Νέα

“Καλύτερα να σε χαστουκίσει η αλήθεια παρά να σε φιλήσει το ψέμα” του Βασίλη Πομόνη

“Καλύτερα να σε χαστουκίσει η αλήθεια παρά να σε φιλήσει το ψέμα” (Ρωσική παροιμία).

 

Φίλε Βαγγέλη, αγαπητέ υπεύθυνε του άλλου, (όπως σε αναφέρει ο μέγας Μανιτού), site της Άνδρου.

Ο γράφων το παρόν δεν είμαι βεβαίως δημοσιογράφος με ταυτότητα, όπως άλλωστε και εσύ, που δημοσιεύεις παρατύπως φωτογραφίες και κείμενα, χωρίς μάλιστα να παρέμβει εισαγγελέας, όπως ευαίσθητοι αναγνώστες του ενός site πριν καιρό παρατήρησαν. Είμαι όμως μέλος μιας κοινωνίας, πλείστα όσα μέλη της οποίας ένοιωσαν πριν λίγες μέρες να χαστουκίζονται όχι από την αλήθεια, πράγμα όχι απλώς ανεκτό, αλλά επιζητούμενο, προκειμένου να προάγεται η κοινωνία και να ξυπνούν από το λήθαργο κάποια μέλη της, αλλά να χαστουκίζονται από το ψέμα. Και μάλιστα όχι από ψέμα που εν αγνοία, ή από αμέλεια λέγεται και γράφεται. Αλλά από ψέμα μεθοδευμένο, οργανωμένο και κατευθυνόμενο προκειμένου:

α) να παραπληροφορήσει την Ανδριώτικη κοινωνία για καταστάσεις του παρόντος και συμβάντα του παρελθόντος,

β) να μειώσει (κατά την άποψη και τη φαντασίωση του καϋμένου του συντάκτη) την επί έτη προσφορά ανθρώπων, που (όπως εύστοχα λέγαν οι παλιοί), «ούτε τα παπούτσια τους δεν είναι άξιος να γυαλίσει».

γ)  να διαιρέσει την κοινωνία, έτσι ώστε να ωφελήσει πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως αυτούς, για τους οποίους αναλώνεται.

Έτσι προέβη το έτερο site (αυτό που διευθύνει ο Μεγάλος Μανιτού), σε μια τεράστια απρέπεια (τουλάχιστον), δημοσιεύοντας ένα περισπούδαστο άρθρο για το Φεστιβάλ Άνδρου και βάλλοντας μέσα από το άρθρο αυτό επί πάντων και πασών. Ακόμα και ο τοπικός ραδιοσταθμός του έφταιξε! Επειδή σ’ αυτόν ανακοινώθηκε πρώτα απ’ όλα τα μέσα στην Ελλάδα το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Αυτός δεν το ένοιωσε σαν τιμή για τον τόπο;  Αν αντί για το σταθμό έδιναν συνέντευξη στο site του και δημοσίευε αυτός πρώτος το πρόγραμμα, θα ήταν καλά; Και γιατί αναφέρεται στο σταθμό (επιμόνως μάλιστα) με το χαρακτηρισμό ιντερνετικό ραδιόφωνο; Το δικό του site τι είναι; Η “Frankfurter Allgemeine Zeitung”; Τέτοια μικρότητα και φτήνια ψυχής!

Η αντιμετώπιση τέτοιου είδους προσπαθειών και επιδιώξεων, που κάποιοι με όργανο  στην προκειμένη περίπτωση το site, που ανάρτησε το δημοσίευμα για το Φεστιβάλ, στο οποίο και αναφέρομαι, επιχειρούν, είναι υποχρέωση όλων των ανθρώπων που πιστεύουν ότι πράγματι «άνω θρώσκουν». Η τακτική του: «δεν τον διαβάζουμε» και «άστονε να γράφει» και «μην του δίνεις σημασία» και «μη κατεβαίνεις στο επίπεδό τους», είναι λάθος. Το να αφήνεις αναπάντητα ψέματα και συκοφαντίες είναι έγκλημα δια παραλείψεως τελούμενο. Και σε κάποιους αυτή η απάθεια ούτε αρμόζει, ούτε επιτρέπεται.

Σε αυτή την τακτική του ετέρου site, επιλέξαμε «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» να αντιπαρατεθούμε. Και θα το κάνουμε με σειρά άρθρων, μέσα από τα οποία οι αναγνώστες θα κρίνουν, αφού δουν στοιχεία και όχι παράθεση φαντασιώσεων, ποιος χαστουκίζει με την αλήθεια και ποιος και γιατί φιλάει με το ψέμα!!

Μέχρι αύριο να μένουμε ήρεμοι, πρώτα να σκεφτόμαστε και μετά να μιλάμε, ή να γράφουμε και για να μην ξεχνιόμαστε: αντί ανωνύμων σχολίων μόνο επώνυμες δημοσιεύσεις.

                                                                 Έρρωσθε!!

                                                                      Βασίλης Πομόνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio