20 Σχόλια

 • Αν δεν υπήρχε τόση αδιαφορία, ωχαδερφισμός και δειλία στο νησί θα είχε πολύ διαφορετική έκβαση το γεγονός. Δυστυχώς όμως ήμασταν πολύ λίγοι, παρά τα πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα και ειδοποιήσεις που κάναμε.
  Από τον δήμαρχο δεν περιμέναμε κάτι, ξέρουμε ότι είναι πουλημένος. Η αντιπολίτευση πού ήταν; Υποτίθεται ότι είναι στην επιτροπή αγώνα. Τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν ο αληθινός αγώνας, κι όχι μέσα στο facebook και στις διαδικτυακές συνεδριάσεις.

 • Δε μπορώ να καταλάβω την τρέλα και την επανάσταση για τις Α/Γ. Τι θέλουμε δηλαδή, πυρηνικά; Θα γίνουν μερικά έργα, θα έχει και έσοδα ο δήμος χωρίς κανένα έξοδο και υπάρχει χωροταξικό αυστηρό που καθορίζει τα έργα. Εδώ ο καθένας έχει κάνει 20 χρόνια αδειοδότηση και οι άλλοι λένε παραμύθια ότι δεν υπάρχει χωροταξικό. Λες και ο καθένας φορτώνει επ’ ώμου τις Α/Γ μόνος του ανεξέλεγκτα και πάει και τις τοποθετεί όπου και όποτε του καπνίσει. Σοβαροί να είμαστε.
  Και γενικά μακάρι να γίνουν και αφαλατώσεις, και ότι άλλο έργο είναι καλό για τον τόπο. Υπάρχει χώρος για όλα και συγκεκριμένη νομοθεσία. Η χώρα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, όχι μόνο το νησί.

 • Κύριε Δανογλου πείτε μας παρακαλώ, εφόσον όλα τα μετράμε εις χρήμα, πόσο κοστολογείτε την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλείται από την βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση Α/Γ στα νησιά μας και κατά πόσον συμφέρει σε σχέση με τα αμφίβολα έσοδα που πιθανόν έχουμε; Επίσης θα ήθελα να μας πείτε σε ποιο μέρος τού κόσμου έχουν κλείσει εργοστάσια λόγω εύρυθμης λειτουργίας αιολικών πάρκων. Ευχαριστώ.

 • Κάτι ΣΑΝ χωροταξικό υπάρχει, με σοβαρά λάθη και παραλείψεις (πάντα προς όφελος των ψευτοεπενδυτων), που παραβιάζει την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Αυτός είναι και ο λόγος που τρέχουν να προλάβουν να στήσουν τα αιολικά οι κύριοι αυτοί, με προτεραιότητα όπου βρίσκουν υποτακτικά δημαρχακια. Αν όλα ήταν καλώς καμ μένα δεν θα έτρεμαν τις προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τις μπαρουφες περί εσόδων του Δήμου, κινδύνου πυρηνικών, κακού λιγνίτη, μειώσεων λογαριασμών ηλ. ρεύματος, χορηγίες….αφήστε τις μαζί με τους τουρίστες που θα συρρέουν για να θαυμάσουν την σπάνια ομορφιά των μεταλλικών τεράτων. Την αλλαγή νοοτροπίας σας την επιστρέφουμε, καθώς η χώρα ζει στην κόλαση από κάτι τέτοιας ποιότητας και νοοτροπίας επενδυτές με ξένες τσέπες (κατά προτίμηση τις δικές μας) σαν αυτούς που προμοταρετε. Εμείς είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ πιο καταρτισμένοι στα θέματα των αιολικών από όσο φαντάζεστε, για αυτό μην επιχειρείτε να μας κοροϊδέψετε ξανά. Περάστε από το ταμείο τώρα να εισπράξετε την αμοιβή για το ταλαίπωρο σχολιακι . Υπαρχει,ως γνωστόν, γερό κονδύλι για την καμπάνια μεταστροφής της κοινής γνώμης για τα αιολικά…..έτσι δεν είναι;; Εσείς είστε με μηνιατικο ή αμοιβεστε με το κομμάτι; Καλησπέρα σας!

 • Κυρία Καΐρη, μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε, που είναι το ταμειο και κάθε ποτέ πληρώνει, για να πέρασω κι εγώ και να εισπράξω για τις κατά καιρούς επώνυμες αρθρογραφήσεις μου για μια ανάπτυξη με λογική και μέτρο ΑΠΕ στο νησί, ώστε να αποφευχθεί η βέβαιη πορεία στο «ναι σε όλα» που οδηγεί η αμετροέπεια και η έλλειψη μέτρου και ρεαλισμού των «αγωνιστών» οπαδών του «όχι σε όλα»
  Ευχαριστώ
  Γ.Γιαννικος

 • Κα Καλύβα και κα Καίρη,

  Δεν έχω σκοπό να διαπληκτιστώ με κανέναν απλά καταθέτω μία απόψη. Θεωρώ ότι είμαστε λαός που ιστορικά αποδεδειγμένα μας αρέσει το όχι σε όλα, οι μετά Χριστόν προφήτες και οι Πόντιοι Πιλάτοι. Δεν έχω τη φοβία ότι θα γεμίσει Α/Γ το νησί ακριβώς γιατί υπάρχει πολύ αυστηρό χωροταξικό στη χώρα. Στο εξωτερικό που αναφέρθηκε είναι σύνηθες οι Α/Γ να είναι κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια.
  Δε θεωρώ ότι κάποια έργα σε σημεία του κρανίου τόπου Βορρά και Νότου θα επηρεάσουν οικονομικά αρνητικά το νησί, αλλά αντίθετα θετικά. Σέβομαι ακόμα και την οπτική όχληση πχ στο έργο ενός μεγάλου ομίλου που φαίνεται από το Κόρθι αν και είναι υποκειμενικό, καθώς και τα υπόλοιπα στη κεντρική ζώνη που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τα μόνα που έχουν τους παράγοντες που δικαιολογούν αντιδράσεις και σωστά. Σε αυτά πρέπει να υπάρχει ο προβληματισμός που ακόμα δεν έχουν δοθεί μεγάλα ποσά από αυτούς τους ομίλους, οπότε είναι η ώρα να ακούσουν χωρίς να χάνουν ανεπανόρθωτα. Σε αυτά πρέπει να πάρει θέση και η τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί μετά θα έρθει ο επόμενος και ο τωρινός θα βγαίνει και θα λέει όχι στις Α/Γ για πόλωση. Τώρα είναι η ώρα και όχι όταν έρχονται στο λιμάνι οι Α/Γ. Αλλά πολλοί ειδικοί μάλλον έχουν συμφέρον να δίνουν χαμένες μάχες και να απομυζούν ποσά κτλ και όχι ουσιαστικές και στην ώρα τους. Γιατί όποιος υποστηρίζει ότι έχει γνώση τότε πρέπει να ξέρει και το πότε.
  Η Άνδρος είναι νησί με κουλτούρα και διάλογο και όχι πυρήνας πόλωσης και ακραίων φαινομένων. Λέγονται πολλά ψέμματα. Η τώρα αντιπολίτευση την ώρα που ήταν στα σπάργανα κάποια έργα πού ήταν ως εξουσία; Και τώρα έρχεται για πολιτικούς λόγους να εκμεταλλευθεί το σουξέ της εποχής λες και πρόκειται για τη Γαλλική επανάσταση. Εδώ είναι που χάνεται το δίκιο.
  Πέρα από τις Α/Γ πρέπει να γίνουν έργα. Τα νησιά είναι μικρογραφίες χωρών. Πρέπει να έχουν τα πάντα με μέτρο. Πόσα νησιά έχουν νερουλάδες ακόμα και πληρώνουν το νερό €8 το κυβικό αντί €2 με αφαλάτωση. Και μόλις πάει να γίνει έργο αμέσως αντιδράσεις. Από εξόρυξη πλάκας μέχρι τα πάντα. Αυτό είναι μεσαίωνας.

 • Κύριε Δανόγλου, σέβομαι την άποψή σας. Η καταφανώς ελλιπής ενημέρωσή σας την δικαιολογεί απολύτως. Δεν μού απαντήσατε όμως: σε ποια μέρη τού κόσμου έκλεισαν εργοστάσια παραγωγής ρεύματος λόγω εύρυθμης λειτουργίας αιολικών πάρκων;

 • Από την στιγμή που το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την κάλυψη των αναγκών του νησιού και η Άνδρος μετατρέπεται σε αιολικό βιομηχανικό κέντρο, δεν τίθεται θέμα ανοχής ούτε για μία ανεμογεννήτρια! Αν άλλοι έχουν τις ανεμογεννήτριες μέσα στα σπίτια τους, δεν μας αφορά καθώς δεν έχει καμμιά σχέση το κυκλαδονήσι με το κεντρο-βορειοευρωπαϊκό περιβάλλον, ούτε ως οικοσύστημα, ούτε ως κλίμακα, ούτε ως δομημένο περιβάλλον. Τα περί διαλόγου και κουλτούρας και ενημέρωσης από τις εταιρείες κι ελάτε να πιούμε ένα κρασάκι παρέα, να τα εφάρμοζαν στην αρχή των σχεδιασμών τους για την Άνδρο, τότε που όλα έγιναν εν κρυπτώ και με την συνεργασία παλιών και διόλου αθώων αυτοδιοικητικών Δημάρχων-Επάρχων-Επαρχιακών Συμβούλων. Τώρα είναι προφάσεις μήπως και καταφέρουν να μην προχωρήσουμε στις προσφυγές που φοβούνται…(ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ)! Επίσης, να τονίσω ως ανεξάρτητη πολίτης και καθόλου αναμεμιγμένη σε πολιτικούς χώρους, πως βρίσκω πολύ φτηνό και εξοργιστικό το οτι προσπαθείτε να μας φορτώσετε στο άρμα της οποιασδήποτε αντιπολίτευσης….ΣΥΡΙΖΑ, Καπάκη, Σουσούδη , ΚΚΕ, αναρχοαυτόνομους, άπλυτους κι όλα αυτά τα χαριτωμένα και ξεπερασμένα που χρησιμοποιούνται όταν γίνεται προσπάθεια να μην γίνει ένας αγώνας αποδεκτός από όσους ακόμα δεν συμμετέχουν! Γελιέστε…είμαστε αυτοί που δεν πάει το μυαλό σας…καθόλου πολιτικοποιημένοι, καλομορφωμένοι, που έχουμε επίγνωση του ρόλου που έχουν παίξει και παίζουν ακόμα και σήμερα οι αυτοδιοικητικοί του νησιού. Το γεγονός ότι ο Λοτσάρης δεν είναι ανεκτός ούτε ως φυσική ούτε ως ψευτοπολιτική οντότητα, το κέρδισε αφ΄ενός ως Έπαρχος κι αφετέρου ως Δήμαρχος, σχεδόν με το καλημέρα, θεωρώντας ότι θα επιβάλλει τις καταστροφικές θέσεις του στο νησί. Δεν χρειάστηκε την συμβολή καμμιάς αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη σε αυτόν που υπέγραφε και υπογράφει συμφωνίες πίσω από την πλάτη μας , προσπαθεί να μας κοροϊδέψει κι από πάνω μας εντάσσει στην αντιπολίτευση. Αυτός πίστεψε ότι ο ευκολόπιστος ζαβαντριώτης ήταν το σουξέ της εποχής, αλλά δεν του βγήκε, γι αυτό του υποσχόμαστε μια πολύ δυσάρεστη υπόλοιπη θητεία. Με εντυπωσιάζει η καινοτόμος αναφορά στο θέμα των αφαλατώσεων …να υποθέσω ότι είναι το επόμενο ασημικό του νησιού που βάλατε στο μάτι;;; Κάποιος κακώς σας πληροφόρησε ότι υπάρχει ανάγκη αφαλατώσεων στο νησί, εκτός κι αν πρέπει να ¨επενδύσουμε¨μερικές εκατοντάδες ευρώ και σε αυτές, βλέπετε ο κύριος τάδε είναι large με το δημόσιο χρήμα, την δημόσια και ιδιωτική γη . Το λογίδριό σας μου θυμίζει το ¨΄ελα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου¨ διανθισμένο με ευγενική πίεση. Δεν θα πάρουμε, χωνέψτε το !
  Τελειώνοντας να ενημερώσω τον κύριο Γιαννίκο, αφού λέει ότι δεν ξέρει, ότι μπορεί να απευθυνθεί για είσπραξη στις εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε η εργολαβία για την διαμόρφωση θετικού κλίματος στην κοινή γνώμη…τελευταίο σχετικό έγγραφο: Απόφαση 182.13.2/2020 του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΝ) της 10ης Ιουνίου 2020. Αν χρειάζεστε μάρτυρες που να πιστοποιούν την φιλότιμη προσπάθειά σας, μην το σκεφτείτε, καλέστε μας!

 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα περισσότερα εργοστάσια λιγνίτη έχουν κλείσει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Στο συνδεσμό παρακάτω απο το GOV.UK στην σελίδα 82 (Chart 5.1 : Electricity Supply, 1980-2018) μπορείτε κάποιος να δει τι έχει εκτοπίσει την λιγνιτική παραγωγή. Πρώτα οι ΑΠΕ και εν συνεχεία η μείωση της ζήτησης ενέργειας. Όσον αφορά τις ΑΠΕ, η αιολική ενέργεια κατέχει την μερίδα του λέοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Σύνδεσμος: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/820708/Chapter_5.pdf

 • Το λάθος όλων αυτών των συμβούλων και μπαχαλάκηδων είναι ότι έχουν περάσει στον κόσμο ότι όλα γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς άδειες και χωροταξικά. Και έρχονται τελευταία στιγμή να λένε ψέμματα περί μη ενημέρωσης κτλ, εμφανίζοντας όμως τα πάντα από χάρτες μέχρι αποφάσεις και έγγραφα. Από τη μία σκοτάδι και από την άλλη πλήρης ενημέρωση κατά το δοκούν και όποτε θέλουν. Επίσης, δεν είναι κατανοητό ότι αν κάποιος χτίσει κάτι και πάει κάποιος να του το γκρεμίσει ή να το καταστρέψει παρανόμως θα τιμωρηθεί. Και συνήθως οι αυτουργοί και απανταχού παράγοντες μένουν και ατιμώρητοι και ο κοσμάκης χάνει περιουσίες και τρέχει. Και μετά θα λένε τους παρέσυραν κάποιοι άλλοι και όλοι θα έχουν δίκιο και όλοι άδικο και θα καταλήξει σε αναρχία.
  Η αφαλάτωση γιατί θεωρείται ασημικό; Γιατί αφού είναι ασημικό δε το κάνει κανείς; Μήπως νομίζετε ότι τα χαρίζουν; Κάθε φορά ακούμε για ασημικά. Στην Ελλάδα ποιο είναι το ασημικό; Παραλία πας να βελτιώσεις και σε κυνηγάνε. Δε γιατρευόμαστε.

 • Βελτίωση παραλίας…..αυτό κι αν είναι project… Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε! Από ότι φαίνεται υπάρχουν σχέδια να μας αλλάξετε τα φώτα, να ρημαχθει η Άνδρος από άκρη σε άκρη και μάλιστα απαιτείται να μην αντιδρασουμε, καθώς υπάρχουν “άδειες”. Ας προχωρήσουμε λοιπόν εκεί που θα κριθεί η ορθότητα των αδειών, ακόμα και η ορθότητα και η πληρότητα της νομοθεσίας και μετά ξανασυζηταμε. Εμείς αυτό δεν το φοβόμαστε, και δεν ανεχόμαστε απειλές και παλληκαρισμους από αναιδεις καταστροφείς. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μπαχαλακηδες -νταηδες και όχι οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες . Για εμάς ασημικά είναι οι παραλίες μας, τα βουνά μας, τα καθαρά νερά των πηγών και των θαλασσών μας, η φυσική και ανθρωπογενής ομορφιά που κληρονομησαμε και την θαυμάζει όλος ο κόσμος. Προφανώς δεν έχουμε το ίδιο αξιακο σύστημα και το δικό σας πολύ μας βρωμάει!

 • Να σας θυμίσω ότι και στις υποθέσεις της SIEMENS, NOVARTIS, υποβρύχια, βατοπέδι κλπ όλα τα έγγραφα ήταν επίσημα και με την βούλα υπουργείων και “αξιότιμων” μεγαλοεταιριών.

 • Τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσα δεν εχουν αμφισβητηθεί από κανέναν. Παρόλα αυτά δέχομαι τον οποιοδήποτε αντίλογο ο οποίος στηρίζεται σε έγκυρες πηγές.

 • Με βάση αυτό το σκεπτικό προτείνω να γκρεμιστούν τα σπίτια και όλα γενικά τα κτίρια και να επιστρέψει η Άνδρος στο ανάγλυφο που μας την παρέδωσαν οι πρόγονοι μας και εμείς με τόσο θράσος χτίσαμε σπίτια, εξοχικά, λοιπά κτίρια, δομές, πυλώνες ρεύματος, έργα ύδρευσης, άρδευσης, μπιτσόμπαρα, αυθαίρετα και την καταστρέψαμε. Θα αναδειχτεί έτσι το τοπίο ακόμα καλύτερα. Και θα κάνουν την εμφάνιση τους και σπάνια είδη ξανά ακόμα και στη Χώρα όπου καταστράφηκαν οι σπηλιές, οι φωλιές και γενικά οι τόποι διαμονής τους και δε μιλάει κανείς με τα συμφέροντα των εργολάβων και λοιπών καταπατητών. Ή μπορούν όλα τα αιολικά της Ελλάδας, οι αφαλατώσεις, τα χυτά, οι εξορύξεις πέτρας και λοιπά έργα να γίνουν όλα σε 4-5 νησιά και επειδή κανείς δε θέλει στο δικό του να γίνει με κλήρωση και ο πληθυσμός των νησιών που θα κληρωθεί να μοιραστεί σε λοιπά νησιά με κληρουχίες. Νομίζω είναι μία καλή λύση απλά φοβάμαι θα θεωρηθεί η κλήρωση στημένη και θα κυνηγηθεί!

 • Φτηνιάρικοι ισχυρισμοί, από ανθρώπους που θεωρούν ανάπτυξη το μπιτσόμπαρο ή την τοποθέτηση πυλώνων….Αποκαλυπτικότατα του επιπέδου και της σοβαρότητας. Τα σπίτια μας κύριε Δανόγλου, επί δεκαετίες φτιάχνονται με αμέτρητους περιορισμούς για να μην προσβάλλουν το τοπίο, ομοίως και οι κάθε είδους κατασκευές. Δεν μπορούμε να χτίσουμε εκτός οικισμού για να μην διαταράξουμε το οικοσύστημα, κόβουμε τα κλαδιά των δέντρων μας κατόπιν άδειας, για να μας έρθει ο κάθε τυχαίος να καταστρέψει με το έτσι θέλω την Άνδρο; Μας έβαλαν στην πρέσσα τόσα χρόνια με τους παραδοσιακούς οικισμούς και το Κυκλαδιτικο τοπίο για να εμφανιστούν οι ξύπνιοι και να κάνουν ό,τι τους αρέσει, εκεί που εμείς έπρεπε (ΚΑΛΩΣ) να προσέχουμε ακόμα και πώς περπατάμε; Ξαναλέω : ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ κι αυτό δεν σταματά με τίποτα!
  Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο φόβος σας γιατί ξέρετε ότι οι αδειοδοτήσεις των αιολικών είναι σαθρές!

 • Ο κύριος Δάνογλου τι επαγγέλεται και γιατί κόπτεται με τόσο σθένος υπέρ των βιομηχανικών Α/Γ?
  Γιατί υπερθεματίζει την ανήκεστο βλάβη της φύσης και του φυσικού Κάλους του νησιού μας ?
  Το ότι θεωρεί τις ασφαλτοστρώσεις στις κορυφογραμμές του νησιού,και την μετατροπή του σε βιομηχανικό σκαντζόχοιρο ως ανάπτυξη και όφελος για την κοινωνία του, μου δείχνει ότι μαλλον ανήκει στα πρασινοπούλια,με τις μεγάλες η και μικρές τσέπες.
  ΥΔΡΟΥΣΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΣΚΑΝΤΟΧΟΙΡΟΣ

  ΥΔΡΟΥΣΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

 • Για μια ξύλινη πέργκολα πληρώσαμε πρόστιμο 600€, που στην τελική όποια στιγμή θέλει κάποιος την βγάζει χωρίς να “ανοίξει ρουθούνι”. Για μια τόσο σοβαρή παρέμβαση στο τοπίο, στον υδροφόρο ορίζοντα, στο πέρασμα πουλιών και μελισσών (που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι για την χλωρίδα και την πανίδα) δεν θα έπρεπε να το σκεφτούμε λίγο περισσότερο;
  Μια γάτα μπαίνει στην βεράντα σας και την διώχνετε με πέτρες, ο σπιζαετός τι θα έπρεπε να μας κάνει που τον “ξεκάναμε” με φυτοφάρμακα και α/γ; Επειδή δεν μιλάει και δεν χρησιμοποιεί tablet θα πρέπει να αδιαφορήσουμε και να τον θυσιάσουμε στον βωμό της “πράσινης ενέργειας”;
  Και στην τελική ας κάνει ο δήμαρχος δημοψήφισμα και να σταματήσει αυτή η ιστορία μια για πάντα. Το να διαφωνούμε στο διαδίκτυο δεν ωφελεί κανέναν.
  Όσο για εσάς κύριε WindWorks που αποφεύγετε να μας πείτε το όνομά σας, δεν είμαι επιστήμονας ούτε το επίπεδο των Αγγλικών μου μού επιτρέπει να αναλύσω την ξενόγλωσση αναφορά σας. Αυτό που καταλαβαίνω (ως άνθρωπος πρώτα απ’ όλα) είναι ότι αρνούμαι να δεχτώ ότι προκειμένου να κλείσει ένα εργοστάσιο, θα πρέπει να “γαζώσουμε” με α/γ όλα τα μοναδικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας Κυκλαδονήσια, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά .

 • Εσείς είστε ο σερίφης του νησιού; Οι απόψεις σας είναι αναγκαστικά σωστές; Έχετε την άποψή σας και καλά κάνετε. Σεβαστή. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν. Δε χρειάζεται κανένας να επιβάλλει την αποψή του στον άλλο. Αλλά είναι αστεία ο τρόπος, τα ψέμματα που λέγονται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και η δήθεν επανάσταση λες και μιλάμε για Ελλάδα-Τουρκία. Προσωπικά πιο πολύ με ενοχλούσαν οι κεραίες και τα πιάτα μέσα στη Χώρα παρά οι Α/Γ του Βορρά και Νότου. Αυτές γιατί δε τις προπηλακίσατε;

 • Αγαπητοί φίλοι, γνωστός κίτρινος άνεμος φυσάει μεταξύ των σχολίων μας. Δεν αξίζει περαιτέρω απαντήσεων.

 • Κανείς μας δεν μας θέλει την ισοπέδωση, η αντιπρόταση όμως θα μπορούσε να είναι το μέτρο αντι για την δαιμονοποίηση των αιολικών σταθμών. Δεν υπάρχει πηγή ενέργειας που μην έχει επιπτώσεις. Συγκριτικά με τους θερμικούς σταθμούς ορυκτών καυσίμων τα αιολικά έχουν πολύ λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ας αποφασίσουμε σαν κοινωνία τι μπορούμε να δεχτούμε από τα έργα που σχεδιάζονται. Όσον αφορά την παράθεση μου, απλά απαντούσε στην ερώτηση που ετέθει σε προηγούμενη ανάρτηση, χωρίς ίχνος ύφους.

Αφήστε ένα σχόλιο