Νέα

Ενημέρωση-πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Άνδρου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Άνδρος, 28 Απριλίου 2020

Προς τους Ανδριώτες πολίτες , τους κατοίκους και ιδιοκτήτες -κατόχους αγροτικών εκτάσεων

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώσαμε πρόσφατα – εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε – να έχει θυροκολληθεί στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Χώρα ‘Ανδρου, και να έχει δημοσιευθεί στις 28-1-2020 στην εφημερίδα των Κυκλάδων ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ , η με αρ. πρωτ. 352.23-1-2020 ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΝΔΡΟΥ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση τριάντα (30) αγροτεμαχίων συνολικής εκτάσεως 128.075,84 τετρ. μέτρων για λόγους «δημόσιας ωφέλειας» για την εγκατάσταση ενός Αιολικού Πάρκου ισχύος 11.5 MW στην θέση «Μακροτάνταλο» ή «Αγιος Ονούφριος της Δ.Ε. Υδρούσας του Δήμου ‘Ανδρου και ειδικώτερα των υπ’ αριθμούς 02,03,05,06.07.08,09.10,11,12.13,16,17,18,19,20,2121,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 ,33 και 34 αγροτεμαχίων που φαίνονται στο από μηνός Δεκεμβρίου έτους 2019 κτηματολογικό διάγραμμα και κτηματολογικό πίνακα του Διπλωματούχου Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΕΜΠ, Γιάννη Κουλούθρου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 3 του Νόμου 2882/2011 , όπως ισχύει , περί απαλλοτριώσεων . Δηλαδή καλούνται απλά , για το τυπικό της διαδικασία της απαλλοτρίωσης , να προβούν σε προσφορά ή υπόδειξη κατάλληλων για τον σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων», εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την δημοσίευση της άνω πρόσκλησης.
Η παραπάνω κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους «δημόσιας ωφέλειας», γίνεται , απ’ όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, για πρώτη φορά στην ‘Ανδρο , για την εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών και επίσης μπορεί να αποφασισθεί αναγκαστικά από Ανώνυμες Εταιρειες-Επενδυτικά Σχήματα οπουδήποτε στην ‘Ανδρο προτίθενται να εγκαταστήσουν όμοιους ή ανάλογους Αιολικούς Σταθμούς όπως στην Βόρεια, στην Κεντρική και Νότια ‘Ανδρο, πέρα από εκείνα που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί και δρομολογηθεί ήδη.
Τούτο σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων-αγροτεμαχίων – σημειωτέον ότι δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτά και εξαιρούνται της αποζημίωσης μέσω απαλλοτρίωσης δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις – μπορούν ξαφνικά να χάσουν την ιδιοκτησία τους με την διαδικασία της απαλλοτρίωσης και θα μπορούν μόνο να αποζημιωθούν επί τη βάσει σχετικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου που θα ληφθεί κατόπιν αιτήσεως της Εταιρείας για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας και όταν αυτή παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τότε θα συντελεσθεί (θα ολοκληρωθεί) η διαδικασία της Απαλλοτρίωσης και θα μπορεί η Εταιρεία να κάνει εργασίες επί των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων. Τυχόν μεγαλύτερη τιμή μονάδας, που όμως δεν αναστέλλει τις εργασίες, μπορεί να διεκδικήσουν , κατόπιν αιτήσεώς τους και με δικές τους δαπάνες οι ιδιοκτήτες, ενώπιον του Εφετείου Αιγαίου για τον καθορισμό οριστικής τιμής μονάδας, γεγονός που σημαίνει έξοδα, ταλαιπωρία και αβέβαια αποτελέσματα.
Ο κίνδυνος απώλειας και μείωσης της αξίας της ατομικής ιδιοκτησίας στις περιπτώσεις αυτές είναι κάτι παραπάνω από φανερός, πέραν των πολύ δυσμενών επιπτώσεων από την πρωτόγνωρη για το νησί μας ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Βιομηχανικών Πάρκων που θα επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία , στην ατομική και κοινωνική μας διαβίωση, . άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν με την παρούσα μας για τους παραπάνω σοβαρούς κινδύνους που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό , οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και σας καλούμε να συστρατευθείτε μαζί μας στον κοινό αγώνα που καλούμαστε και πρέπει να δώσουμε για την προστασία μας, την αξιοπρέπειά μας και για το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας και στις επόμενες γενιές που θα μας διαδεχθούν.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΔΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

4 Σχόλια

  • Αυτό προβλεπόταν όταν αδειοδοτήθηκε το αιολικό πάρκο; Ήταν ενήμεροι οι δημοτικοί σύμβουλοι; Μήπως το θυμήθηκαν τώρα οι αιολικοί;;; Μήπως από αυτή την άκρη ξεκινώντας μπορούμε να τιναξουμε στον αέρα και τις ολοκληρωμένες άδειες τους;

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ !!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ,ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ , ΤΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΟΨΙΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ , ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΗ ,ΑΝΕΤΟΣ ,ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΛΑ , ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΑΒΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΤΑΙ ,ΒΛΕΠΕ ΑΛΙΕΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ , ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΑΝΔΡΟΥ ΕΠΙ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕ , ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ!!!! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ,ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ .

  • Mε απλα λόγια,όποιου η περιουσία βρεθεί σε περιοχή θεμελίωσης και εγκατάστασης ανεμογεννητριών,ακόμη και εαν δεν συμφωνεί να παραχωρήσει τά πατρογονικά κτήματα του,αυτά με τους νόμους Fast track, oi οποίοι ισχυροποιούνται στο νέο νομοσχέδιο για το περιβάλλον,απαλλοτριώνονται αναγκαστικώς,υπέρ της υπεργολαβίας του ” πράσινου ” πανίσχυρου επενδυτή.
    Καλώς ήλθες όχι Δολλάριο ( πράσινο και αυτό ) αλλά πράσινη ανάπτυξη να μας αλλάξεις τα φώτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio