Νέα

“Συμπτωσάρα!” της Πηνελόπης Καλύβα

Συμπτωσάρα κι αυτή, ε; Αμέσως μετά το τριήμερο τού Αγίου Πνεύματος (πρώτη φορά που είδαμε Θεού πρόσωπο μετά από 3 μήνες απραξίας) τσουπ! να 97 κρούσματα. Πάνω που χαρήκαμε δηλαδή φτου κι απ’ την αρχή φόβος και παραλογισμός.

Διότι αυτό προμοτάρουν οι δημοσιογράφοι, οι άγιοι αυτοί άνθρωποι. Η αλήθεια είναι πως με 11 μύρια κι εγώ αγία θα ήμουν.

Σου λέει όμως να μην παραπονιέσαι. 800€ πήρες και γκρινιάζεις κι από πάνω; Ντροπή!

Αμ η φοβερή είδηση ότι η εστίαση οφείλει να ρίξει τις τιμές τώρα που πήγε το ΦΠΑ 13%; Ναι ρε φίλε, αλλά όταν το ανέβασες στο 24% δεν ανέβασα τις τιμές. Απορρόφησα το ΦΠΑ για να μην χάσω τους πελάτες μου, πώς να τις ρίξω τώρα;

Αλλά ας ξαναπάμε στα κρούσματα. Γεμάτα τα αεροπλάνα. Πατείς με, πατώ σε! 12 κρούσματα από δω, 30 κρούσματα από κει. Μα βρε καλέ μου υπουργέ, βρε χρυσέ μου Nick Hard, βρε άγιε λοιμωξιολόγε, δεν σού «κόβει» να σταματήσεις τις πτήσεις εξωτερικού, αντί να πετσοκόψεις εμάς στην Ελλαδίτσα με 180 απώλειες όλες κι όλες; Κι αν είναι 180 δηλαδή διότι γίνανε και μερικές τσάμπα κηδείες, με την προϋπόθεση να υπογράψουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς ότι ο παππούς «πήγε» από κορωνοϊό. Τι; Ψέμματα; Κρύβονται αυτά;

Ως μάζα αντιμετωπιζόμαστε και ως μάζα λειτουργούμε. Μόνοι μας μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε ό,τι πει τ’ αφεντικό. Η τηλεόραση εν προκειμένω.

Δε λέω, πάνω απ’ όλα η δημόσια υγεία. Σαφώς. Αλλά όλη αυτή η τρέλα και η σκανδαλώδης διαχείριση της «πανδημίας» κάθε άλλο παρά επ’ αγαθώ της κοινωνίας είναι … βεβαίως βεβαίως. Όταν στο τέλος δούμε ποιανού οι τσέπες γέμισαν, θα καταλάβουμε ποιος ήταν ο εχθρός εξαρχής. Ο ορατός πλέον εχθρός.

Πηνελόπη Καλύβα

09/06/2020

Αποίκια, Άνδρος

17 Σχόλια

 • Καλημέρα,
  Δεν χρειάζεται σχολιασμό το κείμενο. Αυτό που χρειάζεται σχολιασμό είναι το βήμα που δίνεται σε τέτοιες απόψεις. Θλιβερό.

 • ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΔΡΟΥ,που δίνει το βήμα για όλες τις απόψεις.

 • Θλιβερό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι οι απόψεις που αντιτίθενται στις δικές τους πρέπει να αποσιωπώνται.

 • Τα λάθη μου τα αναγνωρίζω. Φυσικά και όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται όταν είναι τέτοιες. Απόψεις. Ομως το καλογραμμένο σας κείμενο, που ενθουσιάζει βλέπω, είναι συρραφή ψεκασμένων θεωριών συνομωσίας. Το πήγατε και ένα βηματάκι παραπάνω. Δεν αμφισβητήσατε απλά τα στατιστικά των απωλειών, επιτεθήκατε και στις οικογένειες που έχασαν κάποιον δικό τους. Εντάξει, οχι σε όλες. Αν δε δραστηριοποιηστε στην εστίαση τότε τι να πω. Η καλή διαφήμιση για το νησί τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις του βρίσκονται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που ακολουθείτε.

 • “Κι αν είναι 180 δηλαδή διότι γίνανε και μερικές τσάμπα κηδείες, με την προϋπόθεση να υπογράψουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς ότι ο παππούς “πήγε” από κορονοϊό.”

  Παρακαλώ πολύ, επειδή τυγχάνω ανενημέρωτος περί αυτού, θα ήθελα να μου παραθέσετε την πηγή αυτής της ειδήσης (μαζί με την ίδια την είδηση ολόκληρη φυσικά).

 • Δυστυχώς επικόλληση δεν γίνεται μέσα στο σχόλιο.Εγω τουλάχιστον δεν μπορώ να την κάνω.Εχω άπειρα άρθρα και από έγκυρα σάιτ τα οποία σας απαντούν σε όλες σας τις ερωτήσεις.Θα σας πω το πιο απλό.Η Κομισιόν με νέα οδηγία της υποβάθμισε την επικινδυνότητα του κορωνοιου ύστερα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο οργανισμο υγείας. Τώρα τόσο εκείνη όσο και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ τους και η Ελλάδα)θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους γιατί επέβαλαν τόσο καταστροφικά μέτρα για την οικονομία ενώ ο ιός δεν ήταν υψηλής επικινδυνότητας…Μια παράκληση ρε παιδιά,ψαχτειτε λίγο!ο Τσιορδας και ο Χαρδαλιάς δεν είναι φωτεινοί παντογνώστες.Υπαρχει το διαδίκτυο.Μην τα χάβετε όλα! Δηλαδή οποίος τα ψαχνει και έχει άλλη άποψη από αυτή που πασάρουν στην τηλεόραση είναι συνομωσιολογος; Και εμείς βλέπουμε ρε παιδιά τηλεόραση αλλά με ρεγουλα!Καποια είναι σωστά και κάποια σκέτη κοροϊδία.καντε καλύτερο κοσκίνισμα!

 • Βλέπω ότι τα πιστεύετε πραγματικά αυτά που γράφετε…Είστε σίγουρος/η…Έχετε αποκλειστική ενημέρωση από το ΠΟΥ και την Ένωση που μετά από 6 μήνες συμβίωσης με τον ιό, λένε ότι αρχίζουν να τον γνωρίζουν καλύτερα. Πότε βέβαια ανακοίνωσαν μειωμένη επικινδυνότητα είναι μυστήριο…Είστε σίγουρη/ος ότι το δικό μου το κόσκινο είναι άχρηστο σε αντίθεση με το δικό σας που ότι περάσει είναι εγγυημένο. Ξέρετε ότι βλέπω πολύ τηλεόραση και ότι χάβω γενικά ότι μου σερβίρουν…(αυτό το τελευταίο είναι και λίγο αλήθεια στην εστίαση το καλοκαίρι αλλά υπόσχομαι ότι θα αλλαξει. Μόνο ποιοτητα και εξυπηρέτηση στο εξής…και με κανόνες) Μια ερώτηση μόνο τελευταία, αν επιτρέπετε, και δεν θα επανέλθω. Το εμβόλιο, όταν βρεθεί, θα το κάνετε?

 • κύριε Σταμάτη Λέκκα, αρχικώς να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ ασέβεια απέναντι στον νεκρό την εκμετάλλευση τού θανάτου του προκειμένου να γίνει δωρεάν η κηδεία του. Έστω κι αν οι συγγενείς είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Δύο τέτοιες περιπτώσεις γνωρίζω. Η μια από αυτές είναι σε αρκετά κοντινό μου περιβάλλον. Στην πρώτη περίπτωση έγινε πράγματι δωρεάν η κηδεία. Στην δεύτερη δόθηκαν 1.500€. Γι’ αυτό στο κείμενο χρησιμοποίησα ειρωνικό ύφος όταν αναφέρθηκα στο γεγονός.
  Ελπίζω να καταλαβαίνετε τον λόγο που αυτήν την είδηση δεν θα την ακούσετε στο βραδυνό δελτίο και φυσικά δεν θα την δείτε γραμμένη πουθενά.
  Ελπίζω επίσης να καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να σας δώσω ονόματα και διευθύνσεις προκειμένου να διασταυρώσετε την πληροφορία. Ούτε ζητώ να με πιστέψετε, ούτε να ασπαστείτε τις απόψεις μου. Ο λόγος που έγραψα το κείμενο και ζήτησα να δημοσιευθεί ήταν η σταδιακά αυξανόμενη αγανάκτησή μου με την διαχείριση της κατάστασης από τους υψηλά ιστάμενους καθώς επίσης το πόσο άβουλα ο πολύς κόσμος άγεται και φέρεται.

 • Κύριε Γαλιασο σας ξαναλέω,ψάξτε λίγο παραπάνω…Αυτό που σας λέω το έγραψαν site (βλέπε kathimerini )και είναι επίσημη δήλωση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.Δεν θα επανέλθω ομως γιατί βλέπω ότι είστε αρκετά ξεροκέφαλος ακόμα και σε κάτι που είναι επίσημο και επειδή δεν το είδατε στην τηλεόραση δεν έχει γίνει για εσας.Συνεχιστε λοιπόν να πιστεύετε και ναι να χάβετε όλο αυτό χωρίς να σκέφτεστε ουσιαστικά. Το αν θα κάνω το εμβόλιο η όχι δεν νομίζω ότι σας αφορά!Να είστε πάντα καλά και υγιής σώματι και πνεύματι.

 • Σας ευχαριστώ κυρία Καλύβα για την απάντηση σας. Φυσικά και δεν θα ρωτούσα για ονόματα και διευθύνσεις, απλώς είχα την εντύπωση πως η πληροφορία θα προερχόταν από κάποιο site, γι’ αυτό και ζήτησα την πηγή. Η μόνη μου ένσταση για το θέμα των κηδειών προέρχεται από την άγνοια μας σχετικά με τις διαστάσεις αυτού του φαινομένου, καθώς μπορεί να πρόκειται για περιστατικά μεμονωμένα σαν αυτά που αναφέρετε (εύχομαι τουλάχιστον).
  Όσο για τα υπόλοιπα, θεωρώ πως πολύς κόσμος μπορεί να άγεται και να φέρεται άβουλα όχι μόνο χάρη σε λανθασμένη/παραποιημένη ενημέρωση, αλλά και σε ένα συνδυασμό δογματικών, ήδη παγιωμένων πεποιθήσεων που μπορεί να βασίζονται είτε σε κομματικές αγκυλώσεις όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων, είτε σε θρησκευτικές δοξασίες κτλ. Και πάλι ευχαριστώ.

 • Ειρήνη υμίν βρε πατριώτες.Θα δείξει το πράγμα κατά τα μέσα με τέλος Ιουλίου.Και δεν καταλαβαίνω κάτι έπρεπε να πεθαίνουν 1000 ημερησίως στην Ελλάδα για να πιστέψουμε;;μια ματιά στην Ιταλία στις ΗΠΑ κ.λ.π παρακαλώ;;;Και βέβαια ο covid 19 αγαπάει μέχρι θανάτου τους γέροντες και;;;;;;;;;;τι σημαίνει αυτό;;;

 • Αχ τι μου κάνατε…Είπα οτι δεν θα επανέλθω αλλά….Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως και τον διαχειριστή που με τον έλεγχο των σχολίων κρατάει το επίπεδο του διαλόγου (…άρα λοιπόν το “ξεροκέφαλος“, το “χάβετε“, το “Χωρίς να σκέφτεστε ουσιαστικά“ τα θεωρώ απλά χαριτωμένα)
  Η τελευταία αναφορά της Καθημερινής στον ΠΟΥ ήταν χθες με τίτλο «Μπρος – πίσω από τον ΠΟΥ για τον COVID-19. Είναι μια ολιγόλεπτη ανάγνωση, ευχάριστη θα έλεγα. Τι υποστηρίζετε εσείς?…Μπα καμία σχέση. Για το εμβόλιο αλοίμονο…δεν περίμενα κάτι. Προσωπικά δεδομένα και αναφαίρετο δικαίωμα σας να κάνετε ή όχι. Η άποψη σας είναι απόλυτα ασφαλής, ούτε το όνομα σας δεν ξέρω.

 • Την καλησπέρα μου.
  Ισχύει οτι υπάρχει τέτοια ανάρτηση στην σελίδα της Καθημερινής όπως και σε άλλες έγκυρες σελίδες.Θα την βρέιτε εδώ: Όνομα :”Κομισιόν : Απειλή χαμηλού επιπέδου ο κορωνοιός για τους εργαζόμενους” καρτέλα ΚΟΣΜΟΣ ημερομηνία 3/6/2020

 • Καλησπέρα και ευχαριστώ,
  Μια λογική και αναμενόμενη κίνηση στον 6ο μήνα της γνωριμίας μας με τον COVID-19 αν φυσικά θελουμε να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε πάλι τις οικονομικές δραστηριότητες.Υποβάθμιση σε κατηγορία 3.
  Από αυτό ζ μέχρι την ισοπέδωση των πάντων υπάρχει όμως απόσταση

 • Ο κύριος Παυλάκης ανάμεσα σε πολλά αλλα ηγείται του τμήματος ανθρωπίνων ρετροιων στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο, HIV…Η γνώμη μου είναι οτι είναι μέλος μιας μικρής ομάδας ανθρώπων όπως είναι και ο κύριος Τσιόρδας ο κύριος Μόσιαλος, ο κύριος Fauci που είναι τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό.

  https://youtube.be/W3Ry4uPSRYo

  Είναι μια μικρή σημερινή συνέντευξη του για το που είμαστε και που ενδέχεται να βρεθούμε.

  Προσωπικά προτιμώ να διαμορφώνω την άποψη και τη συμπεριφορά μου ακούγοντας τι έχουν να πουν άνθρωποι Και επιστήμονες σαν κι αυτόν.

  Ελπίζω, αν μπείτε στο κόπο να αντιγράψετε το link και διαθέσετε 15 λεπτά κάτι να μείνει γιατί φοβάμαι πως κάπου προς το τέλος περιγράφει αρκετούς

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio