Νέα

Τρίτη 11/8/, “Ναυτική Ανταρσία”, Κλαρκ Γκέιμπλ- Τσαρλς Λότον

  Τρίτη, 11 Αυγούστου, 9 μμ – 11 μμ

Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου 

Ναυτική Ανταρσία

Mutiny On The Bounty

Αμερικάνικη αισθηματική – δραματική περιπέτεια  του 1935 | Α/Μ | Διάρκεια: 132′,

Σκηνοθεσία Φρανκ Λόιντ, με τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Τσαρλς Λότον, Φράντσο Τόουν. 

1787, ο δόκιμος αξιωματικός του ναυτικού, Ρότζερ Μπάιαμ επιβιβάστηκε στο Βρετανικό ιστιοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού Μπάουντι, πλοίο το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει μέχρι την Ταϊτή προκειμένου να συλλέξει μερικά δείγματα αρτόκαρπων. Καπετάνιος και κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Γουίλιαμ Μπλάι και υποπλοίαρχος ο Κρίστιαν Φλέτσερ.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο ιστιοφόρο ήταν δύσκολες, λόγω του δεσποτικού και τυραννικού πνεύματος του καπετάνιου Μπλάι και όποιος δεν έκανε τη δουλειά του σωστά μαστιγωνόταν. Μετά από μήνες το πλήρωμα έφτασε στην Ταϊτή, όπου παρέμεινε για 5 μήνες. Το πλήρωμα προσαρμόστηκε εύκολα στα ήθη και έθιμα των Ταϊτινών και μερικοί όπως ο Φλέτσερ παντρεύτηκαν Ταϊτινές γυναίκες. Μετά από την ευχάριστη διαμονή του πληρώματος στο νησί το Μπάουντι απέπλευσε από την Ταϊτή. Οι άνδρες του πληρώματος έπρεπε να υποστούν για άλλη μια φορά την τυραννία του Μπλάι. 24 μέρες μετά την αναχώρηση του ιστιοφόρου από την Ταϊτή, ο Κρίστιαν Φλέτσερ οργάνωσε ανταρσία κατά του καπετάνιου Μπλάι. Ο καπετάνιος και οι υποστηρικτές του βρέθηκαν εκτός πλοίου και κατόρθωσαν με μια βάρκα να επιστρέψουν στην Αγγλία και να καταγγείλουν την ανταρσία. Ο Μπάιαμ παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε μέρος στην ανταρσία κλήθηκε από τις αρχές για να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει τα αίτια της ανταρσίας.


Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα των Τσαρλς Νόρντχοφ και Τζειμς Νόρμαν Χολ που καταγράφει τα γεγονότα της ανταρσίας που έλαβε χώρα στο ιστιοφόρο Μπάουντι το 1789 και βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Αφήστε ένα σχόλιο