Νέα

Ένα αρχείο του Επαρχείου για τα σκουπίδια

Ένα πολύτιμο αρχείο  του Δήμου Άνδρου βρέθηκε τον Δεκέμβριο 2010 πεταμένο στη χωματερή , ένα αρχείο του Επαρχείου Άνδρου βρήκαν τώρα  οι εργάτες που επισκευάζουν το κτίριο του Δήμου στην Αγορά και  πέταξαν, τη Παρασκευή 6/3/2020, μαζί με άλλα πράγματα από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Ήταν από τότε που, πριν το Επισκοπείο, στεγαζόταν στο κτίριο το Επαρχείο Άνδρου και προφανώς στη μετακόμιση για την ΕΟΧΑ το υλικό ξεχάστηκε, έτσι είναι οι υπηρεσίες, πάντα κοιτάνε μόνο μπροστά.

Στο σωρό ήταν πολλοί φάκελοι από τις υπηρεσίες του Επαρχείου, κάλπες ξύλινες, παραβάν, ένα παλιό χρηματοκιβώτιο, κάτι γραφομηχανές, καρέκλες, χάρτες της Άνδρου, κούτες με τσάντες τουριστικές για εκθέσεις και κάπου χίλια αντίτυπα από το βιβλίο του Γιώργου Σπέη “Τα λιοτρίβια και η ελιά στην Άνδρο”, έκδοση  της Αναπτυξιακής Άνδρου.

Το καλοκαίρι στις προβολές της Λέσχης, σε κάθε θεατή θα χαρίζουμε και ένα βιβλίο κατατοπιστικό για την ελιά στην Άνδρο

 

 

 

 

3 Σχόλια

 • Δεν θα πω ότι λυπάμαι πολύ που το μαθαίνω γιατί, αν μοιράζεται δωρεάν, τώρα κάποιοι θα μπορέσουν να διαβάσουν κάτι για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Φυσικά δεν θα ξεχάσω όταν ζήτησα αντίτυπα, γιατί υπήρχαν πολλοί που μου το ζητούσαν, μου είπαν ότι δεν έχουν!
  Επίσης φυσικά δεν θα ξεχάσω τι έγινε με το αρχείο του Δήμου και τα εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του νησιού που τα έχω δει και θα χανόντουσαν. Σώθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και ανυπαρξία των αρμοδίων!
  Τέλος, θα τολμήσω να ρωτήσω κάτι που το τρέμω: Πριν κάποια χρόνια περπατώντας στην αγορά είδα εργάτες να κατεβάζουν από το παλιό επαρχείο και να φορτώνουν σε μια ντατσούνα το αρχείο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (βλέπε πολεοδομίας). Τότε έγινε μεγάλη φασαρία και τελικά το αρχείο πήγε στη κουζίνα του σημερινού Δημαρχείου όπου με διαβεβαίωσαν ότι φυλάχτηκε εκεί. Ελπίζω κάποιοι που τότε είχαν εμπλακεί και μου είναι γνωστοί να ξέρουν τι έχει γίνει αυτό το αρχείο και να υπάρχει! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ για την ιστορία του τόπου!

 • Πολυ κρίμα αυτό …..και πολύ ωραία αυτό που σκεφτήκατε να το δίνετε στους επισκέπτες του νησιού.
  Εμάς πολλές φορές μας έχει δώσει βιβλία η ανακύκλωση και σκεφτικαμε να κάνουμε ένα σταντ στο προαύλιο ωρου του ΚΤΕΛ ώστε να διαβάζουν την ώρα της αναμονή
  Θα μας άρεσε να είχαμε ορισμένα
  Σας ευχαριστώ

 • Δεν ξέρω εάν ο Δήμος η άλλη δημόσια υπηρεσία έχει ακούσει την λέξη καταστροφέα χαρτιού Είναι καιρός να τα αγοράσουν
  Έχει βγει εδώ και δεκαετίες στην αγορά μεγάλες εταιρίες τράπεζες πιστεύω Να τα μεταχειρίζουντε Όλα αυτά τα χρόνια θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio