Νέα

Πρόσκληση των συλλόγων της Άνδρου για ψήφισμα υπέρ ή κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων βιομηχανικού τύπου στο νησί

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε σε 106 συλλόγους/σωματεία που αφορούν στην Άνδρο και στους Ανδριώτες, με έδρα Άνδρο και Αθήνα. Σκοπός είναι να δούμε όλοι την θέση που έχουμε ως κοινωνία απέναντι στο μείζον θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.
Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, όποιο κι αν είναι, θα δημοσιευθεί και θα είναι σεβαστό. Αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην συνεχίσουμε να αδιαφορούμε ως κοινωνία απέναντι σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.
Αν δεν έχει φτάσει η επιστολή σε κάποιον σύλλογο/σωματείο, ζητούμε συγγνώμη καθώς θα είναι από λάθος ή παράλειψη. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να στείλετε το ψήφισμά σας στα σημεία που αναφέρονται στο κείμενο, έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

 

Άνδρος, Πέμπτη 06 Αυγούστου 2020
Προς Δ.Σ. όλων των συλλόγων/σωματείων Άνδρου.
Το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων βιομηχανικού τύπου στην Άνδρο, απασχολεί όλους μας, είτε είμαστε υπέρ είτε κατά. Οι αντιδράσεις είναι πολλές και από τις δύο μεριές. Όμως δεν γίνεται να αφήσουμε το θέμα να συνεχίζεται σε συζητήσεις επιπέδου «καφενείου». Οφείλουμε ΟΛΟΙ να πάρουμε επίσημα θέση, όπως ήδη γίνεται στα γειτονικά μας Κυκλαδονήσια (Τήνος, Πάρος κλπ) αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Κάρυστος, Μάνη, Λίμνη Πλαστήρα κλπ).
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε από τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού, τα μέλη των οποίων είναι τα πλέον ενεργά της κοινωνίας του νησιού, να πραγματοποιήσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που ο κάθε σύλλογος/σωματείο ακολουθεί και να μας παραδώσουν εγγράφως την θέση τους, έτσι ώστε να δούμε μέσω των 100 (εκατό) και πλέον συλλόγων/σωματείων της Άνδρου ποια είναι η θέση μας ως νησί για το θέμα.
Το ερώτημα έχει ως εξής:
Ο σύλλογος / σωματείο σας είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της εγκατάστασης αιολικών πάρκων βιομηχανικού τύπου στην Άνδρο;
Όσων συλλόγων/σωματείων η απόφαση είναι ΚΑΤΑ, θα προσμετρηθεί στις υπογραφές που ήδη συλλέγονται στο βιβλιοπωλείο «Γραφή» στον πεζόδρομο της Χώρας Άνδρου.
Παρακαλούμε θερμώς να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα επιχειρήματα ΚΑΙ των δύο πλευρών και να μας στείλετε την επίσημη απάντησή σας εγγράφως έως και την Δευτέρα 24/08/2020 είτε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση «Του Παριανού, Αποίκια Άνδρος, Τ.Κ. 84500», είτε ηλεκτρονικώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], είτε δια ζώσης στο καφενείο/μεζεδοπωλείο «του Παριανού» στα Αποίκια (τηλ: 2282300563) ή στο βιβλιοπωλείο «Γραφή» στην Χώρα (τηλ: 2282024201).

Οι αποφάσεις θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο την Τρίτη 25/08/2020 για το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Οι Ανδριώτες αποφασίζπουμε υπεύθυνα
για την τύχη του νησιού μας.

3 Σχόλια

  • Να προτείνω κάτι;;;γιατί δεν γίνεται κάπου στο Κόρθι συλλογή υπογραφών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κορθίου για την εγκατάσταση Α/Γ στην περιοχή Ράχη;;;;

  • Να προτείνω κάτι;;;γιατί δεν γίνεται κάπου στο Κόρθι συλλογή υπογραφών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κορθίου για την εγκατάσταση Α/Γ στην περιοχή Ράχη;;;;

  • Ο σύλλογος φαν της αυθεντικής αρνιωτικης φουρταλιας που θα συνεδριαςει στο καφενείο του Στάβαρη στην Άρνη, δικαιούται να ψηφίσει, ή υπεισέρχεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με το μεζεδοπωλείο του Παριανού;

Αφήστε ένα σχόλιο