Νέα

Παραμονή του Σωτήρος στη Λαρδιά

Μήνυμα του Προέδρου του Συλλόγου Λαρδιάς , Γιάννη Σαραβάνου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε. Κύριε Αντιδήμαρχε. Αγαπητοί συγχωριανοί, και όλοι οι παρευρισκόμενοι στον σημερινό εορτασμό του Ιερού Ναού του όμορφου χωριού μας.

Λόγοι ανωτέρας βίας με υποχρεώνουν να απουσιάζω σήμερα από αυτό το ετήσιο γεγονός. Όμως το ΔΣ του νεοσύστατου συλλόγου μας, σας καλωσορίζει και εύχεται σε σας και τις οικογένειες σας χρόνια πολλά. Να είστε καλά και να έχετε υγεία για να σας βλέπουμε κάθε χρόνο εδώ.
Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού θέλουμε να απευθύνουμε τα ειλικρινά μας θερμά ευχαριστήρια σε όλους εκείνους που έχουν συνδράμει αυτόν τον πρώτο χρόνο ζωής τον σύλλογο μας.
Αποτέλεσμα αυτής της συνδρομής είναι η πραγματοποίηση του πρώτου και σημαντικού έργου, της κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στον Ιερό Ναό του χωριού μας.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσω ότι αυτό το έργο ήταν ένα διαρκές όνειρο ζωής για τον σπουδαίο συγχωριανό μας, τον Γιώργο Κοντό. Η πίστη του και η επιμονή του, σε συνδυασμό με τις τεχνικές του γνώσεις, με έπεισαν ώστε να ξεκινήσει ο σύλλογος μας αυτήν την προσπάθεια. Έργο πολύ μεγάλο για ένα σύλλογο που μόλις ιδρύθηκε. Όμως η ανταπόκριση των συγχωριανών μας ήταν πραγματικά συγκινητική. Έσπευσαν όλοι να συνδράμουν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου.
Σημαντική και ουσιαστική η συνδρομή των Πολύχρονη Κοντού, Ιωάννας Σαραβάνου, Αντωνίου Μπενά, Μίνας Καλογρίδη, Μαρίας Μπάβα, Βενετίας Γαρυφάλλου, Κατερίνας Μουστάκα, Γιάννη Σαραβάνου, Ελένης Κοντού, Γιάννη Γιαμπάνη, Γιώργου Σαλταφέρου του Δημητρίου, Γιώργου Σαλταφέρου του Αντωνίου, Ανδρέα Μήλα, Γεωργίου Μπάβα, Έλλης Γεωργίου, Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου, Κυριακής Γληνού, Φανής Γληνού, Στέλιου Πολίτη, Γιάννη Βασταρδή, Δημητρίου Βασταρδή, Αντώνη Σαραβάνου, Μαρίας Σαραβάνου, Κατίνας Σαραβάνου, Δέσποινας και Αγλαΐας Βασταρδή.
Πολύ σημαντική ήταν επίσης και η οικονομική εισφορά του συλλόγου μας καθώς και η προσφορά του Γιώργου Κοντού και του Μανώλη Κοντού που έκαναν δωρεά όλη την εργασία του μπετόν. Επίσης ο Νίκος Γιαμπάνης δώρησε το ημερομίσθιο του.
Αλλά δεν ξεχνάμε και τις εισφορές από το Επισκοπείο των Μίνα Μυλωνά, Σταυριάνθης Ρηγινού, Φιλίππου Δαϊναβά, Γιάννη Πολίτη και από τα άλλα χωριά του Λεωνίδα Στρατή, του Κώστα Τζιώτη, της Κατερίνας Γριμάνη και άλλων συνδρομητών για τους οποίους θα αναφερθούμε αναλυτικά προσεχώς.
Ιδιαιτέρως θα ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Παντελού που χωρίς δεύτερη σκέψη, μας παραχώρησε ένα μέρος από το κτήμα του, για την κατασκευή του δρόμου. Ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλους.
Το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Όταν θα τελειώσει η τοιχοποιΐα και ο φωτισμός, τότε θα έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα του.
Μετά από αυτό θέλω να σταθώ στην επόμενη δραστηριότητα μας. Μετά από χρόνια το χωριό είναι καθαρισμένο και ασπρισμένο. Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή για τον καθαρισμό που έγινε μετά από χρόνια, καθώς και για τα υλικά του ασβέστη. Στη συνέχεια θα ευχαριστήσουμε για την προσωπική τους εργασία τους Γιώργο Κοντό, Μανώλη Κοντό, Γιάννη Σαραβάνο, Μίνα Μπενά, Ειρήνη Σαλταφέρου, Μαρίνα Πίπλου, Στέλλα Φακουρέλλη, Γιώργο Σαλταφέρο, Δημήτρη Γληνό, Νίκο Γιαμπάνη και Άννα Χαζάπη. Επίσης ευχαριστούμε τον Χάρη Μπέρκα για την οικονομική συνδρομή του στην δραστηριότητα αυτή.
Βλέπουμε λοιπόν φίλοι μας ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ένα τόσο μικρό χωριό σαν το δικό μας, έχει καταφέρει πολύ μεγάλα επιτεύγματα. Το δίδαγμα είναι ένα. Η ισχύς εν τη ενώσει. Αυτό θα πρέπει να μην το ξεχάσουμε ποτέ για να έχουμε πάντοτε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ο σύλλογος μας σήμερα έχει όρεξη και όραμα για το χωριό μας και γιαυτό καλούμε κοντά μας όλους σας, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτή την όμορφη γωνία του νησιού μας.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι χρόνια πολλά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio