Νέα

Η μεθέορτη Θεοσκεπάστου του 2020

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, παραμονή

Στην εκκλησία  Παναγίας Θεοσκέπαστης , στη Χώρα της Άνδρου, τελέσθηκε το απόγευμα ο μεθεόρτιος εσπερινός, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με συμμετοχή tvn εφημέριων της Άνδρου, του ηγούμενου και των πατέρων της  Μονής Παναχράντου και   την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού και Φιλίππου Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Μελών του ΔΣ του Δήμου Άνδρου, των Προέδρων και Μελών των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων, των Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Ταξιάρχου των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Διοικητού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και Αξιωματικών της Αστυνομίας, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, του Διευθυντού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Προέδρου και Μελών του ΔΣ του Εμπειρίκειου Γηροκομείου  και ανδρών του Τάγματος Εθνοφυλακής, οι οποίοι απέδωσαν τιμές, και πλήθος  κόσμου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθήτριες και μαθητές την εκπλήρωση των ελπίδων και των οραμάτων τους.
Μετά το τέλος του εσπερινού, ο οποίος αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον περιφερειακό τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», η Εικόνα της Θεοσκεπάστου “έφθασε”  μέχρι το Γηροκομείο όπου την προσκύνησαν οι τρόφιμοι του Εμπειρίκειου ιδρύματος.

Πριν το καθιερωμένο  επίσημο δείπνο  στο κέντρο ” Παραπόρτι”, ο Δήμαρχος Άνδρου   απένειμε τιμητική διάκριση στον Capt. Ιωάννη Λ. Καμπάνη

” Για την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά του στην κοινωνία της Άνδρου”  .

 

 

 

 

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

 

Μετά την λειτουργία στη Θεοσκέπαστη και την ρίψη  στεφάνων από τον Υπουργό Εργασίας , τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τον Πρόεδρο του Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών κ. Τηνιακό Ανδρέα, συνάντηση στο Δημαρχείο Άνδρου είχε  Δήμαρχος, Έπαρχος και  Αντιδήμαρχος  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση  και τους βουλευτές Κυκλάδων, κ. Κατερίνα Μονογιού και κ. Φίλιππο Φόρτωμα  για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, ανεμογεννήτριες, οικονομική βοήθεια για αντιμετώπιση καταστροφών από την θεομηνία, μετατάξεις και προσλήψεις για την αντιμετώπιση της  έλλειψης  προσωπικού στο Δήμο, στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνδρου και δημιουργία   μικρού νοσοκομείου, ίδρυση ναυτικής σχολής, άρση παλιού  ΦΕΚ, που ορίζει  την Άνδρο κορεσμένο  τουριστικά τόπο, για ένταξη σε σύγχρονα προγράμματα τουρισμού.  Προσεχώς σε βίντεο οι συζητήσεις για τα θέματα ξεχωριστά.

 

 

2 Σχόλια

  • Ο χατζημαρκος μας κάνει μούτρα ακόμα;;; Του υποσχόμαστε πρώτο τραπέζι πίστα, να μην νιώθει παραγκωνισμενος!

Αφήστε ένα σχόλιο