Νέα

Η θέση της «Λέσχης Ανδρίων» σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Άνδρο

Θέση «Λέσχης Ανδρίων» σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Άνδρο
Πρακτικό Δ.Σ. Υπ’ Αριθ. 2/2020 – Θέμα 1 με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2020

Η «Λέσχη Ανδρίων», αναγνωρίζοντας κατ’ αρχάς ότι αφ’ ενός μεν η ενασχόλησή της με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν περιλαμβάνεται τυπικά στους καταστατικούς της σκοπούς, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι ιστορικά ως κοινωνικό σωματείο έχει παρέμβει ενεργά σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την οικονομία της Άνδρου, αφ’ ετέρου δε ότι η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Άνδρο θα επηρεάσει σημαντικά το περιβάλλον, την πολιτιστική – αρχιτεκτονική κληρονομία και την φυσιογνωμία του νησιού μας, καθώς και την οικονομία του, και λαμβάνοντας υπόψιν την γνωμοδοτική συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της που ανταποκρίθηκαν, αποφασίζει να στηρίξει τον Δήμο Άνδρου και να συνταχθεί με το περιεχόμενο της υπ’ αριθμό 278/2019 απόφασής του η οποία επίσης συντάσσεται με την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αρ. Απόφασης 154/2019) που αναφέρουν τα κάτωθι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και ζητά από την Κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, να ανασταλούν οι οποιεσδήποτε αδειοδοτήσεις και εργασίες για τα Αιολικά Πάρκα, μέχρι να γίνει ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο προκειμένου να υπάρχει μια δίκαιη, εύλογη και αποδεκτή, μετά από διαβούλευση, χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων που επιχειρούνται να εγκατασταθούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.»

Το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων»

10 Σχόλια

 • Οπωσδήποτε ανεμογεννήτριες θα Έρθουν στην Άνδρο Μάλλον πιστεύω πως είναι εδώ κιόλας το καλύτερο που μπορεί να κάνουμε είναι να τους υποχρεώσουμε να Μας δώςουν Μειωμένη τιμή για όλο το νησί
  Και ρεύμα τζάμπα για το Δήμο για το φωτισμό του νησιού θζ=Ny

 • Δεν μου αρέσουν τα γεγονότα “Ντε φάκτο” , ούτε οι συμβιβασμοί που προτείνεται Κε θζ=Νy

 • Συγχαρητήρια στη Λέσχη Ανδρίων !!!

  Πολύ σωστή απόφαση,που έχει μεγάλη σημασία και συμβολισμό,για την προσπάθεια που γίνεται να σωθεί η Ανδρος μας,να μη γίνει βραχονησίδα απέραντων αιολικών πάρκων με τεράστιες ανεμογεννήτριες.

  Οσο για το σχόλιο του ανώνυμου,πολύ γρήγορα πέταξε στην γη την ασπίδα της άμυνας.

 • Μα είσαι καλά άνθρωπέ μου;;; Αυτό προτείνεις;;; Να καταστρέψουμε όλο το νησί για λίγο τσάμπα ρεύμα; Που δεν είναι δηλαδή, διότι ήδη πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας για “πράσινη” ενέργεια. Ήμαρτον!

 • Χλιαρή η αντιδραση της Λέσχης Ανδριων….βρισκόμαστε σε κρισιμη καμπη και το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μισολογα και κάλυψη πισω από αποφάσεις άλλων. Ποιος επιτέλους θα έχει το σθένος να πει ότι δεν επιτρέπει την καταστροφή της Άνδρου….ανήκουστη και αν επιτρεπτη η έκφραση…δεν προβλεπεται στους σκοπούς της Λέσχης…τι μας λέτε καλέ…μήπως πρέπει να ξανασκεφτειτε αν έχετε πραγματικη σχέση με την Άνδρο και όχι ευκαιριακη;;

 • Εάν ορισμένη Ή μάλλον οι πιο πολλοί από μας νομίζουν πως θα Σταματήσουν τις ανεμογεννήτριες να έρθουν στα Στα νησιά μας είναι πολύ γελασμένοι εγώ είμαι ο πρώτος Που δεν θέλω αλλά Οι Υπογραφές έχουν πέσει
  Όπως λέει μία παροιμία το πουλάκι έχει πετάξει κιόλας και αν ορισμένοι νόμιζουν πως θα το ανατρέψουν Είναι πολύ γελασμένοι
  Ο συγχωρεμένος Θεολόγου και Γιάννης έχουν Κάνει την συμφωνία και μάλλον έχουν πέσει υπογραφές
  Γι’ αυτό λέω ας πάρουμε ότι μπορούμε παρά τίποταθζNy

 • Τόσα σας είπαν Κε θζΝy και εσείς επιμένετε στις απόψεις σας !! Ολίγον τι Ύποπτον ???

 • Χαιρετίζω την ανακοίνωση της Λέσχης Ανδρίων. Aν με τον ίδιο τρόπο ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στο νησί και ο κόσμος ενημερωθεί για το τί πρόκειται να γίνει, θα αποφασίσει από μόνος του ο καθένας αν πρέπει ή όχι να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες στο νησί. Στη συνέχεια χρειάζεται όλοι μαζί ενωμένοι να πολεμήσουμε για αυτούς που όλα τα χρόνια αποφάσιζαν χωρίς εμάς, χωρίς κανένα σχέδιο (άλλωστε το μόνο πλάνο είναι να τις εγκαταστήσουν με το έτσι θέλω κάτω από τη μύτη των πολιτών).
  Το παραμύθι που μας παρουσιάζουν στην Ελλάδα ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς πρέπει να τελειώσει. Μας θέλουν στον ύπνο. Αν μιλήσουμε με ανθρώπους στην Ελβετία, την Γερμανία, τη Γαλλία κτλ. θα δούμε ότι τους φαίνεται αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τόσο σημαντικά θέματα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή τους.
  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι αρκεί να ενημερωθούμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο, όπως και τα συμφέροντα.

 • Ολα τα σωματεία,που δραστηριοποιούνται στο νησί,αλλά και εκτός αυτού ,με αναφορά στην ΑΝΔΡΟ, να τοποθετηθούν και ν ανακοινώσουν την απόφαση τους δημοσίως,όπως πολύ σωστά εκανε η Λέσχη Ανδρίων.
  Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.
  Τα συμφέροντα και οι εκφραστές τους,δεν καταλαβαίνουν απο πανδημίες και απειλή Ζωών.
  Είναι ανάλγητοι,αδίστακτοι,και ανήθικοι.Θα δράσουν τώρα,που ο καθένας δίνει τον αγώνα του για Καλή υγεία και επιβίωση,

 • Εσύ από το ny δεν σταματάς να γράφεις ότι θέλεις;;;;;;σε ενδιαφέρει όταν έρχεσαι στην Άνδρο να έχεις φθηνό ρεύμα;;;;ε βέβαια γιατί οι Α/Γ θα πέφτουν μακρυά για να τις βλέπεις από το ny……..Έλεος μ εσένα που είσαι παντού σαν τον μαιντανό να λες τι;;;;;;;;;;;;;αυτά που τρομάζουν όσους ζούμε μονίμως στην Άνδρο άντε μπράβο……

Αφήστε ένα σχόλιο