Νέα

Βραβεία Κληροδοτήματος Φωκίωνος Ι. Καλογερά 2020

Ασημίνα Αντώνογλου του Αντωνίου (Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.): 18225 μόρια – (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνών, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας)

 

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων του Κληροδοτήματος Φωκίωνος Ι. Καλογερά, του οποίου διαχειριστής είναι η «Λέσχη Ανδρίων» παρουσία του προέδρου της, Δημητρίου Κοκκίνη και του εφόρου εκδηλώσεων της και Επάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λάσκαρη.

Ο Φωκίων Ιωάννου Καλογεράς ήταν συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος από το χωριό Υψηλού που είχε εργαστεί σε σχολεία της Βραΐλας στη Ρουμανία και στην Άνδρο. Το 1930 κληροδότησε με τη διαθήκη του στη «Λέσχη Ανδρίων» ακίνητη περιουσία με την οποία συστάθηκε το ομώνυμο κληροδότημα, με σκοπό την παροχή υποτροφιών προς Ανδριώτες μαθητές.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. που καταγράφεται στο Πρακτικό 3/2020 με ημερομηνία 15/07/2020 – Θέμα 4, απονεμήθηκαν τα βραβεία σε αποφοίτους Λυκείου της Άνδρου του σχολικού έτους 2019-2020 με τα παρακάτω κριτήρια:
– Το ένα στον καλύτερο μαθητή του ΕΠΑΛ Άνδρου στον τομέα Ναυτιλίας και το άλλο στον καλύτερο μαθητή της 3ης Λυκείου οποιουδήποτε φύλου από οποιοδήποτε σχολείο της Άνδρου (ΕΠΑΛ (εξαιρείτε ο Ναυτικός Τομέας), ΓΕΛ, Γυμνάσιο Κορθίου Τ.Λ., Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.), όπως αυτό ορίζεται από την βαθμολογία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Μετά από επικοινωνία με τα σχολεία της Άνδρου για τους αποφοίτους μαθητές/μαθήτριες του σχολικού έτους 2019 -2020 οι παρακάτω μαθητές ήταν μεταξύ των υποψηφίων, τους οποίους τους συγχαρούμε για την επίδοσή τους:
– Γενικό Λύκειο Άνδρου: Αικατερίνη – Μαρία Ζώταλη του Ιωάννη: 16250 μόρια
– ΕΠΑΛ Άνδρου (Ναυτικός Τομέας): Μάριος Λογοθέτης του Κωνσταντίνου: 16515 μόρια
– ΕΠΑΛ Άνδρου (Υπόλοιποι Τομείς εκτός ναυτικού): Γεώργιος Μαστροζάννες του Γιαννούλη: 15175 μόρια
– Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.: Ασημίνα Αντώνογλου του Αντωνίου: 18225 μόρια
– Γυμνάσιο Κορθίου Τ.Λ.: Ιωάννης Σκόρδος του Ιακώβου: 16500 μόρια
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι δύο δικαιούχοι των βραβείων για το 2020, είναι οι:
1. Μάριος Λογοθέτης του Κωνσταντίνου (ΕΠΑΛ Άνδρου – Ναυτικός Τομέας): 16515 μόρια – (Α.Ε.Ν. Καλύμνου)

Μάριος Λογοθέτης του Κωνσταντίνου (ΕΠΑΛ Άνδρου – Ναυτικός Τομέας): 16515 μόρια – (Α.Ε.Ν. Καλύμνου)

 

 

2. Ασημίνα Αντώνογλου του Αντωνίου (Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.): 18225 μόρια – (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνών, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας)

Ασημίνα Αντώνογλου του Αντωνίου (Γυμνάσιο Γαυρίου Τ.Λ.): 18225 μόρια – (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνών, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας)

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στα σχολεία του καθενός από τους βραβευθέντες παρουσία των συμμαθητών τους. Στους αποδέκτες των βραβείων δόθηκε μια συγχαρητήρια επιστολή από το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων», ένα φάκελος με χρηματικό ποσό, και το βιβλίο με την ιστορία της «Λέσχης Ανδρίων» που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019.
Ενδεικτικό απόσπασμα της συγχαρητήριας επιστολής: «Οι Ανδριώτες όσο μακριά και αν φεύγουμε από το νησί μας πάντα το έχουμε στην καρδιά μας και βοηθάμε αυτό και τους ανθρώπους του. Ευχόμαστε το δοθέν βραβείο και αυτή η επιστολή να σε εμπνεύσουν στην ζωή σου, ώστε να ακολουθήσεις το παράδειγμα των ευεργετών μας, μεταλαμπαδεύοντας και εσύ αυτές τις ιδέες και σε άλλους ανθρώπους. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μαθαίνουμε νέα για την πρόοδό σου και ευχόμαστε και εσύ κάποια στιγμή να βοηθήσεις την «Λέσχη Ανδρίων» για να συνεχίσει το έργο της και για τις επόμενες γενιές.»
Στην παρουσίαση των βραβείων ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο βραβείο δεν προέρχεται από ένα κληροδότημα κάποιου ευκατάστατου επιχειρηματία, αλλά από την περιουσία ενός δασκάλου, όπως αυτών που υπηρετούν και τώρα στα σχολεία της Άνδρου, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κληροδότημα για να βοηθήσει την παιδεία στην πατρίδα του.
Το Δ.Σ της «Λέσχης Ανδρίων» εύχεται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές μια δημιουργική σχολική και πανεπιστημιακή χρονιά.

Αφήστε ένα σχόλιο