Νέα

Σήμερα Σάββατο 1/8, στην αυλή ,η ταινία “Ο Κύκλος του Έρωτα”


Σάββατο, 1 Αυγούστου2020, 9:00 – 11:00 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Ο Κύκλος του Έρωτα

La Ronde
Γαλλική ταινία του 1950 | Α/Μ | Διάρκεια: 97′

σκηνοθεσία Μαξ Οφίλς

με τους: Ντάνιελ Νταριέ, Σερζ Ρετζιανί, Ζεράρ Φιλίπ, Άντον Γουόλμπρουκ

Aρχές του 1900 στη Βιέννη. Δέκα ζευγάρια (η πόρνη και ο στρατιώτης, ο στρατιώτης και η υπηρέτρια, η υπηρέτρια και ο νεαρός κύριός της, ο νεαρός κύριος και η παντρεμένη γυναίκα, η παντρεμένη γυναίκα και ο σύζυγός της, ο σύζυγος και η νεαρή κοπέλα, η νεαρή κοπέλα και ο ποιητής, ο ποιητής και η ηθοποιός, η ηθοποιός και ο κόμης, ο κόμης και η πόρνη), δέκα διαφορετικές συναντήσεις, ενας αφηγητής.

Ακολουθήστε τους σε μια διαδρομή 360 μοιρών γύρω από τον έρωτα.Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε στούντιο και απαγκιστρωμένο από τη θεατρικότητα της καταγωγής του (το ομώνυμο έργο του Αυστριακού Αρθουρ Σνίτζλερ), το «La Ronde» είναι η ταινία που περιγράφει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το σινεμά του Μαξ Οφίλς.

Η ταινία αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αμιγώς avant garde αριστουργήματα και ταυτόχρονα ένα μάθημα οπτικής απόδοσης λογοτεχνικού έργου. Ένα σινεμά τόσο κομψό, απέριττο, ελαφρύ και ευφυές, ικανό να ίπταται πάνω από οποιαδήποτε σύμβαση, οποιαδήποτε κινηματογραφική σχολή, οποιαδήποτε γνωστή ή άγνωστη έννοια του μοντερνισμού.

Αφήστε ένα σχόλιο