Νέα

Επικίνδυνα πεζοδρόμια

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την κακή κατάσταση, του πεζοδρομίου της οικίας μου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Νειμποριού και αδιεξόδου Κοραή 1 , στην Χώρα της Άνδρου.
Το Πεζοδρόμιο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τις εισόδους της οικίας μου και των μισθωμένων αποθηκών υλικών και εργαλείων, του Δήμου,  που στεγάζονται στο ισόγειο της οικίας μου. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες ξυλείας Θεοδώρου Αμωράτη και νυν ιδιοκτησίας Κατερίνας Βρεττού.
Πριν από λίγες ημέρες, έγινα αποδέκτης, πολύ έντονων διαμαρτυριών και εκτόξευσης απειλών, από διερχόμενη οικογένεια παραθεριστών,για τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό του μικρού παιδιού τους, από την πτώση του, λόγω της άσχημης κατάστασης του πεζοδρομίου όταν περπατώντας, παραπάτησε στα λακουβώματα, που δημιουργούνται από τα σπασμένα κομμάτια της τσιμεντόστρωσης και έπεσε, μπροστά στα μάτια των γονιών του. Ευτυχώς δεν έσπασε το πόδι του.
Θα το καταγγείλουν στο συνήγορο του πολίτη, επειδή, όπως διαπίστωσαν πολλά πεζοδρόμια στην Άνδρο είναι στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση,
Επειδή θεωρώ ότι είναι ζήτημα χρόνου, να συμβεί το σοβαρό ατύχημα, στην καθημερινή αυξημένη διάβαση κόσμου, προς, αλλά και από το Νειμποριό, σας καθιστώ αποκλειστικώς υπεύθυνους, για την πρόκληση οποιουδήποτε τραυματισμού διερχομένων πολιτών από το πεζοδρόμιο, το οποίο λόγω αδιαφορίας σας, συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτή την απαράδεκτη κακή κατάσταση.
Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί στον δικηγόρο μου, προκειμένου να καταγραφεί, ως επίσημη γραπτή διαμαρτυρία μου, η οποία ν’  αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον μου, για την ασφάλεια των βαδιζόντων επί του πεζοδρομίου μου πολιτών.
Περιμένω αντί απάντησης σας, να πράξετε τα δέοντα για την άμεση αποκατάσταση της πλακόστρωσης του πεζοδρομίου.
Σας στέλνω σχετικές φωτογραφίες, αλλά και η μαρτυρία του τεχνικού προσωπικού του Δήμου, το οποίο χρησιμοποιεί καθημερινά τις αποθήκες,μπορεί να επιβεβαιώσει των λόγων το αληθές,για την κακή σημερινή κατάσταση του πεζοδρομίου.
΄
Σας ευχαριστώ
ΣΥΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2 Σχόλια

 • Το άρθρο 24 παρ. 2.1 και 2.2 του Κτιριοδομικού Κανονισμού αναφέρει ΡΗΤΑ πως υπεύθυνος για την συντήρηση και επισκευή του πεζοδρομίου είναι ΓΕΝΙΚΩΣ ο παρόδιος ιδιοκτήτης. Μόνο σε περίπτωση που η βλάβη έχει προκληθεί απο εργασίες κάποιου φορέα (Δήμος, ΔΕΗ κλπ) τότε η επισκευή είναι ευθύνη του Δήμου.
  Αυτό για να λέμε τα πράγματα με τπ όνομα τους και να μην περιμένουμε τα πάντα απο τον Δήμο.
  Ελπίζω οτι ο δικηγόρος στον οποίο απευθυνθήκατε , όπως λέτε, να σας συμβουλεύσει σωστά πριν αρχίσετε τις μηνύσεις.

 • Κύριε Μάτσα, ο δήμος Άνδρου εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες. Προφανώς και εισπράττει και μάλιστα πολύ υψηλά με τη μορφή ανταποδοτικότητας σε έργα κοινής ωφέλειας…Κύριε Μάτσα, ο δήμος εισπράττει τέλη χρήσης υπεδάφους από ιδιωτικές εταιρείες και ΔΕΚΟ που εκμεταλλεύονται το υπέδαφος για να περάσουν καλώδια και υποδομές (δρόμους και πεζοδρόμια) εντός της χωρικής οντότητας του δήμου.Το πεζοδρόμιο καταστράφηκε όταν έγινε διάνοιξη για τις εργασίες του βιολογικού,
  Είναι παράνομο το παρκάρισμα επάνω στο πεζοδρόμιο αφού είναι κοινόχρηστος χώρος; Είναι. Όπως κοινόχρηστος χώρος είναι και το οδικό δημοτικό δίκτυο την ευθύνη συντήρησης του οποίου σαφώς έχει ο δήμος.
  Μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει οποιαδήποτε εργασία ή μόνιμη παρέμβαση πάνω στο πεζοδρόμιο; Προφανώς όχι.Τότε λοιπόν να αφήσετε τα νομικίστικα τεχνάσματα και τις εξεζητημένες ερμηνείες σε υποσημειώσεις διατάξεων και να αναλάβει η δημοτική αρχή τις ευθύνες που τις αναλογούν στην επισκευή και συντήρηση των δημοτικών χώρων.

  ΣΥΜΠΟΥΡΑΣ Νικόλαος

Αφήστε ένα σχόλιο