Νέα

Εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 20/ 3/ 2020 η καθημερινή, πλέον, 5η κατα σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.
Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

• Στο πλαίσιο της πρόληψης ο Δήμος Άνδρου προχώρησε σε απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων, δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, γηροκομείου, δημοτικών σφαγείων, καθώς και των υπηρεσιακών αυτοκινήτων (Δήμου, ΣΕΔΑ, Πυροσβεστικής) στη Χώρα, στο Μπατσί, στο Κόρθι, καθώς και στο λιμάνι του Γαυρίου.
• Η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου τονίζει ότι σε καμία περίπτωση οι παραπάνω ενέργειες δεν επαρκούν για τη θωράκιση του νησιού μας έναντι του ιού. Επιβάλλεται όλοι μας να μην εφησυχάσουμε και να μη μειώσουμε το επίπεδο ατομικής μας προφύλαξης.
• Το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο της Άνδρου CTN Andros είναι στη διάθεση για προσφορά σε κλίνες των επιχειρήσεων καταλυμάτων και για ό,τι ζητηθεί ως παροχή για το σκοπό αυτό. Όλες οι επιχειρήσεις τουρισμού του νησιού είναι εκτός λειτουργίας για επισκέπτες, σε εφαρμογή των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων. Είναι όμως διαθέσιμες για προσφορά εφόσον ζητηθεί.
• Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες που μεταφέρουν τρόφιμα, ψωμί και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα χωριά της Άνδρου και συμβάλλουν στην προστασία των καταναλωτών.
• Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την προσφορά πέντε συμπυκνωτών οξυγόνου / αναπνευστήρων των αδερφών Γεώργιου και Δημήτριου Στεφάνου προς το Κ.Υ. Άνδρου.

Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)
 Μένουμε Μέσα.
 Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
 Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.

Αφήστε ένα σχόλιο