Νέα

Εν μέσω κορονοϊού ξεκινούν και οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μακροτάνταλο

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο παράθυρο του Δημαρχείου

ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

Ανακοίνωση

Θέμα: Δημοσίευση πρότασης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αναγκαίων εκτάσεων/αγροτεμαχίων για την εγκατάσταση ενός Αιολικού Πάρκου ισχύος 11,5 MW στη θέση”Μακροτάνταλο” ή  “Άγιος Ονούφριος”της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, του Δήμου Άνδρου της Π.Ε. Άνδρου του Νομού Κυκλάδων.

Η εταιρεια με την επωνυμία “Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας’και το διακριτικό τίτλο ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. προτείνει σύμφωνα με την υπ’αριθ. ΔΑ/ΔΣ/373/05/20-11-2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής για την εξυπηρέτηση σκοπού δημόσιας ωφέλειας, την αναγκαστική απαλλοτρίωση τριάντα (30) αγροτεμαχίων συνολικού εμβαδού 128.075,84 τ.μ. στη θέση “Μακροτάνταλο” ή  “Άγιος Ονούφριος”της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, του Δήμου Άνδρου της Π.Ε. Άνδρου του Νομού Κυκλάδων, και συγκεκριμένα των υπ΄αριθμ. 02 ,03, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 16. 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 και 34 αγροτεμαχίων που απεικονίζονται στο από Δεκεμβρίου 2019 κτηματολογικό διάγραμμα κλίμακος 1:500 και τον επ΄αυτού κτηματολογικό πίνακα του Διπλ. Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΕΜΠ, Γιάννη Κούλουθρου, και καλεί τους ενδιαφερόμενους για τις προβλεπόμενες από την παρ. 5 του άρθρου3 του Ν. 2882/2011 (ΦΕΚ 17Α/2001), όπως ισχύει, ενέργειες.

Σκοπός της απαλλοτρίωσης: Η εγκατάσταση τεσσάρων (4) εκ των συνολικά πέντε (5) Ανεμογεννητριώντου Αιολικού Πάρκου (ΑΠ) ισχύος 11,5 MW στη θέση “Μακροτάνταλο” ή  “Άγιος Ονούφριος”της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, του Δήμου Άνδρου  του Νομού Κυκλάδων και η κατασκευή των αναγκαίων μέτρων υποδομής.

Θέση των προς απαλλοτρίωση ακινήτων: “Μακροτάνταλο” ή  “Άγιος Ονούφριος”της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, του Δήμου Άνδρου της Π.Ε. Άνδρου του Νομού Κυκλάδων. Οι προς απαλλοτρίωση εκτάσεις/αγροτεμάχια εμφανίζονται στο   από Δεκεμβρίου 2019 κτηματολογικό διάγραμμα κλίμακος 1:500 και τον επ΄αυτού κτηματολογικό πίνακα του Διπλ. Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΕΜΠ, Γιάννη Κούλουθρου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κατάστημα του οικείου Δήμου μετά την δημοσίευση της παρούσας στον τύπο.

Συνολικό εμβαδόν προς απολλοτρίωση έκτασης:128.075,84 τ.μ.

Αρμόδιος σχετικά με την προτεινόμενη απαλλοτρίωση:

Δ.Ε.Η. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., Καποδιστρίου 3, Αγία Παρασκευή Αττικής, Τ.Κ. 153 43, ΤΗΛ. 2112118000

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση θα πραγματοποιηθεί υπέρ και με δαπάνες της Δ.Ε.Η. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

Ορίζεται  χρόνος ενεργειών σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του Ν. 2882/2001, τριάντα (30) ημέρες από την δημοσίευση της παρούσας

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος

Κωνσταντίνος Μαύρου

7 Σχόλια

 • Aν αναλογιστεί κάποιος ότι για 4 ανεμογεννήτριες,χρειάζεται να απαλλοτριωθούν περισσότερα απο 1 2 8. 0 0 0 τ.μ.
  Φανταστείτε τι απέραντες εκτάσεις αγροτεμαχίων χρειάζονται για την θεμελίωση και εγκατάσταση των τεράστιων διαστάσεων αιολικών πάρκων,που έχουν σχεδιαστεί για την Ανδρο μας. Οι εκτάσεις αυτές καταστρέφονται ολοσχερώς,και χωρίς δυνατότητα επανάκαμψης της φύσης,αφού πρόκειται να μπετοναριστούν σε μεγάλο βάθος.
  Ξεχάστε το νησί μας,έτσι όπως το ξέρουμε.

 • Είναι αργά για δάκρυα Στέλα.

  Ως φαίνεται πολλοί Ανδριώτες και έποικοι,έχουν ξεπουληθεί,για χάντρες και καθρεπτάκια.

 • Το είπα και το ξαναλέω είναι τελειωμένη δουλειά με τις Ανεμογεννήτριες έχει κλείσει υπόθεση εδώ και χρόνια έχουν γίνει συμβόλαια έχουνε πέσει χρήματα απάνω και κάτω απ’το τραπέζι
  και όσο και φωνάζετε όσο και να φωνάζουμε από το ένα αυτί μπαίνει και βγαίνει από το άλλο Περαστικά μας μας μπήκε μια χαρά
  Τουλάχιστον να έβγαινε κάτι από αυτή την ιστορία καλά θα ‘ταν
  Δηλαδή να είχαμε μια έκπτωση στο ρεύμα η ο Δήμος να μην πλήρωνε ΔΕΗ για τις κολώνες Που φωτίζουν όλη την Άνδρο
  Με αυτό μπορούσαμε να έχουμε μια έκπτωση στα δημοτικά τέλη ούτε κι αυτό το κατάφεραν
  Ανδριώτες ξυπνήστε θζNy

 • Να εξεταστεί εάν έχουν τις απαραίτητες νόμιμες άδειες από την πολιτεία !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio