Νέα

Ο Έπαρχος Άνδρου , Δημήτρης Λάσκαρης για το πρόβλημα στις μεταφορές των μαθητών

Μεταφορές μαθητών

Εκφράζω την συμπαράστασή μου και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί τα τελευταία έτη και κυρίως φέτος, στις μεταφορές των μαθητών. Ο Έπαρχος και οι υπηρεσίες του Επαρχείου Άνδρου, ουδεμία ευθύνη ή αρμοδιότητα φέρουν για τις μεταφορές μαθητών.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών διεκπεραιώνεται βάση νόμου από την Διεύθυνση Προμηθειών της Περιφέρειας, με την υπ΄αριθ. 50025/19-09-2018 ΚΥΑ «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ τ.Β’ 4217/26-09-2018) και την υπ’αριθ. 4959/24-01-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Διευκρινήσεις επι της υπ’αριθ.50025/19-09-2018 ΚΥΑ για την μεταφορά μαθητών Δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες».

Από την πρώτη στιγμή που επισημάνθηκε το πρόβλημα με την αλλαγή του νόμου τον Σεπτέμβρη του 2018, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  με υπομνήματα και επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία, έχει στείλει προτάσεις και έχει ζητήσει την εξαίρεση του νόμου για τους νησιωτικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν  έχουμε κάποια επίσημη απάντηση και ο κρατικός φορέας πιέζει καθημερινά για την πιστή εφαρμογή του νόμου. Κατά συνέπεια, δυστυχώς η Περιφέρεια δεν νομοθετεί αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο.

Είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

 

 

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1 Comment

  • Αφού το ξέρετε το πρόβλημα από το 2018, αφού δεν είστε άπειρος στην Αυτοδιοίκηση, αφού δεν κάνατε τίποτα που να έχει αποτέλεσμα, δεν πάτε καθόλου καλά κύριε Λάσκαρη (τον τίτλο σας βαριέμαι να τον γράψω..). Επιπρόσθετα, το περιεχόμενο: δεν φταίω… δεν μπορώ, δείχνει απλά ένα φοβισμένο, ανθρωπάκι, ανίκανο να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων, των επιλογών και της αναποτελεσματικότητάς του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio