Νέα

Ο Αλέξανδρος Μαβής, καλεσμένος στον Aegean Voice 107,5, μιλάει για την επέλαση των αιολικών στα νησιά .

Ο Αλέξανδρος Μαβής είναι περιβαλλοντολόγος και μέλος του κινήματος Save Andros που δραστηριοποιείται ενάντια στις βιομηχανικού τύπου ανεμογεννήτριες που έχει αποφασιστεί να εγκατασταθούν στο νησί.
Η συζήτησή  δεν εξαντλείται μονάχα στα τελευταία γεγονότα που εξελίσσονται στην Άνδρο, αλλά προχωρά πιο βαθιά στην λειτουργία του κράτους, στη δομή και στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στον τρόπο που αυτές λαμβάνονται και υλοποιούνται.
Μια ακόμα σημαντική πτυχή είναι η νοοτροπία που αναπτύσσει η κοινωνία στο να μην αντιλαμβάνεται και να μην ερευνά σε βάθος, εξετάζοντας μόνο το περιτύλιγμα και καθόλου το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων και την έκφραση που θα έχουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στο περιβάλλον.  O Αλέξανδρος Μαβής μίλησε Δευτέρα 27/7.

1 Comment

  • Σχετικά με την αποθήκευση ενέργειας στο διασυνδεμενο σύστημα, ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 δείχνει ότι το σύστημα θα έχει οικονομικό όφελος σε όλα τα υπο εξέτασιν σενάρια διείσδυσης ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα έχει εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης του κόστους και του οφέλους για το σύστημα από το ΕΜΠ για λογαριασμό της ΡΑΕ [1], η οποία καταδεικνύει την τεχνοοικονομική βιωσιμότητα με βέλτιστο σενάριο την κατασκεύη μονάδων αποθήκευσης ενέργειας γύρω στα 1.5GW εώς το 2030, για ποσοστό διείσδυσης ΑΠΕ γύρω στο 60%.

    Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι στην παρούσα φάση η υποκατάσταση ενέργειας των συμβατικών πηγών απο πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας είναι το πολύ 1 προς 10, δεν υφίσταται και είναι μια παρερμηνεία που δυστυχώς αναπαράγεται απο το αντι-αιολικό κίνημα. Δεν υπάρχει δημοσιευμένη μελέτη, σε κάποιο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό, που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ενδεικτικά παραθέτω έναν σύνδεσμο με δεδομένα απο τον Ofgem [2], την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος χρησιμοποιεί επίσημα στοιχεία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο απο το GOV.UK. Από το διάγραμμα είναι εμφανές ότι η αιολική και ηλιακή ενέργεια είναι αυτές προτίστως που έχουν εκτοπίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απο ανθρακικές πηγές την τελευταία δεκαετία.

    [1] https://energypress.gr/news/syndyasmo-antlisiotamieytikon-kai-mpatarion-gia-apothikeysi-energeias-proteinei-i-meleti-tis

    [2] https://www.ofgem.gov.uk/data-portal/electricity-generation-mix-quarter-and-fuel-source-gb

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio