Νέα

Βασίλης Πομόνης: “Στη δικτατορία των μετρίων να αντιτάξουμε την κυριαρχία των αρίστων”. (Πλάτων)


Όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν να κάνουν τη μεγάλη τομή στον τρόπο εκλογής και λειτουργίας των οργάνων και του θεσμού αντίστοιχα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προφανώς άλλα είχαν στο μυαλό τους. Ίσως φαντάζονταν ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, θα συμβάδιζε με την ιστορική ρήση του Ηλία Ηλιού, όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΔΑ μέσα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στα 1962):
«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Και αυτή ήταν απάντηση προς την απειλή: «Θα σας ταράξουμε στο ξύλο», που μάλλον είχε εκφρασθεί από εκπρόσωπο της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προς τη νεολαία της ΕΔΑ, λόγω των συλλαλητηρίων που οργάνωνε. Είχα εδώ αναφερθεί πριν λίγο καιρό στον τρόπο λειτουργίας κάποιων από τα μέλη του Δ.Σ. Φαίνεται ότι απευθύνθηκα σε ώτα μη ακουόντων. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός, ότι εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ συνειδητά τη λειτουργία του ύψιστου οργάνου της Τ.Α. (Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Ποιον εξυπηρετείτε κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, όταν απέχετε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., εκτός από τη λαϊκίστικη τακτική του: «δεν θα τους αφήσουμε να λειτουργήσουν»!! Η αποστολή σας είναι να μη λειτουργήσει ο Δήμος, ή να συμβάλλετε στη λειτουργία του και να ελέγχετε τον τρόπο λειτουργίας?? Η αποστολή και η εντολή που έχετε πάρει από τους ψηφοφόρους είναι να αναρτάτε στα διάφορα social media, ότι γουστάρει ο καθένας, ή να μετέχετε στη λειτουργία των οργάνων και εκεί, εφόσον κάτι δεν είναι σύννομο, να τους ταράξετε στη νομιμότητα?? Δεν σας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος (εφόσον κατά την άποψή σας κάτι είναι παράνομο, ή ντροπή, όπως κάποιος έχει σαν μόνιμη επωδό για να δημιουργεί εντυπώσεις και ακροατήριο), να προσφύγετε όπου δει και να ακυρώσετε υποτιθέμενα παράνομες ή ντροπιαστικές αποφάσεις???
Σαν πολίτης αυτού του τόπου, δημότης του Δήμου, πρώην δημοτικός σύμβουλος και μετασχών στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, θα αισθανόμουνα ντροπή αν, όντας μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί να συμβάλω στη λειτουργία του, αντί να είμαι εκεί να αγωνίζομαι και να ξεμπροστιάζω τα όποια θεωρώ παράνομα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της εν γένει συμπαράταξης του Δημάρχου, κρυβόμουν, ώστε να μην υπάρχει απαρτία κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Εκεί είναι ο στίβος της μάχης κυρίες και κύριοι του Δ.Σ.  Και για τη συμμετοχή σας εκεί θα κριθείτε. Δεν θα κριθείτε για το αν παίζατε καλά κρυφτούλι κατά την τρέχουσα θητεία σας στο Δ.Σ. και για το ποιος «τα φύλαγε καλά», ή «έφτυσε» τον άλλον πρώτος. Καλό είναι να μην φαίνεσθε ως ενεργούμενα του επικεφαλής του συνδυασμού, με τον οποίο κατήλθατε στις εκλογές, αλλά να τιμήσετε τον κόσμο που σας εξέλεξε. Είσθε Δημοτικοί Σύμβουλοι και η μόνη υποχρέωσή σας είναι να συμβάλλετε στη λειτουργία του θεσμού, τον οποίο ορκιστήκατε να υπηρετείτε!!
Αν βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποτολμήσει να κάνει την τομή όσο βαθειά έπρεπε, θα είχε θεσμοθετήσει την εκλογή Δημάρχων από ψηφοδέλτιο χωριστό γι’ αυτούς και την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων από άλλο στο οποίο θα αναγράφονταν όλοι. Έτσι για να ξεχώριζε η ήρα από το στάρι, να μην είχε εξαρτήσεις κανείς από κανένα, παρά να έδινε λογαριασμό μόνο στους εκλογείς, και επιτέλους να εφαρμοζόταν το Πλατωνικό ρητό που είναι η επικεφαλίδα τους παρόντος.
Πάντα πρώτα να σκεφτόμαστε και μετά να μιλάμε, ή να γράφουμε και για να μην ξεχνιόμαστε:

αντί ανωνύμων σχολίων μόνο επώνυμες δημοσιεύσεις.
Έρρωσθε!!
Βασίλης Πομόνης.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio