Νέα

Η 13η ενημέρωση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.
Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

• Ολοκληρώθηκαν οι επιδιορθώσεις με την εθελοντική προσφορά των Γιανναδάκη Αντώνιο και Ντουντασάκη Γιάννη, καθώς και οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες από συνεργεία του Δήμου για το box container. Πλέον, είναι έτοιμο προς χρήση σαν εξεταστήριο στο ΚΥ Άνδρου σε συνθήκες απομόνωσης, διασφαλίζοντας πλήρως ασφαλείς συνθήκες για τους εξεταζόμενους και κυρίως για το υγειονομικό προσωπικό.
• Παραλήφθηκαν από το Δήμο Άνδρου 2 ακόμα συμπυκνωτές οξυγόνου και παραδόθηκαν στο Κ.Υ.
• Η Επιτροπή δημοσιοποίησε και ανέδειξε τους προβληματισμούς της σχετικά με την επικινδυνότητα της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού σε ηλεκτρονικά μέσα και εφημερίδες αλλά και σε βουλευτές του Νομού, στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων, στον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση και στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνη.
• Το ίδρυμα Μωραΐτη προσφέρει μεγάλη ποσότητα υγειονομικού και ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Κ.Υ. Άνδρου, του ΕΚΑΒ Άνδρου, του Γηροκομείου, της Βοήθειας στο Σπίτι και των εθελοντών.
• Ο Δήμος Άνδρου απέστειλε επιστολή στήριξης των κτηνοτρόφων Άνδρου προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη αντίστοιχα, καθώς και στους βουλευτές του ν. Κυκλάδων. Οι προτάσεις που έγιναν για την στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα ήταν:
Α) Να ληφθεί κρατική μέριμνα ώστε οι ανάγκες της ελληνικής Αγοράς να καλυφθούν πρωτίστως από τα εγχώρια, ζωικά προϊόντα.
Β) Να διευκολυνθεί- προωθηθεί η ακτοπλοϊκή μεταφορά των ζώων αυξάνοντας τον αριθμό των ειδικών αυτοκινήτων ανά δρομολόγιο και επιτρέποντας την μετάβαση των εμπόρων στα νησιά.
Γ) Να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην άμεση καταβολή της Ενιαίας Οικονομικής Ενίσχυσης Κτηνοτρόφων, να καταβληθεί έκτακτο οικονομικό επίδομα.
Δ) Ν’ ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, καθώς και να ρυθμιστούν οι τυχόν Τραπεζικές-Δανειακές υποχρεώσεις. Να ενισχυθεί η ρευστότητα των κτηνοτροφών μέσω άτοκων Δάνειων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ με εγγύηση του Ελληνικού Δημόσιου.

Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)
 Μένουμε Σπίτι.
 Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
 Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
 Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
 Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 22021 ώρες 09:00 – 21:00.
 Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
 Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 2282360000
Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο Πρόεδρος
Διαπούλης Αριστοτέλης

Τα μέλη
Λοτσάρης Δημήτρη
Λάσκαρης Δημήτρης
Σουσούδης Θεοδόσης
Καπάκης Ιωάννης

Αφήστε ένα σχόλιο