Νέα

Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών περί της κακής ποιότητος των νερών της Άνδρου

 

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς πραγματοποιούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το εργαστήριο του ΠΑΚΟΕ δεν είναι διαπιστευμένο και εφαρμόζει επιστημονικά αναξιόπιστες μεθόδους.
Με αίσθημα ευθύνης και με αφορμή διαδικτυακές αναρτήσεις, που αφορούν μετρήσεις που πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
– Ο Δήμος πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους με βάσει την νομοθεσία σε συνεργασία με τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών που ελέγχουν το νερό σε πάνω από 150 Δήμους και ΔΕΥΑ από όλη την Χώρα (όπως η ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑ Θεσσαλονίκης, Πάτρας κτλ).
-Τα εργαστήρια Αθηνών είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για το σύνολο των εργαστηριακών αναλύσεων με βάση την Κοινοτική νομοθεσία, του Διεθνούς Οργανισμού Διαπιστευμένων Εργαστηρίων (ILAC), και τα Πιστοποιητικά Αναλύσεων είναι σε πλήρη συμφωνία και γίνονται αποδεκτά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
-Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία και την επιστημονική επάρκεια του ΠΑΚΟΕ.

Το ΠΑΚΟΕ στερείται οποιασδήποτε εργαστηριακής διαπίστευσης. Το εργαστήριο ΠΑΚΟΕ δεν είναι νομιμοποιημένο και εξουσιοδοτημένο να πραγματοποιεί αναλύσεις νερού. Εργαστήρια που δεν διαθέτουν διαπίστευση δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Γίνεται έτσι εύκολα αντιληπτό ότι τα αποτελέσματα που εκδίδει το ΠΑΚΟΕ είναι επισφαλή και σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
Η επιστημονική ανεπάρκεια του συγκεκριμένου εργαστηρίου έγκειται όχι μόνο στην παντελή έλλειψη αξιοπιστίας των μεθόδων που ακολουθεί αλλά στην έλλειψη αξιολόγησης των αποτελεσμάτων που εκδίδει.
-Σε συνεχή δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου ( Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3/8/2016-6/8/2016) αμφισβητείται η εγκυρότητα των μετρήσεων και των αποτελεσμάτων του ΠΑΚΟΕ, ενώ αναφέρεται ότι πολλοί Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τις μεθόδους του ΠΑΚΟΕ.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος κρατικός φορέας «Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων» συμμερίζεται τον ανωτέρω σκεπτικισμό απέναντι στα κατά τόπους ευρήματα της ΠΑΚΟΕ, «η οργάνωση δεν είναι επίσημα διαπιστευμένη και είναι άγνωστο εάν ακολουθεί επιστημονικά αποδεκτά πρωτόκολλα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Δήμος μας σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκ του Δήμου Άνδρου

1 Comment

  • Η μόνη αποδεκτή απάντηση θα ήταν η επανάληψη ελέγχου των επίμαχων σημείων δειγματοληψίας από το διαπιστευμένο εργαστήριο και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Τα υπόλοιπα είναι σκυλοκαυγάς!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio