Νέα

Κλήδονας στη Καππαριά

Άργησε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς να κάψει τους μάηδες και να αναβιώσει τον κλήδονα και αυτό γιατί είχαν να τελειώσουν  τα ασπρίσματα των δρόμων στα Βορεινά και δεύτερο περίμεναν να έρθουν και οι Καππαριανοί της Αθήνας τώρα που τελείωσαν τα σχολεία. Έτσι το Σάββατο 4 Ιουλίου  2020 γέμισε κόσμο η πλατεία του χωριού και τα μαγαζιά γύρω για την αναβίωση του εθίμου που διοργανώνει ο σύλλογος κάθε χρόνο από το 1989 που ιδρύθηκε.

Το κρασί και οι μεζέδες ήταν προσφορά του συλλόγου και ο φούρνος του Γιάννη Μουστάκα πρόσφερε τις τυρόπιτες.

Μετά τα πηδήματα της φωτιάς, το άνοιγμα του κλήδονα και τα στιχάκια, η  Ορσαλία Μανδαράκα  παρουσίασε τις πάνινες τσάντες με το λογότυπο του συλλόγου και τα γυάλινα παγούρια για περιπάτητες  που θα πουλάει ο σύλλογος για να καλύψει δραστηριότητές  του μιας και φέτος μεγάλο καλοκαιρινό γλέντι στο σχολείο δεν θα γίνει.

Για το καλοκαίρι ο σύλλογος έχει σκοπό να δημιουργήσει σε πολύ κεντρικό σημείο κιόσκι – δανειστική βιβλιοθήκη.

Για τα ασπρίσματα στα Βορεινά ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν: Παντελής Αδαμαντίδης, Ειρήνη Σπέρτου, Μαρουλιώ Πανταζή, Ειρήνη Μανδαράκα, Κώστας Πολύμερος, Ορσαλία Μανδαράκα, Ειρήνη και Ελευθερία Δρόσου.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio