Νέα

Τέλος τα ανταποδοτικά από τις ανεμογεννήτριες στις Τοπικές Κοινότητες- Πηγαίνουν στους δήμους

“Κόβονται” από ότι φαίνεται τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία καταβάλει η αιολική βιομηχανία προς τις τοπικές κοινότητες και στα χωριά όπου υπάρχουν αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες ή άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτό προκύπτει με μια διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα ιθαγένειας και εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ. Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρου Λεωνίδα, ο οποίος ζητά από τους τοπικούς υπουργούς και βουλευτές να αποσυρθεί η σχετική διάταξη.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κύριος Λεωνίδας αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Προμαχώνα, Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου, Καπνοφύτου, Καρυδοχωρίου και Χαρωπού μιας και στον ορεινό όγκου της περιοχής υπάρχουν και λειτουργούν ανεμογεννήτριες.

Με το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών μπαίνει τέλος στην απόδοση των ανταποδοτικών οφειλών στις Τοπικές Κοινότητες καθώς τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονται πλέον στους εκάστοτε δήμους για δαπάνες και οφέλη. Με αυτή την απόφαση οι επικεφαλής των παρατάξεων Νέοι Οριζόντες για Σιντική και Ενωμένη Σιντική, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης αντιδρούν και ζητούν να μην ψηφιστεί η διάταξη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, σήμερα τα ανταποδοτικά τέλη από τις ανεμογεννήτριες τα λαμβάνει μόνο το Χαρωπό και όχι τα υπόλοιπα χωριά όπως ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική

2 Σχόλια

  • Ας τα βλέπουν οι μασουλώντας σανό η και προσβλέποντας σε ίδιο όφελος υποστηρικτές των αιολικών πάρκων στο νησί μας.

Αφήστε ένα σχόλιο