκη να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Έτσι, λοιπόν:
1) Απευθύνουμε πρόσκληση στα άλλα νησιά για συγκρότηση κοινής επιτροπής με σκοπό: α) την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου β) την υποβολή προτάσεων, ως επιτροπή διαπραγμάτευσης, για το νέο ειδικό χωροταξικό γ) την αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσυμπαράσταση στον αγώνα όλων των νησιών.
2) Προσκαλούμε όλους τους πολιτικούς, πολιτιστικούς, εμπορικούς, τουριστικούς και κοινωνικούς φορείς για την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος σχετικά με τη χωροθέτηση αιολικών σταθμών στο νησί μας.
3) Διοργανώνουμε εκδήλωση στο Γαύριο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 το πρωί, για την εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων ενόψει των νέων δεδομένων.
Καλούμε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες της Άνδρου να συνδιαμορφώσουμε από κοινού τη στάση μας, απέναντι στην μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.
Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμμετέχουμε όλοι.

Αδάμης Βασίλης
Αντώνογλου Αντώνης
Βάμβουκας Μανώλης
Βιδάλης Νίκος
Θεοδωράκης Διαμαντής
Καπάκης Γιάννης
Μαμάη Νίκη
Μαμάη Τασούλα
Μπακέλας Γιάννης
Σουσούδης Θεοδόσης
Τρανάκος Γιώργος
Τσαούσης Σπύρος
Ψωμάς Γιώργος

6 Σχόλια

  • Χαιρετίζω την προσπάθεια αυτή και δηλώνω αρωγός και υποστηρικτής των ενεργειών σας.
    Εστω και τώρα στο παρα ένα κάτι μπορεί να γίνει.
    Μπράβο σας.
    Να διαδοθεί και να μαθευτεί απ όλους ότι υπάρχει και αντίστυαση,στην άκρως παθητική στάση της σημερινής Δημοτικής και όχι μόνον Αρχής.
    Ενεργοποιήστε την Δύναμη,που έχει η Ανδρος, μέσω επιφανών προσώπων,τα οποία είτε έχουν σημαντικές περιουσίες, είτε έχουν επανδύσει στο νησί. Αυτοί έχουν πρόσβαση και μετράει ο λόγος τους,στα κέντρα αποφάσεων.
    Ας δούμε το παράδειγμα της Μυκόνου και Σύρου,στην γειτονιά μας.
    Προτείνω Κεντρικό Θέμα του φετεινού Καρναβαλιού,να είναι η Απειλή της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των ανεμογεννητριών στο νησί και η αντίσταση του Μολών Φραπέ, που εκπέμπεται ως μήνυμα πρός τα έξω.

  • Πολλά συγχαρητήρια επιτέλους ξυπνήσαμε καλή επιτυχία Και καλή δύναμη σε όλουςθζ Ny

  • ΜΠΡΑΒΟ ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΣΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

  • Επειδή έχουμε ακούσει πολλά και αντιλαμβανόμαστε πια τι συμβαίνει, θα ήθελα να ερωτηθουν οι ανωτέρω υπογράφοντες είναι κατά της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των αιολικών πάρκων στο νησί. Θα ήθελα να ξέρω επισης αν είναι υπέρ της ελεγχόμενης ανάπτυξης. Αν είναι υπέρ της ελεγχόμενης ανάπτυξης θα ήθελα να ξέρω πως αυτή (δηλ, ή ελεγχόμενη ανάπτυξη αιολικών ) οριοθετείται……. Αν είναι κατά της κάθε ανάπτυξης με δεδομένο το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023 (Αν δεν κάνω λάθος) πως θα ηλεκτροδοτειται το νησί μας

  • Αγαπητέ/η ΔΜ, πείτε μας ένα εργοστάσιο με λιγνίτη (ή ο,τιδήποτε άλλο) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που έκλεισε λόγω εύρυθμης λειτουργίας ανεμογεννητριών. Όσο κι αν ψάξετε , δεν θα βρείτε. Παρ’ όλα αυτά θα περιμένω την απάντηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio