Νέα

Μετά Ευχών και Αγάπης o Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκης έχει κάτι να μας πει

Αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά,

Ο Θεός με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να ευλογεί εσάς, τις οικογένειές σας, την Νήσο μας, την πατρίδα μας, να θεραπεύσει τους νοσούντας, να παρηγορήσει τις οικογένειές τους και τις οικογένειες που έχασαν από τον ιό κάποιον δικό τους άνθρωπο, να ενδυναμώσει και να φωτίσει τους ιατρούς και νοσηλευτές και τέλος να δώσει υπομονή και αντοχή στα παιδιά μας που φυλάνε τα σύνορα της Πατρίδας μας.

Βρισκόμαστε ήδη αρκετές μέρες μετά από τότε που ελήφθησαν τα δυσάρεστα μέτρα για τη μη διασπορά του επικίνδυνου ιού. Ειδικά αυτά που αφορούν τους πιστούς (μη τέλεση Θείας Λειτουργίας-και συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία) έχουν προκαλέσει αφόρητο πνευματικό πόνο στις ψυχές όλων μας, τώρα ζούμε μία νέα πραγματικότητα.

Ως ιερέας του Ναού Παναγίας Θεοσκεπάστου, επιτρέψτε μου να εκφράσουμε την θλίψη και την οδύνη που επικρατεί στήν καρδιά μου. Η εικόνα που είχα στο νου μου αυτές ημέρες τις ευχαριστιακές συνάξεις της Παναδριακής μεγάλης εορτής μας τώρα σκιάζονται από τον τρόμο του ιού. Όλοι μας, δοκιμαζόμαστε. Η δοκιμασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουμε τις πνευματικές μας προσπάθειες, που θα έχουν τρία χαρακτηριστικά στοιχεία: σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια.

Θέλοντας να πάρουμε Χάρη Θεού και την Ευχή & Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός για όποιον θέληση να κάμνει την ατομική προσευχή του, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου από 10.00 έως 18.00.

Θα τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί για την είσοδο και έξοδο από το ναό , ένα άτομο μόνο.

Μετά Ευχών και Αγάπης

Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκης

Τελική απόφαση

Ο εορτασμός της Παναγίας της Θεοσκέπαστης  καλώς εχόντων των πραγμάτων,

θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι με όλους του Αντριώτες στο νησί! 

6 Σχόλια

 • Εάν μείνει η Θεοσκέπαστη μόνον αυτές τις λίγες ώρες ανοικτή, έστω και αν μπαίνει μέσα ένα μόνον άτομο, έξω θα είναι πενήντα. Έχοντας δε ο ένας να δει
  τον άλλον πολύ καιρό, έξω θα γίνεται κοσμοπλημμύρα. Έχομε όλοι μας τόσο
  μέσα στο μυαλό και στην ψυχή μας την γιορτή της Θεοσκεπάστου, όλοι θα σπεύσουμε να προσκυνήσομε. Γι΄ αυτό, αν υπάρχουν εθελοντές να προσέχουν την εκκλησία, ας μείνει αυτή ανοικτή τουλάχιστον μέχρι τις μία τη νύκτα.
  Επίσης, θα βοήθαγε, αν δυνατόν, να τελεστούν όλες οι ακολουθίες και να μεταδίδονται από κάποιο κανάλι της τηλεόρασης, φυσικά χωρίς κόσμο.
  Αυτό πιστεύω, επίσης θα συντελούσε να μήν έρθει κόσμος εκεί.
  Εύχομαι με υγεία και του χρόνου να είναι όπως το ξέρουμε.

 • Θα το θελαμε παρα πολλή. Κατοπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτου Συρου κκ Δωροθέου Β’ θα εορτάσουμε μετα απο αυτήν την λαίλαπα! Επι του παρόντους θα κανουμε οτι γινεται να προστατευσουμε τον άνθρωπο.

 • Αγαπητοί,

  μετά από τεχνικό έλεγχο που πραγματοποίησα στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Ναός της Θεοσκεπάστου η ταχύτητα του internet είναι καλή, αυτό επιτρέπει την μετάδοση της λειτουργίας με εικόνα & ήχο ,προτείνω δημόσια στον Παπά -Μιχάλη εάν θέλει να φροντίσω για την σε πραγματικό χρόνο μετάδοση της ακολουθίας ανήμερα της Πανανδριακής εορτής μέσω διαδικτύου καθώς & την τυχών ταυτόχρονη μετάδοση της από τον τηλεοπτικό σταθμό Σύρου
  ( SYROS TV) εφόσον ο σταθμός αποδεχθεί το αίτημα μας .

  Καλό μήνα σας εύχομαι ,υπομονή & μένουμε όλοι σπίτι

  Δημήτρης Ν. Γιαννίσης
  Αντιδήμαρχος Άνδρου

 • H μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και του Ακαθίστου ‘Υμνου από κάποιο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ κυρίως, Open tv, ANT), με αναμετάδοση από τοπικά Κυκλαδίτικα κανάλια (syros tv, volcano), θα προσφέρει ψυχική ανάταση Πανανδριακά και θα μεταφέρει τη Χάρη και Ευλογία της Παναγίας στον δοκιμαζόμενο λαό, ενώ η ατομική λατρεία δεν συνίσταται και μάλλον δεν επιτρέπεται νομικά. Σχετική πρόταση προσπάθησα να μεταφέρω μέσω τρίτου με μήνυμα στον παπά Μιχάλη από 16 Μαρτίου. Ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη της τηλεοπτικής αναμετάδοσης.

 • Αντί να είναι η εκκλησία ανοικτή με ότι αυτό συνεπάγεται ,γιατί δεν γίνεται η λειτουργία με κλειστή την εκκλησία και να μεταδοθεί διαδικτυακά;;;;καταλαβαίνεται τι θα γίνει αν είναι ανοικτή;;;απ όλη την Άνδρο θα τρέξουν ,καλά δεν απαγορεύεται ;;;τι θέλουν να δείξουν κάποιοι;;;;μην παίζετε μα την
  πίστη ούτε με την υγεία………………

 • Πατερ Μιχαλη, επειδη θέλουμε να έρθουμε,έστω για ένα λεπτό να προσκυνήσουμε,μήπως ξέρεις τι πρέπει να γράψουμε στο χαρτί(βεβαιωση μετακίνησης)ώστε να είμαστε καλλυμένοι?
  Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο