Νέα

Συστάθηκε στην Τήνο Δημοτική Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, στην Άνδρο πότε;

 

Επισήμως πλέον ξεκινά τις εργασίες της η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου.

Σε διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020, το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα, προκειμένου να υπάρχει συντονιστικό όργανο αναφορικά με τις κινήσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, ο οποίος έθεσε υπόψιν του συμβουλίου ότι λόγω της τεράστιας σημασίας του θέματος εγκατάστασης ανεμογεννητριών και προκειμένου να υπάρχει συνεχής εγρήγορση σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά και της ανάγκης να αντιπροσωπεύεται στο σύνολό της η τοπική κοινωνία και πρότεινε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν κοινής απόφασης και προτροπής όλων των δημοτικών παρατάξεων σε σύσταση της εν λόγω επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τους:

Ιωάννη Σιώτο, Δήμαρχο Τήνου, με αναπληρώτρια την Αντιδήμαρχο, κ. Ευγενία Αλοιμόνου

Παναγιώτη Κροντηρά, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Πέτρο Κουσουνάδη, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας

Άννα Μαραβέλια, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας

Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, Έπαρχο Τήνου

Εκπρόσωπο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

Εκπρόσωπο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου

Γιώργο Βιδάλη, Πολιτικό Μηχανικό

Η παραπάνω επιτροπή, όπως τονίστηκε, θα έχει ως σκοπό την παρακολούθηση της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε να μην τοποθετηθούν στο νησί οι ανεμογεννήτριες, τη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων, την εκτίμηση των αναγκαίων ενεργειών για την αποφυγή της εγκατάστασης αυτών στο νησί, την ενημέρωση και αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και όποιων άλλων ενεργειών απαιτούνται.

Στην Άνδρο τώρα, το  Σάββατο 7 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί  έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό και πολύ  καυτό θέμα:

“Σχέδιο αντίδρασης και  εξεύρεσης εναλλακτικής πρότασης και δράσεων για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο”

και η παρουσία όλων είναι σημαντική και απαραίτητη.

4 Σχόλια

  • Μα στην ‘Ανδρο έχουμε ήδη και προ πολλού διαδημοτική επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες

  • Εδώ αν συσταθεί Δημοτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Λοτσάρη, θα μπούνε περισσότερες ανεμογεννήτριες κι απ’ αυτές που έχουν προγραμματιστεί!
    Πάντως το Σάββατο θα είμαστε όλοι παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οφείλουν να ξέρουν οι πολιτικοί μας ότι μας έχουν απέναντί τους. Ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Ότι δεν είμαστε μόνο για τα καρναβάλια (που ούτε για αυτά δεν είμαστε εφέτος!).
    Και μην ξεχνάτε: τους πολιτικούς εμείς τους ανεβάζουμε, εμείς τους κατεβάζουμε !

  • Aς αφήσουμε προσωπικά και κομματικά στην άκρη.
    Χρειάζεται ομοψυχία,καθαρό μυαλό,οργάνωση και συντονισμό ενεργειών,έναντι της απειλούμενης καταστροφής της Ανδρου μας,
    Αξιοποίηση επαγγελματιών και ειδικών όπως νομικών,πολιτικών μηχανικών,δημοσιογράφων,κλπ.
    Σύμπλευση με τα άλλα θιγόμενα νησιά,όπως η Τήνος, και η Πάρος.
    Ενεργοποίηση της επιφανούς κοινωνίας του νησιού και των διασήμων εποίκων της Ανδρου.
    Αυτοί έχουν την Δύναμη και τις Προσβάσεις εκεί που χρειάζεται. Δείτε τι έγινε στην Μύκονο,Σύρο,Σίφνο και άλλα νησιά,στα οποία έχουν τις περιουσίες του,η πηγαίνουν για τις διακοπές τους.
    Αλήθεια τους Βουλευτές και πολιτικούς με καταγωγή απο την Ανδρο και τους εκλεγόμενους στις Κυκλάδες,τους πλησίασε κάποιος,για το φλέγον θέμα ? Τουλάχιστον να δούμε την τοποθέτηση τους επί του Θέματος.
    Περιπατητές μονοπατιών,φυσιολάτρες, φωτογραφικούς ομίλους,αθλητές,κλπ. να ενημερωθούν για να κάνουν γνωστό το θέμα στις δικές τους κοινωνίες.
    Αυτά και άλλα μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα,χωρίς καθυστέρηση.

  • Κρίμα για κάποια συμφέροντα να καταστραφούν οι Κυκλάδες που είναι μοναδικές στον κόσμο , κρίμα για κάποια άλλα συμφέροντα να καταστραφεί η Ελλάδα που και αυτή είναι μοναδική στον κόσμο !! Αγκαλιάστε την πατρίδα μας , προστατέψτε την…πριν να είναι πολύ αργά για οτιδήποτε !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio