Νέα

” Να εντυπωσιάζουμε, ή να ενημερώνουμε;” του Βασίλη Πομόνη

Δεν είναι πολλές μέρες, που σε κάποιο τοπικό site δημοσιεύθηκε η είδηση, ότι εργαζόμενος στην περιοχή της Χώρας, επιστρέφοντας από την περιοχή της εργασίας του (κάπου στη Σταυροπέδα) και προς την περιοχή της κατοικίας του (Μακροτάνταλο), συγκρουσθείς με κατσίκι ανεπιτήρητο (ελεύθερης βοσκής για τους ρομαντικούς που ως τέτοια τα πληρώνουνε στις ταβέρνες που τα τρώνε!!!!!), υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Ευτυχώς ο συμπολίτης είναι καλά και χωρίς συνέπειες (σοβαρές εννοώ, αν παραγνωρίσουμε μικρό κάταγμα στην κλείδα).
Πλην όμως το δημοσίευμα, θέτοντας επί «των τύπων των ύλων» ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό των ανεπιτήρητων (ιδίως αιγοπροβάτων) οικόσιτων ζώων, (ένα πράγματι ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της καθημερινότητάς μας), έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους, τους τοπικούς άρχοντες. Και τους έθεσε ανεξαρτήτως παρατάξεων!!  Εξαρτημένης όμως ευθύνης και υπευθυνότητας!!!
Θεωρώντας λοιπόν ότι, τελείωσε η διαδικασία του καταμερισμού των ευθυνών, ως προς την τοποθεσία και το μέγεθος των ανεμογεννητριών αφού και το Λιμενικό στέλνει ατομικές κλήσεις για απολογία σε όσους εμπόδισαν το πλοίο με τα ανταλλακτικά της ΔΕΗ να προσεγγίσει στην ΄Ανδρο, και στην Τήνο επιδίδονται ΑΤΟΜΙΚΕΣ αγωγές, σε όσους «ηρωϊκά» συμμετείχαν στις καλυπτόμενες από τα ΜΜΕ διαδηλώσεις εναντίον των ανεμογεννητριών, και ότι πρέπει λίγο να σοβαρευτούμε, παρακαλούμε και ανεξαρτήτως των επισημαινομένων στη συνέχεα, να επιβληθούν αμέσως μέτρα όσον αφορά:

1) το να μην οδηγούν οι πολίτες μηχανές χωρίς κράνος (αν ο ανωτέρω συμπολίτης φόραγε κράνος δεν θα είχε υποστεί μικροτραυματισμούς στο κεφάλι,

2) το να μην κυκλοφορούν, ιδίως στην περιοχή Νειμποργιού – Πλακούρας, και αγνοώντας επιδεικτικά τη σήμανση περί μονοδρόμου, συμπολίτες και για να μην κάνουν ελάχιστη παράκαμψη αντίθετα στη σήμανση περί μονοδρόμου με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. !!
Όσον αφορά πάντως το θέμα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων, για το οποίο εκτεταμμένως ο συνδυασμός του Λευτέρη Μπάλλα αναφέρθηκε και πολύ συγκεκριμένα μάλιστα, προεκλογικά (δείτε σχετικώς να θυμηθείτε), καλό θα ήταν με πρωτοβουλία τόσο των τοπικών συμβουλίων, όσο και όλων των Δημοτικών Συμβούλων και μάλιστα ανεξαρτήτως παρατάξεων, να υποβληθεί αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, ώστε να λυθεί άπαξ δια παντός αυτή η μάστιγα!!
Μέχρι τότε να μένουμε ήρεμοι, πρώτα να σκεφτόμαστε και μετά να μιλάμε, ή να γράφουμε και για να μην ξεχνιόμαστε: αντί ανωνύμων σχολίων μόνο επώνυμες δημοσιεύσεις.

Έρρωσθε!!
Βασίλης Πομόνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio