Νέα

Μεγάλη προσέλευση στην έκθεση του Αρκά στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση έργων του σκιτσογράφου, γελοιογράφου, συγγραφέα και εικαστικού δημιουργού Αρκά, που παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι, στους δύο ορόφους του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως. Μέσα από τον θεσμό ΠΛΟΕΣ που διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του και με τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» η έκθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στην δύσκολη περίοδο που λόγω κορονοϊού αντιμετωπίζουμε, τόσο στην χώρα μας, όσο και σε όλον τον κόσμο.

Με διαπιστωμένη ωστόσο την σχολαστική τήρηση όλων των προληπτικών υγειονομικών μέτρων, στον ίδιο αυτόν χώρο, γιορτάζονται – μέσα από την συγκεκριμένη πάντα έκθεση που έχει επιμεληθεί η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά – και τα 40 χρόνια παρουσίας των χάρτινων ηρώων και των ευφάνταστων ιστοριών του Αρκά, έχοντας εκείνος κατορθώσει να μας εμπλουτίζει απροσδόκητα κάθε φορά, αλλά κι από μια διαφορετική πάντα χιουμοριστική σκοπιά, την καθημερινότητα της ζωής μας.


Ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με 250 έργα του Αρκά, τα 65 εκ των οποίων είναι πρωτότυπα, ενώ τα υπόλοιπα 185 αποτελούνται από υπεύθυνες επιλογές και προσεγμένες μεγεθύνσεις, τυπωμένες σε μουσειακό χαρτί, προκειμένου να εστιαστεί ευκρινέστερα η προσοχή στον εικαστικό περισσότερο χαρακτήρα των έργων.
Τα παρουσιαζόμενα αυτά έργα, -που συνοδεύει συλλεκτικός Κατάλογος- είναι διαμορφωμένα σε ενότητες, που εμφανώς παραπέμπουν σε διάφορα βιβλία και albums του καλλιτέχνη, ορισμένα παλαιότερα, εξαντλημένα κι άλλα νεώτερα, αποτελώντας όλα μαζί μια σπάνια και αντιπροσωπευτική έκθεση του μέγιστου στο είδος του αυτού δημιουργού.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, εκτός αν ανακύψουν ειδικοί λόγοι και μπορέσει να παραταθεί.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio