Νέα

“Έσο έτοιμος” και πάλι στην Άνδρο!

Κατασκήνωση στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, μέσα δεκαετίας 1960, φωτογραφία Ηρακλή Δεδελετάκη

 

Η Άνδρος ήταν ένα από τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων που λειτούργησαν Ομάδες Ναυτοπροσκόπων με ενεργή παρουσία και δράση!

Ώρα να Ξαναρχίσουμε!!!

Στα πλαίσια προσπάθειας που γίνεται για επανίδρυση του προσκοπισμού στην Άνδρο, σήμερα Σάββατο 31/10/2020 και αύριο Κυριακή 1/11/2020 θα επισκεφτεί το νησί μας το 1η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου. Οι πρόσκοποι θα φιλοξενηθούν από την «Λέσχη Ανδρίων» και το «Επαρχείο Άνδρου», με σκοπό τόσο την εκπαίδευσή τους αλλά και επίδειξη της ιδέας και των δράσεων του προσκοπισμού στα παιδάκια της Άνδρου.

Οι δράσεις-παιχνίδια για τα ενδιαφερόμενα παιδιά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17:00 και την Κυριακή 09:30 στην Χώρα (πλατεία Γηροκομείου), και την Κυριακή 17:00 στο Γαύριο (προαύλιο παλαιού Δημοτικού Σχολείου).

Κατασκήνωση στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, μέσα δεκαετίας 1960, φωτογραφία Ηρακλή Δεδελετάκη

Προσκαλούνται γονείς και παιδιά 9 έως 15 ετών να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στα προσκοπικά παιχνίδια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλουν οι κανονισμοί υγείας .

Τέλος, προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την επανίδρυση του προσκοπισμού στην Άνδρο, σε συνάντηση το Σάββατο 17:30 στην Λέσχη Ανδρίων (Χώρα) για συζήτηση και οργάνωση της όλης προσπάθειας. Πρώην πρόσκοποι και Οδηγοί της Άνδρου έχουν να σας διηγηθούν τις πιο όμορφες εμπειρίες των παιδικών τους χρόνων.

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική παγκόσμια κίνηση, για νέους και μεγάλους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1910 στην Ελλάδα και αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 50 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές.

Σας περιμένουμε!!!

 

 

Το στέκι του προσκοπισμού στη Χώρα το Δημοτικό Σχολείο, μέσα δεκαετίας 1960, φωτογραφία Ηρακλή Δεδελετάκη

 

1 Comment

  • Ο προσκοπισμός είναι η χαλαρή είσοδος στη μασωνία. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση από τους αδαείς..

Αφήστε ένα σχόλιο