Νέα

Ματαιώνονται και στην Άνδρο οι καρναβαλικές- αποκριάτικες εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13766/27.02.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας.

Στην Απόφαση επισημαίνεται ότι καλούνται όλοι οι φορείς να συμμορφωθούν με την Απόφαση. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (42/Β/25.02.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», στην οποία ορίζεται ότι «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

 

Σύμφωνα με όσα τόνισε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «πάλι στα πλαίσια της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που έχουμε αυτήν την εποχή, συστήνουμε για μια ακόμη φορά στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα βέβαια με αυτόν τον ιό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον».

 

Θέτουμε τα ανωτέρω υπόψη σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που εναρμονίζεται, συγκλίνει και συμμορφώνεται με την Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, συμβάλλοντας στην προστασία της δημοσίας υγείας και της κοινωνίας της Άνδρου μας.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio