Νέα

Γέμισε χελιδόνια η χειμωνιάτικη Άνδρος

Άργησε φέτος η άνοιξη κάτι μέρες και τα χελιδόνια που έφτασαν, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, στην Άνδρο την βρήκαν κρύα και βροχερή  και πρέπει να ήταν αυτή τη φορά πιο πολλά ή να φαίνονταν πιο πολλά στην άδεια  από κόσμο Χώρα.

Πρώτη μέρα και έμεναν ακούνητα από τη κούραση του ταξιδιού, πάνω στα σύρματα , κάτω από μαρκίζες, την ώρα που έβρεχε, ακόμα  και πάνω στην πιο ζεστή άσφαλτο  και μερικά νεκρά.

Τα πιο πολλά κατάφεραν και  βρήκαν σε λίγο τις φωλιές τους,  στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. μπήκε, από το ανοικτό πάντα παράθυρο, ένα ζευγάρι, κάθησε στη μία  από τις τρεις φωλιές και για ώρες έμεινε το ένα δίπλα στο άλλο ακούνητο.

Την άλλη μέρα  ένα βουητό ακουγόταν  στους μπαξέδες και μέσα στην ήσυχη   Αγορά, εκατοντάδες χελιδόνια πετούσαν αστραπιαία πέρα δώδε και κατέληγαν κάτω από τα μπαλκόνια στις παλιές φωλιές τους.

Σε κάθε φωλιά  πηγαινοέρχονταν και μαζεύονταν καμιά δεκαριά, πρέπει και τα χελιδόνια   να κάνουν δανεικά μεροκάματα για να επισκευάσουν ή και να φτιάξουν γρήγορα  τις φωλιές τους.

Στο μουσείο το αρχαιολογικό απ΄έξω οι γάτες μαζεμένες κοιτούσαν, ανήμπορες από τις γατοτροφές, τα χελιδόνια να πετούν και να μαζεύονται στο μπαλκόνι πάνω από τον “Ερμή”.

Το βράδυ πρέπει τα πράγματα να είναι πιο  δύσκολα, μέχρι και πάνω σε σίτα παραθύρου γαντζωμένα προσπάθησαν μερικά να κοιμηθούν, ευτυχώς ο καιρός φτιάχνει η βροχή έχει σταματήσει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι απόδημοι επισκέπτες θα αφοσιωθούν απερίσπαστοι στη  σφιχτή καθημερινότητα  τους μέχρι το φθινόπωρο  που και αυτοί  θα ξαναφύγουν.

1 Comment

  • Δυστυχώς έχουν έρθει πολύ εξαντλημένα από το ταξίδι τους και από την κακοκαιρία, κάθονται στην άσφαλτο για ζεστασιά, ας τα προσέχουν οι οδηγοί αυτές τις μέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο