Νέα

“Στους δρόμους της παλιάς Χώρας” με το Νίκο Βασιλόπουλο

 

Μία βόλτα στη Χώρα της Άνδρου, με τον ερευνητή και αρχιτέκτονα Νίκο Βασιλόπουλο, είχαν την τύχη να κάνουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ανοικτό Θέατρο τη Τετάρτη το βράδυ 26 Αυγούστου 2020, καλεσμένοι του  Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνδρου “Ο Άγιος Νικόλαος” για την  ομιλία- παρουσίαση  που είχε  θέμα : ” Στους δρόμους της παλιάς Χώρας “.

Οι ομιλίες του Νίκου Βασιλόπουλου έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και πόσο μάλλον το αγαπημένο του θέμα έρευνας η παλιά Χώρα του νησιού και η εξέλιξή της στο χρόνο. Ειδικότερα έγινε αναφορά στην αρχική έκτασή της, στην υδροδότησή της, στο δημοτικό φωτισμό της, στις παλιές γειτονιές της και στις ξεχασμένες ονομασίες τους, στις  χαμένες φράγκικες και ορθόδοξες εκκλησίες της μέχρι και τα παλιά της βενετσιάνικου τύπου σπίτια της με τις σκεπαστές  πάνω και κάτω αυλές τους. Ο  επίλογος έγινε για μία ακόμη φορά  με  την επισήμανση, ότι οι αρχοντάνθρωποι Χωραΐτες   με τον παρά τους έχτισαν τα αρχοντόσπιτα  τους που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λέγονται αρχοντικά μιας και οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν άρχοντες!

Το κέρασμα του συλλόγου  στην έξοδο το είχε φροντίσει ο  Βαρούτης και ήταν ρακί Androp.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio