Νέα

Η Άνδρος μπαίνει χωρίς κυβερνητική εντολή σε μια ιδιότυπη και επικίνδυνη για τους χειμερινούς κατοίκους της καραντίνα!

Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό προκάλεσε σε όλους μας η είδηση, ότι το νησί μας μένει με εξαιρετικά μειωμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Eν μέσω πανδημικής κρίσης η εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES (των συντοπιτών μας αδελφών Στεφάνου) διέκοψε οριστικά τα δρομολόγιά της, μεταφέροντας μάλιστα τα καράβια της στον Πειραιά, απόφαση για την οποία δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια ανακοίνωση της εταιρείας. Παράλληλα, εταιρεία FAST FERRIES ενημέρωσε με ανακοίνωσή της “ότι λόγω της εξαιρετικά μειωμένης κίνησης, τα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π που θα εκτελεστούν το διάστημα 30/3 έως 5/4/2020 είναι τα ακόλουθα: Από ΡΑΦΗΝΑ: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Προς ΡΑΦΗΝΑ: Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.”

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και των υπηρεσιών, που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο της εκτέλεσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς και αν υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ των δύο εταιρειών, που χρόνια τώρα συνδέουν την Άνδρο με την υπόλοιπη χώρα, με τον υπόλοιπο κόσμο, αφού με τα καράβια τους μεταφέρονται ντόπιοι, επισκέπτες, γιατροί, δάσκαλοι, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, ζωοτροφές, κλπ.

Από τις 30/3/2020 λοιπόν και ποιος ξέρει μέχρι πότε, θα λέμε ακόμη πιο συχνά το “Θεός φυλάξοι!”, καθώς αν χρειαστούμε γιατρό θα μπορούμε να μετακινηθούμε εγκαίρως (;) προς νοσοκομείο μόνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα… Τις ίδιες δε αποκλειστικά μέρες και ώρες θα μπορούν να φτάσουν στο νησί οι συγγενείς μας, αν για κακή μας τύχη χρειαστούμε ένα χέρι βοήθειας…
Ιδιώτες γιατροί, τρόφιμα, φάρμακα και λοιπά αναγκαία για τη διαβίωση μας προϊόντα θα μπορούν να έρχονται στο νησί μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί…

Να θυμίσουμε ότι στο νησί δεν υπάρχει ούτε αεροδρόμιο, ούτε νοσοκομείο, ούτε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) , ούτε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), παρά ένα Κέντρο Υγείας, που προσπαθεί διαχρονικά και πολλές φορές ηρωικά να εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες μας.

Η Άνδρος λοιπόν, χωρίς καμία κυβερνητική εντολή ή από άλλη αναγκαιότητα μπαίνει σε μια ιδιότυπη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της καραντίνα!!!

Καλούμε κάθε αρμόδιο, την κυβέρνηση και πρωτίστως τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωσήφ Πλακιωτάκη, Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά να μας εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η απομόνωση της Άνδρου και των 8.000 (περίπου) χειμερινών κατοίκων της, ειδικά στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε!

Καλούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες FAST FERRIES και GOLDEN STAR FERRIES να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσουν ώστε να διατηρηθούν στη γραμμή τουλάχιστον τα χειμερινά δρομολόγια!

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λάσκαρη και τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη να παρέμβουν άμεσα, συντονισμένα και με κάθε δυνατό τρόπο προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στον αποκλεισμό της Άνδρου!

Ας μην ξεχνάμε όλοι μας ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι για κάμποσες ακόμη εβδομάδες δύσκολες και οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των δρομολογίων μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία!

  Άνδρος 01.04.2020

Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου

2 Σχόλια

  • Καιρός οι Ανδριώτες να ανοίξουν τα μάτια τους και να μην Νομίζουν επειδή είναι Ανδριώτης είναι και πατριώτης απλώς κοιτάει το συμφέρον του όπως το καθένα άλλον επενδυτή
    Και ήθελα να ξέρω τι ήτανε όλος αυτός ο πόλεμος να πάρει τη γραμμή Με απεργία πίνεις και ξαπλώνοντας στα πεζοδρόμια
    Είναι καιρός να σταματήσουμε να φυλάνε τον πισινό του καθενός για να κοιτάξουμε τι είναι το συμφέρον του νησιού μας
    Εφοπλιστές έχουν κηρύξει ως Αγώνα νησιά μόνο και μόνο για να Εισπραχθούν χρήματα
    Ανδριώτης ξυπνήστε εφοπλιστές μας Είχανε σκλάβους και συνεχίζου να μας έχουν θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο