Νέα

Ένας σεμνός εορτασμός της Θεοσκέπαστης, το πρόγραμμα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ CΥΡΟΥ

IΕΡΟC ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟC NAOC ΠΑΝΑΓΙΑC ΘΕΟΣKΕΠΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

 

Αναγγέλλεται στους ευσεβείς Ανδρίους ότι η Πανανδριακή Εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, η οποία, λόγω των τότε ισχυουσών υγειονομικών απαγορεύσεων,  δεν ετελέσθη την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, θα τιμηθεί μεθεόρτως, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων υγειονομικής προστασίας,  την Παρασκευή και το Σάββατο, 26 και 27 Ιουνίου, κατά το εξής Προγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020,

Α΄)    6:30 μ.μ. :Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, στον Ιερό Ναό της Θεοσκεπάστου, προ του πέρατος του οποίου θα  ψαλεί ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου ο Α’ Οίκος του Ακαθίστου Ύμνου «Άγγελος Πρωτοστάτης…» και το Κοντάκιο «Τη Υπερμάχω…»

Β΄)       Μετά το πέρας του Εσπερινού η Εφέστιος Εικόνα της Θεοτόκου θα ευλογήσει τη Χώρα της Άνδρου.

Γ’)         Η καθιερωμένη Αγρυπνία δεν θα τελεσθεί.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ,

Α΄) 07:30  π.μ.:   Ο Όρθρος

Β΄)08:15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.

Γ΄) 12η μεσημβρινή:  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μαζί με τον  Έπαρχο, το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών Άνδρου και εί τινα άλλον βούλεται, θα μεταβεί δίχα πομπής στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτου, στο οποίο θα τελεσθεί  η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και θα ριφθούν στέφανοι στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων Ανδρίων ναυτικών

Καλείται σύμπας ο λαός της Άνδρου να προσέλθει, όπως κατ’ έτος την ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου, και να συμπροσευχηθεί στις ανωτέρω Ακολουθίες, εκζητών και λαμβάνων την ευλογία της Παναγίας, την οποία επιδαψιλεύει ιδιαιτέρως στους ναυτιλλομένους και τους απανταχού της γης Ανδριώτες.

Την Κυριακή, 28 Ιουνίου,

 

το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Λαμύρων

 

 

 

 

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio